Doncs l'altre dia, un company de la feina, em va parlar del Gall de Sant Pere... i jo, doncs no el coneixia aquest peix. Doncs no, no el coneixia... què passa!.. ningú neix ensenyat.

Sabia que el gall era un peix, fins aquí arribava, però aquesta variant de Sant Pere doncs no. Sembla que la diferència està en un punt negre que té al mig. És un peix estrany... com prehistòric... té una pinta molt bàrbara. La seva carn té la textura similar a la de l'escorpora, també de gust intens, però diferent.

Aquesta gran taca negra que té al centre de cadascun dels costats vorejada per una franja circular blanca diu la llegenda que són les ditades que li va deixar Sant Pere quan el va agafar. És un peix car, ara anava a 28 euros el quilo i no és fàcil de trobar. L'haureu d'encarregar.

Està molt bo aquest peix i molta bona aquesta forma de menjar-lo, molt similar al suquet. Us la recomano.

 

Ingredients

800gr. supremes de gall de Sant Pere

500gr. patates a rodanxes

2 porros tallats a rodanxes fines

2 tomàquets madurs

2 grans d'all picats 

1 ceba tallada en juliana

brou de peix

oli d'oliva

sal

 

Variants:

Hi podeu afegir llorer

Es pot servir amb allioli per sobre

Preparació
1.

Rentem el peix. Com podeu veure, li he dit al peixater que em faci les supremes i em guardi l'espina.

2.

Amb aquesta espina farem el brou de peix... en una cassola fonda amb abundant aigua.

3.

També li posaré una mica de peix de roca i galeres i el sofregit típic. En 30 minuts el tindrem fet.

4.

D'altre banda, prepararem els filets de Gall amb les patates i la ceba tallada en juliana.

5.

Tallarem també els porros a llesques fines.

6.

Els tomàquets els farem a daus.

7.

Ara, en una cassola amb oli d'oliva, sofregirem els alls...

8.

... després la ceba...

9.

... després el porro...

10.

... i finalment el tomàquet.

11.

Ho deixeu que es vagi fent... i ho aneu remenant de tant en tant

12.

Quan tingui aquest fabulós color daurat...

13.

... podrem incorporar les patates... que les haurem tallat a rodanxes gruixudes i per la meitat.

14.

He procurat escapçar-les una mica... per què deixin anar el midó i espessin la salsa.

15.

Les barregem bé amb el sofregit...

16.

... i les deixem enrossir dos o tres minuts.

17.

Llavors, que ja tindrem el brou acabat i colat, li tirarem un bona quantitat de brou... fins cobrir totalment les patates. Ho salem i deixem que faci xup-xup a foc lent i tapat... fins que estiguin gairebé cuites les patates. Aproximadament uns 20-25 minuts.

18.

Passat aquest temps i amb les patates ja fetes... incorporem el peix, que haurem salat una mica.

19.

Intenteu que quedi submergit dins el caldo. Rectifiqueu de sal si cal.

20.

I ara res... de 3 a 5 minuts de rellotge i ja tindrem el peix cuit, que es farà, com aquell que diu, amb la mateixa escalfor del brou.

21.

És un peix que no convé coure'l massa o us pot quedar dur.

22.

I ja el podem servir.

23.

Un plat mariner...molt recomanable. Us recomano menjar-lo amb cullera.

24.

S'hi pot afegir allioli per damunt, si voleu... Bon Profit!