T'agrada la galta de porc? La seva estructura gelatinosa (a causa del contingut en col·lagen) permet que pugui ser guisada o feta al brasa.​ Tradicionalment, les galtes es preparen amb llegums com les mongetes blanques, però també s'acompanyen de patates i altres verdures. Les galtes del porc ibèric són molt apreciades en la cuina espanyola. Es poden cuinar amb os o desossades. La recepta d'avui no té misteri i, amb aquest resultat, estic convençut que la repetiràs! Som-hi!

Ingredients
  • 6-8 galtes de porc
  • 1 ceba gran a trossos
  • 1 pastanaga gran a rodanxes 
  • 2-3 tomàquets madurs a trossos
  • 2-3 patates a rodanxes grosses
  • 1 cabeça d'alls
  • 1/2 got de brou de carn
  • 1/2 got de vi ranci o vi blanc
  • Julivert fresc
  • Oli d'oliva verge extra
  • Pebre negre
  • Sal

Variants

  • S'hi poden afegir bolets de temporada
  • Es poden fer amb moniato en lloc de patata
Preparació
1.

Prepara tota la verdura. Rentada i tallada.

2.

Fes dos talls en forma de creu a cada galta. Això ajudarà a tenir una millor cocció i li donarà un aspecte més atractiu. 

3.

Col·loca tota la verdura en un safata de forn amb una mica d'oli, sal i pebre. Tira una mica de julivert fresc per sobre també.

4.

Col·loca un gra d'all dins de cada creu.

5.

Col·loca les galtes a sobre de la verdura. Salades i empebrades per totes dues bandes.

6.

Jo he aprofitat una mica de brou de carn que tenia congelat. Si no en tens, pots posar una pastilla de brou rehidratada amb una mica d'aigua.

7.

També el vi. Pot ser ranci o blanc.

8.

I cap al forn, a 180 graus durant uns 30-35 minuts per cada banda.

9.

Passats els primers 35 minuts, començarà a agafar color.

10.

Dona-li la volta. I uns 35 minuts més.

11.

Un cop passat aquest temps, torna a donar-li la volta i deixa que es torrin una mica més per la banda de la creu.

12.

Ja les pots servir ben calentes.

13.

Bon profit!