De nou, un bon plat que combina marisc amb bolets. Anteriorment, ja hem vist com preparar la tradicional salsa marinera amb una mica de brou de peix. Aquesta salsa la podeu aprofitar per molts plats, com és el cas d'avui. També podeu utilitzar altres bolets carnosos que són ideals per aquesta mena de "platillos", com per exemple el rossinyol, el cep o la llenega. Si teniu feta la salsa marinera, no és un plat que demani massa estona a la cuina. Us garanteixo que us apassionarà.
un grapat de bolets (rovelló, rossinyol, carlet, cep, llenega)
300gr. gamba vermella pelada
salsa marinera
julivert fresc
2 dents d'all
1 cullerada de pebre vermell
1 ceba tallada en juliana
pebre negre
oli d'oliva
sal
Variants:
- Hi podeu posar un "bitxo" picant
- Podeu acompanyar el plat amb llesques de pa fregit o torrat
- S'hi poden posar daus de sípia saltada a la planxa
![gambes rovello boto marinera pas1 gambes rovello boto marinera pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/17/47/99/gambes-rovello-boto-marinera-pas1.jpeg)
Els primers rovellons d'aquesta temporada.
![gambes rovello boto marinera pas2 gambes rovello boto marinera pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/17/48/41/gambes-rovello-boto-marinera-pas2.jpeg)
Amb paciència, els netejarem bé amb un paper o drap humit. Descartarem aquells que tinguin "habitants".
![gambes rovello boto marinera pas3 gambes rovello boto marinera pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/17/48/83/gambes-rovello-boto-marinera-pas3.jpeg)
Preparem la resta d'ingredients. La salsa marinera ja la tenia feta i congelada d'una recepta anterior. Si voleu veure el pas a pas, us recomano la lectura de la recepta "Salsa marinera".
![gambes rovello boto marinera pas4 gambes rovello boto marinera pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/17/49/25/gambes-rovello-boto-marinera-pas4.jpeg)
A continuació, pelarem les gambes vermelles.
![gambes rovello boto marinera pas5 gambes rovello boto marinera pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/17/49/67/gambes-rovello-boto-marinera-pas5.jpeg)
Reservem les cues, però els caps i les pells també.
![gambes rovello boto marinera pas6 gambes rovello boto marinera pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/17/50/09/gambes-rovello-boto-marinera-pas6.jpeg)
Poseu a daurar un all tallat a làmines amb un raig d'oli d'oliva.
![gambes rovello boto marinera pas7 gambes rovello boto marinera pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/17/50/72/gambes-rovello-boto-marinera-pas7.jpeg)
Abans que es torri massa, afegiu-hi els ceps.
![gambes rovello boto marinera pas8 gambes rovello boto marinera pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/17/51/14/gambes-rovello-boto-marinera-pas8.jpeg)
Deixeu que agafin una mica de color, tot remenant.
![gambes rovello boto marinera pas9 gambes rovello boto marinera pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/17/51/56/gambes-rovello-boto-marinera-pas9.jpeg)
Seguidament, incorporarem la ceba tallada en juliana.
![gambes rovello boto marinera pas10 gambes rovello boto marinera pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/17/51/98/gambes-rovello-boto-marinera-pas10.jpeg)
Ho remenem una mica i ho deixem sofregir dos o tres minuts.
![gambes rovello boto marinera pas11 gambes rovello boto marinera pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/17/52/40/gambes-rovello-boto-marinera-pas11.jpeg)
Mentrestant, saleu i empebreu les gambes.
![gambes rovello boto marinera pas12 gambes rovello boto marinera pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/17/52/82/gambes-rovello-boto-marinera-pas12.jpeg)
Incorporeu-les al sofregit.
![gambes rovello boto marinera pas13 gambes rovello boto marinera pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/17/53/24/gambes-rovello-boto-marinera-pas13.jpeg)
Si us ve de gust, hi podeu donar un toc picant afegint un bitxo o dos.
![gambes rovello boto marinera pas15 gambes rovello boto marinera pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/17/54/08/gambes-rovello-boto-marinera-pas15.jpeg)
Una culleradeta de pebre vermell dolç o picant hi donarà un bon color al plat.
![gambes rovello boto marinera pas16 gambes rovello boto marinera pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/17/54/50/gambes-rovello-boto-marinera-pas16.jpeg)
Quan les gambes ja siguin cuites... incorporem la salsa marinera ben calentona.
![gambes rovello boto marinera pas17 gambes rovello boto marinera pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/17/55/16/gambes-rovello-boto-marinera-pas17.jpeg)
Barregeu-ho tot plegat i rectifiqueu de sal.
![gambes rovello boto marinera pas18 gambes rovello boto marinera pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/17/55/76/gambes-rovello-boto-marinera-pas18.jpeg)
Piqueu una mica de julivert fresc...
![gambes rovello boto marinera pas19 gambes rovello boto marinera pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/17/56/18/gambes-rovello-boto-marinera-pas19.jpeg)
... i afegiu-lo.
![gambes rovello boto marinera pas20 gambes rovello boto marinera pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/17/56/72/gambes-rovello-boto-marinera-pas20.jpeg)
Ara, deixeu que arrenqui el bull... i que els sabors es barregin bé.
![gambes rovello boto marinera pas21 gambes rovello boto marinera pas21](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/17/57/47/gambes-rovello-boto-marinera-pas21.jpeg)
Als 5 minutets ja podreu apagar el foc.
![gambes rovello boto marinera pas22 gambes rovello boto marinera pas22](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/17/57/89/gambes-rovello-boto-marinera-pas22.jpeg)
Ho emplatem.
![gambes rovello boto marinera pas23 gambes rovello boto marinera pas23](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/17/58/31/gambes-rovello-boto-marinera-pas23.jpeg)
Aquest és un d'aquells plats que es pot servir amb vi blanc o vi negre. Tots dos li van molt bé.
![gambes rovello boto marinera pas24 gambes rovello boto marinera pas24](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/17/58/73/gambes-rovello-boto-marinera-pas24.jpeg)
Bon profit!