De nou, un bon plat que combina marisc amb bolets. Anteriorment, ja hem vist com preparar la tradicional salsa marinera amb una mica de brou de peix. Aquesta salsa la podeu aprofitar per molts plats, com és el cas d'avui. També podeu utilitzar altres bolets carnosos que són ideals per aquesta mena de "platillos", com per exemple el rossinyol, el cep o la llenega. Si teniu feta la salsa marinera, no és un plat que demani massa estona a la cuina. Us garanteixo que us apassionarà.

Ingredients

un grapat de bolets (rovelló, rossinyol, carlet, cep, llenega)  

300gr. gamba vermella pelada  

salsa marinera

julivert fresc

2 dents d'all  

1 cullerada de pebre vermell  

1 ceba tallada en juliana

pebre negre  

oli d'oliva

sal

Variants:

- Hi podeu posar un "bitxo" picant  

- Podeu acompanyar el plat amb llesques de pa fregit o torrat  

- S'hi poden posar daus de sípia saltada a la planxa

Preparació
1.
gambes rovello boto marinera pas1

Els primers rovellons d'aquesta temporada.

2.
gambes rovello boto marinera pas2

Amb paciència, els netejarem bé amb un paper o drap humit. Descartarem aquells que tinguin "habitants".

3.
gambes rovello boto marinera pas3

Preparem la resta d'ingredients. La salsa marinera ja la tenia feta i congelada d'una recepta anterior. Si voleu veure el pas a pas, us recomano la lectura de la recepta "Salsa marinera".

4.
gambes rovello boto marinera pas4

A continuació, pelarem les gambes vermelles.

5.
gambes rovello boto marinera pas5

Reservem les cues, però els caps i les pells també.

6.
gambes rovello boto marinera pas6

Poseu a daurar un all tallat a làmines amb un raig d'oli d'oliva.

7.
gambes rovello boto marinera pas7

Abans que es torri massa, afegiu-hi els ceps.

8.
gambes rovello boto marinera pas8

Deixeu que agafin una mica de color, tot remenant.

9.
gambes rovello boto marinera pas9

Seguidament, incorporarem la ceba tallada en juliana.

10.
gambes rovello boto marinera pas10

Ho remenem una mica i ho deixem sofregir dos o tres minuts.

11.
gambes rovello boto marinera pas11

Mentrestant, saleu i empebreu les gambes.

12.
gambes rovello boto marinera pas12

Incorporeu-les al sofregit.

13.
gambes rovello boto marinera pas13

Si us ve de gust, hi podeu donar un toc picant afegint un bitxo o dos.

14.
gambes rovello boto marinera pas15

Una culleradeta de pebre vermell dolç o picant hi donarà un bon color al plat.

15.
gambes rovello boto marinera pas16

Quan les gambes ja siguin cuites... incorporem la salsa marinera ben calentona.

16.
gambes rovello boto marinera pas17

Barregeu-ho tot plegat i rectifiqueu de sal.

17.
gambes rovello boto marinera pas18

Piqueu una mica de julivert fresc...

18.
gambes rovello boto marinera pas19

... i afegiu-lo.

19.
gambes rovello boto marinera pas20

Ara, deixeu que arrenqui el bull... i que els sabors es barregin bé.

20.
gambes rovello boto marinera pas21

Als 5 minutets ja podreu apagar el foc.

21.
gambes rovello boto marinera pas22

Ho emplatem.

22.
gambes rovello boto marinera pas23

Aquest és un d'aquells plats que es pot servir amb vi blanc o vi negre. Tots dos li van molt bé.

23.
gambes rovello boto marinera pas24

Bon profit!