De nou, un bon plat que combina marisc amb bolets. Anteriorment, ja hem vist com preparar la tradicional salsa marinera amb una mica de brou de peix. Aquesta salsa la podeu aprofitar per molts plats, com és el cas d'avui. També podeu utilitzar altres bolets carnosos que són ideals per aquesta mena de "platillos", com per exemple el rossinyol, el cep o la llenega. Si teniu feta la salsa marinera, no és un plat que demani massa estona a la cuina. Us garanteixo que us apassionarà.

Ingredients

un grapat de bolets (rovelló, rossinyol, carlet, cep, llenega)  

300gr. gamba vermella pelada  

salsa marinera

julivert fresc

2 dents d'all  

1 cullerada de pebre vermell  

1 ceba tallada en juliana

pebre negre  

oli d'oliva

sal

Variants:

- Hi podeu posar un "bitxo" picant  

- Podeu acompanyar el plat amb llesques de pa fregit o torrat  

- S'hi poden posar daus de sípia saltada a la planxa

Preparació
1.

Els primers rovellons d'aquesta temporada.

2.

Amb paciència, els netejarem bé amb un paper o drap humit. Descartarem aquells que tinguin "habitants".

3.

Preparem la resta d'ingredients. La salsa marinera ja la tenia feta i congelada d'una recepta anterior. Si voleu veure el pas a pas, us recomano la lectura de la recepta "Salsa marinera".

4.

A continuació, pelarem les gambes vermelles.

5.

Reservem les cues, però els caps i les pells també.

6.

Poseu a daurar un all tallat a làmines amb un raig d'oli d'oliva.

7.

Abans que es torri massa, afegiu-hi els ceps.

8.

Deixeu que agafin una mica de color, tot remenant.

9.

Seguidament, incorporarem la ceba tallada en juliana.

10.

Ho remenem una mica i ho deixem sofregir dos o tres minuts.

11.

Mentrestant, saleu i empebreu les gambes.

12.

Incorporeu-les al sofregit.

13.

Si us ve de gust, hi podeu donar un toc picant afegint un bitxo o dos.

14.

Una culleradeta de pebre vermell dolç o picant hi donarà un bon color al plat.

15.

Quan les gambes ja siguin cuites... incorporem la salsa marinera ben calentona.

16.

Barregeu-ho tot plegat i rectifiqueu de sal.

17.

Piqueu una mica de julivert fresc...

18.

... i afegiu-lo.

19.

Ara, deixeu que arrenqui el bull... i que els sabors es barregin bé.

20.

Als 5 minutets ja podreu apagar el foc.

21.

Ho emplatem.

22.

Aquest és un d'aquells plats que es pot servir amb vi blanc o vi negre. Tots dos li van molt bé.

23.

Bon profit!