M'encanten les gambes. Sobretot les fresques clar, però no sempre es poden comprar al preu que van. En fi, Avui us porto una recepta bàsica bàsica. Tinc una bona quantitat de receptes fetes amb gamba vermella... però en aquesta ocasió les volia gaudir soles. Habitualment les faig amb all i julivert a la planxa, però he volgut gaudir-les encara més i degustar del seu sabor a mar al màxim fent-les a la sal.
Es tracta de tirar una capa de sal gruixuda en una paella i deixar-les coure una estona fins que canviïn de color. No s'han de donar la volta siquiera. Queden fetes al punt... gens salades, i una mica cruetes i tot... però és una excel.lent forma de gaudir del gust d'una gamba. A veure que us sembla.
500gr. gamba vermella fresca
100gr. sal gruixuda
oli d'oliva
![gambes sal pas1 gambes sal pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/15/35/08/gambes-sal-pas1.jpeg)
Mig quilet per 10 euros?.... bona compra, no?
![gambes sal pas2 gambes sal pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/15/35/50/gambes-sal-pas2.jpeg)
No és una gamba grossa grossa però és vermella i molt fresca.
![gambes sal pas3 gambes sal pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/15/35/92/gambes-sal-pas3.jpeg)
En faré la meitat i la resta la guardaré per fer uns peus de porc amb gambes.
![gambes sal pas4 gambes sal pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/15/36/34/gambes-sal-pas4.jpeg)
Agafarem una mica de sal gruixuda, la mateixa que fem servir per a fer un Llobarro a la sal.
![gambes sal pas5 gambes sal pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/15/36/76/gambes-sal-pas5.jpeg)
Tirarem força sal fins fer una fina capa de sal. La idea és que les gambes no toquin la planxa/paella.
![gambes sal pas6 gambes sal pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/15/37/30/gambes-sal-pas6.jpeg)
A sobre de la sal, hi col.loquem les gambes ja rentades...
![gambes sal pas7 gambes sal pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/15/37/72/gambes-sal-pas7.jpeg)
... i ho farem a foc baix-mitjà... durant uns minuts.
![gambes sal pas8 gambes sal pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/15/38/14/gambes-sal-pas8.jpeg)
Veureu com poc a poc van canviant de color. No cal donar la volta. Quan siguin de color més blanquinós voldrà dir que són cuites.
![gambes sal pas9 gambes sal pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/15/38/56/gambes-sal-pas9.jpeg)
Aquest color han de tenir. Clar, si no suporteu trobar-vos una gamba una mica crua... feu-la més, però a més cocció... més sabor i propietats perdreu de la gamba.
![gambes sal pas10 gambes sal pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/15/38/98/gambes-sal-pas10.jpeg)
Serviu-les calenta sobre un xorret d'oli d'oliva...
![gambes sal pas11 gambes sal pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/15/39/40/gambes-sal-pas11.jpeg)
... i deixeu que s'escapi alguna pedreta de sal... (no gaire)...
![gambes sal pas12 gambes sal pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/15/40/24/gambes-sal-pas12.jpeg)
Bon Profit!