M'encanten les gambes. Sobretot les fresques clar, però no sempre es poden comprar al preu que van. En fi, Avui us porto una recepta bàsica bàsica. Tinc una bona quantitat de receptes fetes amb gamba vermella... però en aquesta ocasió les volia gaudir soles. Habitualment les faig amb all i julivert a la planxa, però he volgut gaudir-les encara més i degustar del seu sabor a mar al màxim fent-les a la sal.
Es tracta de tirar una capa de sal gruixuda en una paella i deixar-les coure una estona fins que canviïn de color. No s'han de donar la volta siquiera. Queden fetes al punt... gens salades, i una mica cruetes i tot... però és una excel.lent forma de gaudir del gust d'una gamba. A veure que us sembla.
500gr. gamba vermella fresca
100gr. sal gruixuda
oli d'oliva
Mig quilet per 10 euros?.... bona compra, no?
No és una gamba grossa grossa però és vermella i molt fresca.
En faré la meitat i la resta la guardaré per fer uns peus de porc amb gambes.
Agafarem una mica de sal gruixuda, la mateixa que fem servir per a fer un Llobarro a la sal.
Tirarem força sal fins fer una fina capa de sal. La idea és que les gambes no toquin la planxa/paella.
A sobre de la sal, hi col.loquem les gambes ja rentades...
... i ho farem a foc baix-mitjà... durant uns minuts.
Veureu com poc a poc van canviant de color. No cal donar la volta. Quan siguin de color més blanquinós voldrà dir que són cuites.
Aquest color han de tenir. Clar, si no suporteu trobar-vos una gamba una mica crua... feu-la més, però a més cocció... més sabor i propietats perdreu de la gamba.
Serviu-les calenta sobre un xorret d'oli d'oliva...
... i deixeu que s'escapi alguna pedreta de sal... (no gaire)...
Bon Profit!