Avui us porto un mar i muntanya interessant. Farem uns gambots frescos a la planxa que servirem acompanyats d'un trinxat de bolets amb bacallà i tomàquet xerri. Us haig d'advertir que a mi m'agrada menjar-me la fulla del romaní, tot i que reconec que a molts us pot resultar incòmode en trobar-te-la al plat. En aquest cas, sempre podeu fer servir romaní en pols o, directament, ometre el seu ús.
Per la resta, veureu quina recepta més senzillota de fer i què "resultona" acaba sent. Un plat d'aquells amb el que quedareu bé. Que vagi de gust!
1 o 2 gambots per persona
500 g de rovellons
100 g de llom de bacallà dessalat
un grapat de tomàquets xerri
brots de romaní fresc
50 cl de llet
1 cullerada de pols de nyora
1 gra d'all
julivert
oli d'oliva
sal
Variants:
Hi podeu afegir un bitxo picant
Podeu fer servir nata líquida o llet evaporada, o no posar-ne
Es pot fer amb gambes o llagostins i altres tipus de bolets
![gambot remenat rovellons bacalla tomaquet al romani pas1 gambot remenat rovellons bacalla tomaquet al romani pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/78/39/63/gambot-remenat-rovellons-bacalla-tomaquet-al-romani-pas1.jpeg)
Preparem els principals ingredients d'aquesta recepta.
![gambot remenat rovellons bacalla tomaquet al romani pas2 gambot remenat rovellons bacalla tomaquet al romani pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/78/40/02/gambot-remenat-rovellons-bacalla-tomaquet-al-romani-pas2.jpeg)
Netegeu i trieu els bolets. Feu-los a trossos.
![gambot remenat rovellons bacalla tomaquet al romani pas3 gambot remenat rovellons bacalla tomaquet al romani pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/78/40/65/gambot-remenat-rovellons-bacalla-tomaquet-al-romani-pas3.jpeg)
Renteu els tomàquets.
![gambot remenat rovellons bacalla tomaquet al romani pas4 gambot remenat rovellons bacalla tomaquet al romani pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/78/40/95/gambot-remenat-rovellons-bacalla-tomaquet-al-romani-pas4.jpeg)
Dessaleu correctament el bacallà.
![gambot remenat rovellons bacalla tomaquet al romani pas5 gambot remenat rovellons bacalla tomaquet al romani pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/78/41/25/gambot-remenat-rovellons-bacalla-tomaquet-al-romani-pas5.jpeg)
I renteu els gambots.
![gambot remenat rovellons bacalla tomaquet al romani pas6 gambot remenat rovellons bacalla tomaquet al romani pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/78/41/52/gambot-remenat-rovellons-bacalla-tomaquet-al-romani-pas6.jpeg)
Renteu el romaní i trieu els brots més tendres.
![gambot remenat rovellons bacalla tomaquet al romani pas7 gambot remenat rovellons bacalla tomaquet al romani pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/78/41/79/gambot-remenat-rovellons-bacalla-tomaquet-al-romani-pas7.jpeg)
Tallarem els tomàquets per la meitat.
![gambot remenat rovellons bacalla tomaquet al romani pas8 gambot remenat rovellons bacalla tomaquet al romani pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/78/42/06/gambot-remenat-rovellons-bacalla-tomaquet-al-romani-pas8.jpeg)
I els barrejarem amb unes fulles de romaní. Després ho barrejarem tot amb el bacallà i els bolets, per tant, el fet de posar el romaní amb el tomàquet no va més enllà que la mera agrupació d'ingredients.
![gambot remenat rovellons bacalla tomaquet al romani pas10 gambot remenat rovellons bacalla tomaquet al romani pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/78/42/60/gambot-remenat-rovellons-bacalla-tomaquet-al-romani-pas10.jpeg)
I escaldarem el bacallà dessalat.
![gambot remenat rovellons bacalla tomaquet al romani pas11 gambot remenat rovellons bacalla tomaquet al romani pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/78/42/87/gambot-remenat-rovellons-bacalla-tomaquet-al-romani-pas11.jpeg)
Manteniu-lo submergit durant uns segons, màxim un minut i reserveu-lo.
![gambot remenat rovellons bacalla tomaquet al romani pas12 gambot remenat rovellons bacalla tomaquet al romani pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/78/43/14/gambot-remenat-rovellons-bacalla-tomaquet-al-romani-pas12.jpeg)
Un cop fred, ens serà molt fàcil esmicolar el bacallà.
![gambot remenat rovellons bacalla tomaquet al romani pas13 gambot remenat rovellons bacalla tomaquet al romani pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/78/43/41/gambot-remenat-rovellons-bacalla-tomaquet-al-romani-pas13.jpeg)
Ara, mentre escalfem la planxa, salarem els gambots.
![gambot remenat rovellons bacalla tomaquet al romani pas14 gambot remenat rovellons bacalla tomaquet al romani pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/78/43/68/gambot-remenat-rovellons-bacalla-tomaquet-al-romani-pas14.jpeg)
I els posem a fer, amb el foc ben fort.
![gambot remenat rovellons bacalla tomaquet al romani pas15 gambot remenat rovellons bacalla tomaquet al romani pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/78/44/22/gambot-remenat-rovellons-bacalla-tomaquet-al-romani-pas15.jpeg)
És interessant fer coincidir les coccions del remenat de bolets amb la del marisc.
![gambot remenat rovellons bacalla tomaquet al romani pas16 gambot remenat rovellons bacalla tomaquet al romani pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/78/44/64/gambot-remenat-rovellons-bacalla-tomaquet-al-romani-pas16.jpeg)
Per tant, al mateix temps, amb una altra paella, saltarem els bolets.
![gambot remenat rovellons bacalla tomaquet al romani pas17 gambot remenat rovellons bacalla tomaquet al romani pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/78/45/03/gambot-remenat-rovellons-bacalla-tomaquet-al-romani-pas17.jpeg)
A foc molt fort. Deixeu que perdin l'aigua i que es comencin a torrar.
![gambot remenat rovellons bacalla tomaquet al romani pas18 gambot remenat rovellons bacalla tomaquet al romani pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/78/45/30/gambot-remenat-rovellons-bacalla-tomaquet-al-romani-pas18.jpeg)
Li donarem la volta als gambots.
![gambot remenat rovellons bacalla tomaquet al romani pas19 gambot remenat rovellons bacalla tomaquet al romani pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/78/45/57/gambot-remenat-rovellons-bacalla-tomaquet-al-romani-pas19.jpeg)
Hi afegirem una mica de pebre negre també.
![gambot remenat rovellons bacalla tomaquet al romani pas20 gambot remenat rovellons bacalla tomaquet al romani pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/78/45/84/gambot-remenat-rovellons-bacalla-tomaquet-al-romani-pas20.jpeg)
Ara incorporem els tomàquets amb el romaní.
![gambot remenat rovellons bacalla tomaquet al romani pas21 gambot remenat rovellons bacalla tomaquet al romani pas21](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/78/46/11/gambot-remenat-rovellons-bacalla-tomaquet-al-romani-pas21.jpeg)
I ho salarem una mica. No us passeu que el bacallà ja té sal.
![gambot remenat rovellons bacalla tomaquet al romani pas22 gambot remenat rovellons bacalla tomaquet al romani pas22](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/78/46/38/gambot-remenat-rovellons-bacalla-tomaquet-al-romani-pas22.jpeg)
Seguidament, hi posarem una mica de pols de nyora. La trobareu als herbolaris.
![gambot remenat rovellons bacalla tomaquet al romani pas23 gambot remenat rovellons bacalla tomaquet al romani pas23](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/78/46/65/gambot-remenat-rovellons-bacalla-tomaquet-al-romani-pas23.jpeg)
No gaire, que és força aromàtica.
![gambot remenat rovellons bacalla tomaquet al romani pas24 gambot remenat rovellons bacalla tomaquet al romani pas24](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/78/46/92/gambot-remenat-rovellons-bacalla-tomaquet-al-romani-pas24.jpeg)
I ja per acabar, hi posarem la llet.
![gambot remenat rovellons bacalla tomaquet al romani pas25 gambot remenat rovellons bacalla tomaquet al romani pas25](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/78/47/19/gambot-remenat-rovellons-bacalla-tomaquet-al-romani-pas25.jpeg)
El làctic ens farà lligar els sabors, tot i que també s'endurà la textura cruixent del saltat. Per tant, podeu posar la llet o no, com més us agradi.
![gambot remenat rovellons bacalla tomaquet al romani pas26 gambot remenat rovellons bacalla tomaquet al romani pas26](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/78/47/46/gambot-remenat-rovellons-bacalla-tomaquet-al-romani-pas26.jpeg)
Ja per acabar, hi afegirem el bacallà que hem esmicolat i ho deixarem reduir un parell de minuts. Rectifiqueu de sal si cal.
![gambot remenat rovellons bacalla tomaquet al romani pas27 gambot remenat rovellons bacalla tomaquet al romani pas27](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/78/47/73/gambot-remenat-rovellons-bacalla-tomaquet-al-romani-pas27.jpeg)
Els gambots estan a punt per servir.
![gambot remenat rovellons bacalla tomaquet al romani pas28 gambot remenat rovellons bacalla tomaquet al romani pas28](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/78/48/00/gambot-remenat-rovellons-bacalla-tomaquet-al-romani-pas28.jpeg)
En un plat posarem el remenat de bolets, tomàquets i bacallà i a sobre el gambot, amb unes escates de sal.
![gambot remenat rovellons bacalla tomaquet al romani pas29 gambot remenat rovellons bacalla tomaquet al romani pas29](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/78/48/27/gambot-remenat-rovellons-bacalla-tomaquet-al-romani-pas29.jpeg)
I ja podem servir-ho a taula. Una barreja interessant de sabors.
![gambot remenat rovellons bacalla tomaquet al romani pas30 gambot remenat rovellons bacalla tomaquet al romani pas30](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/78/48/54/gambot-remenat-rovellons-bacalla-tomaquet-al-romani-pas30.jpeg)
Imprescindible un bon vi d'acompanyament.
![gambot remenat rovellons bacalla tomaquet al romani pas31 gambot remenat rovellons bacalla tomaquet al romani pas31](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/78/48/81/gambot-remenat-rovellons-bacalla-tomaquet-al-romani-pas31.jpeg)
Bon profit!