Feia temps que volia fer aquests garrons... No és complicat de fer, però, entre pitos i flautes, ens durà tot el matí. Això si, val la pena... nanos. Aquesta part del porc és molt tendre, com ho poden ser les galtes també.

Ingredients

4 garrons de porc  

4 patates  

1 ceba  

1 cap d'all

1 pastanaga

1 got de vi blanc

romaní

oli d'oliva

pebre negre  

sal  

  

Pel brou:

1 pastanaga  

1 os de pernil

1 os de vedella  

1 porro  

1 fulla d'api

  

Variants:

- Es pot substituir el vi blanc per vi ranci o brandi  

- Es pot fer sense brou i fer servir directament una mica d'aigua  

- Es poden afegir tota mena de bolets

Preparació
1.
garrons porc al forn pas1

Netegem una mica els garrons.

2.
garrons porc al forn pas2

Són macos, eh?... un bon tros per persona. 

3.
garrons porc al forn pas3

Primer de tot els haurem de bullir uns 45 minuts.

4.
garrons porc al forn pas4

Perfecte.

5.
garrons porc al forn pas5

Els reservem.

6.
7.
garrons porc al forn pas7

... que sempre deixa anar una mica de "porqueria".

8.
garrons porc al forn pas9

El posem de nou en una olla... i completarem una mica el brou....

9.
garrons porc al forn pas10

... afegint-hi unes verduretes i tal...

10.
garrons porc al forn pas11

... un os de pernil...

11.
garrons porc al forn pas12

... un parell de pastanagues...

12.
garrons porc al forn pas13

... una mica de julivert...

13.
garrons porc al forn pas14

... una fulla d'api....

14.
garrons porc al forn pas15

... un porro...

15.
garrons porc al forn pas16

... ho salem una mica...

16.
garrons porc al forn pas17

... i ho deixarem coure uns 50-60 minuts...

17.
garrons porc al forn pas18

Les partim per la meitat, les salem i les empebrem.

18.
garrons porc al forn pas19

Un xorret d'oli per sobre... i al forn a 180 graus durant uns 25 minutets.

19.
garrons porc al forn pas20

El brou el remenarem una mica.

20.
garrons porc al forn pas21

Un cop fet, el colarem.

21.
garrons porc al forn pas22

I el deixarem net.

22.
garrons porc al forn pas23

Les patates no estan cuites del tot. La idea és deixar-les a mig coure per incorporar-les al final de la cocció dels garrons, amb la salseta.

23.
garrons porc al forn pas24

Posem els garrons en una safata pel forn... els salpebrem i hi tirem la ceba tallada i els alls sencers.

24.
garrons porc al forn pas25

La pastanaga tallada a rodanxes grosses.

25.
garrons porc al forn pas26

Una mica de romaní... un raig d'oli d'oliva...

26.
garrons porc al forn pas27

... i ho posem 20 minuts al forn, a 180 graus.

27.
garrons porc al forn pas28

Als 20 minuts... incorporem el vi i deixem fer 10 minutets més.

28.
garrons porc al forn pas29

A continuació... hi afegirem el brou.

29.
garrons porc al forn pas30

Podem posar uns tres o quatre cullerots... i els deixem coure 25 minuts més.

30.
garrons porc al forn pas31

De tant en tant, anirem ruixant els garrons amb el brou.

31.
garrons porc al forn pas32

Compte no us cremeu, eh?

32.
garrons porc al forn pas33

Passats els 25 minuts, li donarem la volta als garrons, que ja hauran agafat bon coloret.

33.
garrons porc al forn pas34

Afegim, ara si, les patates i els deixem coure 25 minuts més. Els garrons els podrien coure a més alta temperatura i reduïr així el temps de cocció, però la cocció a 180 graus ens deixarà la carn molt sucosa... i tendre.

34.
garrons porc al forn pas35

Passat aquest temps, separem la carn i les patates de la resta.

35.
garrons porc al forn pas36

Amb un turmix... picarem aquest suquet de brou.

36.
garrons porc al forn pas37

... i el tirem per sobre dels garrons i les patates.

37.
garrons porc al forn pas38

Ara, només ens quedarà daurar-ho tot plegat.

38.
garrons porc al forn pas39

Podem pujar una mica el forn, a 200º i en 15 minutets ens quedarà daurat. Podeu ruixar-ho tot amb la salsa de tant en tant. Rectifiqueu de sal si cal.

39.
garrons porc al forn pas40

Ara sembla que ja està.

40.
garrons porc al forn pas41

Al menys fa la pinta, no?

41.
garrons porc al forn pas42

Penseu que aquesta carn conserva molt bé l'escalfor... així que els podeu servir 15 o 20 minuts... després de fer-los, que encara seran prou calents. Ho dic per què de vegades aquest temps et permet organitzar-te millor.

42.
garrons porc al forn pas43

Emplatem... un garró... una patata... i una mica de salseta.

43.
garrons porc al forn pas44

Una magnífica presentació... a la que no li calen massa filigranes...

44.
garrons porc al forn pas45

... d'aquelles que diuen "'¡cómeme!".

45.
garrons porc al forn pas46

Entra per la vista i això és molt important en un plat.

46.
garrons porc al forn pas47

Doncs vinga a dinar.

47.
garrons porc al forn pas48

Per cert, la carn es desfeia a la boca...

48.
garrons porc al forn pas49

Bon Profit!