Un aperitiu molt refrescant que no pots deixar passar! Ja saps que la temporada de maduixa no és gaire llarga i cal aprofitar-la bé. Com podràs imaginar, admet moltes variants un gaspatxo. Per tant, fes els canvis que consideris respecte als ingredients i respecte a les quantitats. Som-hi!
- 400-500 g de maduixes
- 1/2 cogombre
- 3 tomàquets madurs
- 1/2 pebrot verd
- Un tros de ceba tendra
- 1 gra d'all
- 60-80 ml d'oli d'oliva verge extra
- 30-40 ml de vinagre de poma o xerés
- Aigua al gust
- Sal
Variants:
- S'hi pot posar pebrot vermell
- Es pot fer sense ceba i/o sense all
- S'hi pot afegir pebre negre
- S'hi pot afegir pa
Prepara tots els ingredients.
Renta i talla a trossos la verdura. El tomàquet amb pell i tot (després ho colaràs).
Les maduixes han de ser ben fresques i madures. Renta-les bé i retira'n la part verda.
En una batedora, posa tots els ingredients.
Una mica de sal.
L'oli.
El vinagre.
I, finalment, les maduixes.
Deixa-ho ben fi.
Notaràs que el resultat és força dens, i caldrà afegir una mica d'aigua al gust, fins que tingui la densitat que més t'agradi.
Que es pugui beure, però que també es pugui menjar amb cullera.
Ara passa-ho per un colador ben fi.
Tot això no ho volem.
Està perfecte. Si cal, rectifica de sal. Deixa'l refredar a la nevera fins al moment de consumir-lo.
Serveix-lo a taula amb una maduixa al got.
I un raig d'oli d'oliva en cru. Bon profit!