Un aperitiu molt refrescant que no pots deixar passar! Ja saps que la temporada de maduixa no és gaire llarga i cal aprofitar-la bé. Com podràs imaginar, admet moltes variants un gaspatxo. Per tant, fes els canvis que consideris respecte als ingredients i respecte a les quantitats. Som-hi!

Ingredients
  • 400-500 g de maduixes 
  • 1/2 cogombre
  • 3 tomàquets madurs
  • 1/2 pebrot verd
  • Un tros de ceba tendra
  • 1 gra d'all
  • 60-80 ml d'oli d'oliva verge extra
  • 30-40 ml de vinagre de poma o xerés
  • Aigua al gust
  • Sal

Variants:

  • S'hi pot posar pebrot vermell
  • Es pot fer sense ceba i/o sense all
  • S'hi pot afegir pebre negre
  • S'hi pot afegir pa
Preparació
1.
IMG 6664

Prepara tots els ingredients.

2.
IMG 6669

Renta i talla a trossos la verdura. El tomàquet amb pell i tot (després ho colaràs).

3.
IMG 6676

Les maduixes han de ser ben fresques i madures. Renta-les bé i retira'n la part verda.

4.
IMG 6684

En una batedora, posa tots els ingredients.

5.
IMG 6688

Una mica de sal.

6.
IMG 6690

L'oli.

7.
IMG 6696

El vinagre.

8.
IMG 6700

I, finalment, les maduixes.

9.
IMG 6704

Deixa-ho ben fi.

10.
IMG 6710

Notaràs que el resultat és força dens, i caldrà afegir una mica d'aigua al gust, fins que tingui la densitat que més t'agradi.

11.
IMG 6715

Que es pugui beure, però que també es pugui menjar amb cullera.

12.
IMG 6721

Ara passa-ho per un colador ben fi.

13.
IMG 6732

Tot això no ho volem.

14.
IMG 6741

Està perfecte. Si cal, rectifica de sal. Deixa'l refredar a la nevera fins al moment de consumir-lo.

15.
IMG 6745

Serveix-lo a taula amb una maduixa al got.

16.
IMG 6747

I un raig d'oli d'oliva en cru. Bon profit!