Un aperitiu molt refrescant que no pots deixar passar! Ja saps que la temporada de maduixa no és gaire llarga i cal aprofitar-la bé. Com podràs imaginar, admet moltes variants un gaspatxo. Per tant, fes els canvis que consideris respecte als ingredients i respecte a les quantitats. Som-hi!

Ingredients
  • 400-500 g de maduixes 
  • 1/2 cogombre
  • 3 tomàquets madurs
  • 1/2 pebrot verd
  • Un tros de ceba tendra
  • 1 gra d'all
  • 60-80 ml d'oli d'oliva verge extra
  • 30-40 ml de vinagre de poma o xerés
  • Aigua al gust
  • Sal

Variants:

  • S'hi pot posar pebrot vermell
  • Es pot fer sense ceba i/o sense all
  • S'hi pot afegir pebre negre
  • S'hi pot afegir pa
Preparació
1.

Prepara tots els ingredients.

2.

Renta i talla a trossos la verdura. El tomàquet amb pell i tot (després ho colaràs).

3.

Les maduixes han de ser ben fresques i madures. Renta-les bé i retira'n la part verda.

4.

En una batedora, posa tots els ingredients.

5.

Una mica de sal.

6.

L'oli.

7.

El vinagre.

8.

I, finalment, les maduixes.

9.

Deixa-ho ben fi.

10.

Notaràs que el resultat és força dens, i caldrà afegir una mica d'aigua al gust, fins que tingui la densitat que més t'agradi.

11.

Que es pugui beure, però que també es pugui menjar amb cullera.

12.

Ara passa-ho per un colador ben fi.

13.

Tot això no ho volem.

14.

Està perfecte. Si cal, rectifica de sal. Deixa'l refredar a la nevera fins al moment de consumir-lo.

15.

Serveix-lo a taula amb una maduixa al got.

16.

I un raig d'oli d'oliva en cru. Bon profit!