Us agraden les gírgoles? Si em dieu que sí, ho entendré. Si em dieu que no també. Quina bajanada he dit, oi?, però els que em coneixeu ja m'enteneu prou bé. Avui en dia, aquest tipus de bolet es pot consumir durant tot l'any, com passa també amb els xampinyons, el shiitake i altres bolets de conreu. És un bolet carnós, de gust suau, ideal per acompanyar qualsevol plat de carn o peix.
És un bolet net, agraït i molt versàtil a la cuina. No es tracta del millor bolet del món, ni de bon tros. Això sí, resulta un gran recurs disponible als mercats de forma permanent.
300 g de gírgoles fresques
oli d'oliva verge extra
julivert fresc
1 dent d'all
sal en escates
Variants:
Podeu barrejar-los amb altres bolets
Es poden fer sense la picada d'all i julivert
Rentem bé les nostres gírgoles.
Les podeu fer senceres si voleu...
Abocarem els bolets sobre una planxa molt calenta.
Prèviament haurem fet una picada d'all i julivert. La podeu fer amb la batedora elèctrica. Si us en sobra, la podeu conservar en un pot de vidre a la nevera durant força dies.
Tirarem unes cullerades de picada sobre els bolets.
Ummm, quina flaire que fan!
Quan estiguin daurats d'una banda, els donarem la volta.
Els servirem immediatament, molt calents.
Finalment, hi tirarem una mica de sal en escates per sobre. A banda de salar-los, aconseguirem un agradable contrast entre la textura llefiscosa del bolet i el cruixent de les escates.
Els podeu acompanyar amb una mica de pa amb tomàquet i un gran vi, és clar, com el que seguidament ens recomanen els experts.
Bon profit!