Avui veurem com preparar glacejat de sucre de diferents colors, ideal per decorar copes i servir els còctels de manera professional. Per tant, ara no parlem d'una recepta pròpiament, si no d'un consell o truc que de ben segur us anirà molt bé, si és que no el coneixieu ja. Aquesta és una d'aquelles tasques on podeu implicar als vostres fills, que s'ho passaran pipa.

Us recomano preparar-ho al menys un dia abans de fer els còctels. D'aquesta manera, el sucre quedarà ben eixut de la humitat que inicialment li aporta el colorant, el que pot generar algun grumoll no desitjat. Però més que parlar, anem a veure com fer-ho pas a pas. Som-hi!

Ingredients

sucre

colorant alimentari líquid (blau, groc i vermell)

una ampolla amb tap, neta i eixuta

Preparació
1.
glacejat sucre coctels pas1

El colorant alimentari líquid el trobareu a qualsevol gran superfície. Habitualment ens proposen aquest tres colors, però podeu utilitzar altres o barrejar-los.

2.
glacejat sucre coctels pas2

Poseu, aproximadament, uns 200 grams de sucre dins una ampolla neta i eixuta, que es pugui tancar (amb tap).

3.
4.
glacejat sucre coctels pas4

Ara tanqueu bé l'ampolla.

5.
glacejat sucre coctels pas5

I sacsegeu bé durant una estona com si d'una coctelera es tractés. Al principi farà alguns grumolls, però és normal.

6.
glacejat sucre coctels pas6

Passada una estona, notareu que ja no queden grumolls i que tot el sucre té un color homogeni.

7.
glacejat sucre coctels pas7

Ja el podeu reservar en un recipient i deixar que s'assequi.

8.
glacejat sucre coctels pas8

Repetiu el mateix procés amb el colorant vermell.

9.
glacejat sucre coctels pas9

I el reserveu.

10.
glacejat sucre coctels pas10

I també amb el color groc.

11.
glacejat sucre coctels pas11

Finalment tindreu un assortiment de sucre per glacejar molt interessant, que també podeu barrejar en sec.

12.
glacejat sucre coctels pas12

A l'hora de preparar un còctel, heu de fer una mica d'almívar fent arrencar el bull una mica de sucre amb aigua (com el sucre bany dels pastissos). Això us servirà de pega per enganxar el sucre glacejat, que també posareu en un plat pla.

13.
glacejat sucre coctels pas13

Apliqueu l'almívar a la copa o got primer i deixeu que caiguin les gotes sobrants. Nomes necessitareu que el vidre quedi lleugerament impregnat. Amb la mateix granadina també es pot fer, o fins i tot amb qualsevol almívar en conserva (dels préssecs o de les cireres). Qualsevol producte que contingui sucre servirà.

14.
glacejat sucre coctels pas14

I ara si, apliqueu-li el sucre glacejat, rotant lleugerament la copa un parell de vegades.

15.
glacejat sucre coctels pas15

I ja teniu la copa preparada per servir el còctel que més us agradi. En aquest cas color groc.

16.
glacejat sucre coctels pas16

I aquí teniu un exemple amb blau.

17.
glacejat sucre coctels pas17

Un cop el sucre per glacejar sigui ben eixut i no tingui humitat el podeu conservar durant molt de temps, igual que es conserva el sucre blanc.