Aquesta recepta és d'aquelles extremadament senzillotes... que podem fer en qualsevol moment. Com veureu, és una combinació de peix i marisc... acompanyats de camagrocs saltats... i d'un allioli barrejat amb un picadet de camagrocs i julivert. La veritat és que us tinc molt mal acostumats amb receptes força treballades i, de vegades, de llarga elaboració, ho reconec. I avui, he volgut ser una mica més pràctic del habitual. I és que de vegades, les coses més senzilles... són les que més gaudirem, oi?
500gr. camagrocs frescos
4 salmonetes
4 cuetes de rap petites
250gr. escamarlà mini
4 calamars mitjanets
oli d'oliva
all i julivert picats
sal
allioli
El camagroc fresc és un dels bolets que més m'agrada... sobretot pel seu aroma.
No acostumen a tenir massa "cucs" aquests bolets.
La varietat de peix i/o marisc... dependrà del que trobeu a la vostra parada de peix.
Jo he trobat uns escamarlanets mini molt monos i bé de preu.
Unes cuetes individuals de rap.
Uns calamars mitjanets... molt bons, de temporada.
De moment, prepararem un allioli amb ou i minipimer. Amb un all serà suficient.
Piquem una mica de julivert.
Un cop tinguem la planxa ben calenta... hi tirem un xorret d'oli... salem el peix... i el fem a la planxa.
Ara, guardarem uns quants camagrocs per decorar el plat...
... i la resta els picarem...
... juntament amb el julivert.
El saltarem amb unes gotes d'oli... i un polsim de sal.
Un xorret de vi blanc...
... i ho deixem reduïr uns 5-7 minutets.
Mentre, anem fent el peix a la planxa.
Un cop reduït tot el vi, reservem els camagrocs trinxats en un plat... i els escampem una mica per que es refredin bé... i així poder-los barrejar amb l'allioli.
En la mateixa paella saltegem ara els camagrocs sencers per la guarnició.
Anem fent també els escamarlans.
Quina flaire!
Lo seu és coure el peix de forma que faci una primera capa cruixenta però que quedi sucós per dins.
Ara, amb el trinxat ja fred, ho barrejarem amb l'allioli.
I ja tenim la salseta preparada. Es podria triturar amb un turmix, però a mi m'agrada trobar trossets de camagroc.
Ja només ens queda emplatar. Un xorret d'oli per sobre, en cru, i una mica de sal maldon.
Un fantàstic i vistós plat... que us farà llepar els dits.
I els camagrocs de guarnició que no faltin.
Què bo que queda barrejar un trosset de rap, amb un trosset de calamar... un camagroc... i una mica d'allioli.
Bon Profit!