He utilitzat edulcorant enlloc de sucre... per a rebaixar calories, però podeu posar la mateixa quantitat de sucre sense problemes. El gelat, doncs al gust, jo he utilitzat aquest gelat de iogurt La Fageda... que trobo exquisit. Espero que us agradi.
30gr. sucre o edulcorant "Dayelet Estevia"
100gr. maduixes fresques i madures
el suc de mitja llimona
150. glaçons de gel
gelat de llet amb iogurt La Fageda
Per decorar:
fulles de menta
galeta de gelat
1 maduixa
Variants:
Es pot afegir un xorret de grosella líquida
Es pot incorporar licor tipus Licor 43, Amaretto, Cointreau, etc..
Per la decoració utilitzaré unes galetes de gelat que tinc.
Amb unes tisores, i amb cura, les podeu tallar per la meitat i fer uns triangles...
... que sempre queden millor.
El que us comentava... el gelat La Fageda és extraordinari... i de passada, fem país.
Utilitzaré la cutxilla de picar gel per fer aquesta recepta.
Com us deia, jo tinc el robot del Jamie Oliver, però ho podeu fer amb qualsevol batedora.
Pesem i rentem 100gr de maduixots frescos.
Ara, tirarem el suc de mitja llimona també...
Avui ho faré com fa la Jamie Oliver: utilitzaré les mans.
El suc caurà entre els dits... i les llavors de la llimona no passaran.
El posem juntament amb les maduixes i la llimona.
No seran unes postres sense sucre... ja que el gelat en porta, però si baixes en sucre... i igual de bones.
Ho batem a velocitat 1.
Posem la velocitat 2 uns instants... i es liarà parda, jeje.
Ara incorporem el gel...
... amb 4 glaçons farem.
Tanquem bé... que si no no arrenca la màquina, per seguretat.
Ho triturem a velocitat 1 al principi i 2 per deixar-ho fi. El gel s'ha d'esmicolar completament.
Comproveu la textura... i si encara queden trossets de gel.
Li donem un cop més... i ja ho tenim. Super fresquet.
Ho serviré en uns gots baixos avui.
I ara... el gelat, clar, que no falti.
La bola de gelat es mantindrà congelada durant una bona estona... ja que el granissat de maduixa la conservarà perfectament.
Una maduixeta... una fulla de menta... i la galeta....
... i ja ho tenim.
Serviu-lo immediatament. Aquestes postres casen molt bé amb una copeta de vi de gel.
Bon Profit!