Fa un temps, em demanaven una recepta que no coneixia i de la que mai n'havia sentit a parlar: les grasoletes de bacallà. Aparentment poden semblar bunyols... i en tenen molta semblança, tot s'ha de dir. Però la pasta és força diferent.
El resultat és una mena de pastisset salat de bacallà. No és tant esponjós com els bunyols... és més dens... i també atipa més, però m'ha agradat molt aquesta recepta de bacallà... del que sempre gaudeixo. Espero que a vosaltres també us agradi.
250 g de bacallà esqueixat dessalat
125 g de farina
100 ml d'aigua o llet
julivert fresc
2 o 3 grans d'all
1/2 paquet de llevat en pols tipus "Royal"
oli per fregir
Variants:
S'hi pot afegir ou batut
Es poden acompanyar d'enciam
Podeu escaldar el bacallà prèviament
El dia abans haurem de tenir la precaució de posar el bacallà a dessalar.
A l'endemà, el tornem a rentar...
... i el tindrem a punt per utilitzar.
Preparem tots els ingredients.
D'altra banda, barrejarem una bon raig d'oli amb l'all...
... julivert fresc..
... i un polsim de sal.
Li passarem la batedora elèctrica...
Podeu trinxar a mà all i julivert fresc, però no us quedarà mai tant fi.
Ara en un bol, hi aboquem la llet....
... la farina...
... i l'impulsor químic.
Amb mig sobre en tindrem prou.
Ho remenem una mica...
... i hi incorporem un ou...
... tot sencer.
Hi tirem també unes quatre o cinc cullerades grans de la picada d'all i julivert que hem fet. No la poseu tota si no cal. El sobrant el podeu reservar a la nevera per a futures elaboracions.
Ho barregem tot plegat...
... i finalment hi afegim el bacallà trinxat.
Remenar fins obtenir una pasta que es quedi enganxada al dit.
Ja té bona textura.
Escalfeu abundant oli en una paella per fregir i quan sigui roent... aboqueu-hi una cullerada de pasta.
Doneu-li la volta...
... fins que tingui aquest bonic aspecte.
Ho reservem sobre un paper absorbent.
Anem fent amb paciència.
Si teniu nens petits... en podeu fer de diferents mides.
Encara calentes, servirem les grasoletes a taula.
Bon profit!