Ja hem vist diferents maneres de fer les guatlles (escabetxades, al forn, estofades, en arròs, etc). Totes elles preparacions recomanables. Avui veurem una de les formes més senzilles de fer-les: a la brasa. Aprofiteu la propera barbacoa que feu, sols o amb colla, per incorporar alguna guatlla, una menja tradicional catalana que val la pena recuperar (si és que mai s'havia perdut). Us recomano dues guatlles per persona, ja que és un animal petit que no conté massa carn. Som-hi!

Ingredients

8 guatlles

sal

pebre

oli d'oliva

 

Variants:

Es poden acompanyar de patates o verdures a la brasa

Preparació
1.

Saleu les guatlles.

2.

I empebreu-les.

3.

Tireu un raig d'oli d'oliva per sobre.

4.

Deixeu-les reposar uns minuts mentre prepareu les brases.

5.

Poseu-les d'esquenes a la parrilla.

6.

És molt important garantir una bona brasa, constant, a la distància correcte, evitant que apareguin flames. La carn de guatlla és carn de caça, més dura, per tant, necessita la seva estona. Amb tot, és difícil donar un temps de cocció fixe.

7.

Podeu fer-ne més, reservar-les i escalfar-les totes de nou abans d'emplatar.

8.

I a gaudir! amb una patateta a la brasa també! Bon profit!