De sempre, a casa meva, que s'han menjat les guatlles escabetxades... amb la seva vinagreta. Molt bones, les recomano a tothom. Però vet aquí una recepta que està a la mateixa alçada... si no més. Aquesta forma de fer les guatlles... és estupenda. Molt saborosa. Proveu-la i en parlem.
4 guatlles
100gr. pernil a daus
6 cebes petites
4 salsitxes de porc
2 cullerades d'oli d'oliva
1 cullerada de puré de tomàquet
1 copa de vi blanc
farigola esmicolada
canyella en pols
pebre negre en pols
sal
Variants:
- Es poden acompanyar les guatlles amb una amanida
- Hi podeu posar una rameta de romaní

Preparem tots els ingredients.

Tallem les cebes a trossos grans.

Posem una cassola de fang a escalfar... a foc baix... i incorporem la ceba.

De seguida hi posarem la canyella...

... molt bé.

També el pebre negre...

... molt bé.

Al mateix temps incorporem el pernil tallat a daus... si és de gla, molt millor.

També les salsitxes a trossos... o també les podeu deixar senceres.

Ara... una mica de farigola esmicolada per sobre de tot.
A mi m'agrada deixar també una rameta de farigola sencera... així com un altre de romaní.

És una pasta força intensa...

... en posem un parell de culleradetes....

... i finalment, fem una mica de lloc, i posem les guatlles que hem netejat.

Un polsim de sal.

... i el vi blanc, jo utilitzo aquest per cuinar... que és força aromàtic.

Podeu posar una copa de vi blanc sencera, però si és aquest Gran Chef, us recomano posar-ne meitat vi meitat aigua, ja que és molt intens.

I ho tapem. Com veureu, hem posat tots els ingredients gairebé en fred.

Ara només cal deixar-ho coure una horeta.

De tant en tant ho vigileu i li doneu la volta a les guatlles.

A mitja cocció, si falta líquid, afegiu un got d'aigua i rectifiqueu de sal.

Passada l'hora... ja tindreu la carn cuita.

Parem el foc i ho deixem reposar. Si són unes horetes molt millor.

Quina flaire!... ja podem emplatar.

I aquí teniu les guatlles estofades.

Els trossets de salsitxa i pernil estan de vici.

... i menjar-se una cuixeta de guatlla amb les mans... què?

Espero que us agradi la recepta tot i que la carn de guatlla pot resultar especial per molts.

Bon Profit!