De sempre, a casa meva, que s'han menjat les guatlles escabetxades... amb la seva vinagreta. Molt bones, les recomano a tothom. Però vet aquí una recepta que està a la mateixa alçada... si no més. Aquesta forma de fer les guatlles... és estupenda. Molt saborosa. Proveu-la i en parlem.
4 guatlles
100gr. pernil a daus
6 cebes petites
4 salsitxes de porc
2 cullerades d'oli d'oliva
1 cullerada de puré de tomàquet
1 copa de vi blanc
farigola esmicolada
canyella en pols
pebre negre en pols
sal
Variants:
- Es poden acompanyar les guatlles amb una amanida
- Hi podeu posar una rameta de romaní
![guatlles estofades pas1 guatlles estofades pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/66/66/50/guatlles-estofades-pas1.jpeg)
Preparem tots els ingredients.
![guatlles estofades pas2 guatlles estofades pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/66/67/25/guatlles-estofades-pas2.jpeg)
Tallem les cebes a trossos grans.
![guatlles estofades pas3 guatlles estofades pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/66/67/52/guatlles-estofades-pas3.jpeg)
Posem una cassola de fang a escalfar... a foc baix... i incorporem la ceba.
![guatlles estofades pas4 guatlles estofades pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/66/67/79/guatlles-estofades-pas4.jpeg)
De seguida hi posarem la canyella...
![guatlles estofades pas5 guatlles estofades pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/66/68/06/guatlles-estofades-pas5.jpeg)
... molt bé.
![guatlles estofades pas6 guatlles estofades pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/66/68/45/guatlles-estofades-pas6.jpeg)
També el pebre negre...
![guatlles estofades pas7 guatlles estofades pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/66/68/72/guatlles-estofades-pas7.jpeg)
... molt bé.
![guatlles estofades pas9 guatlles estofades pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/66/69/26/guatlles-estofades-pas9.jpeg)
Al mateix temps incorporem el pernil tallat a daus... si és de gla, molt millor.
![guatlles estofades pas10 guatlles estofades pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/66/69/53/guatlles-estofades-pas10.jpeg)
També les salsitxes a trossos... o també les podeu deixar senceres.
![guatlles estofades pas11 guatlles estofades pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/66/70/10/guatlles-estofades-pas11.jpeg)
Ara... una mica de farigola esmicolada per sobre de tot.
A mi m'agrada deixar també una rameta de farigola sencera... així com un altre de romaní.
![guatlles estofades pas13 guatlles estofades pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/66/70/73/guatlles-estofades-pas13.jpeg)
És una pasta força intensa...
![guatlles estofades pas14 guatlles estofades pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/66/71/00/guatlles-estofades-pas14.jpeg)
... en posem un parell de culleradetes....
![guatlles estofades pas15 guatlles estofades pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/66/71/27/guatlles-estofades-pas15.jpeg)
... i finalment, fem una mica de lloc, i posem les guatlles que hem netejat.
![guatlles estofades pas16 guatlles estofades pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/66/71/54/guatlles-estofades-pas16.jpeg)
Un polsim de sal.
![guatlles estofades pas17 guatlles estofades pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/66/71/81/guatlles-estofades-pas17.jpeg)
... i el vi blanc, jo utilitzo aquest per cuinar... que és força aromàtic.
![guatlles estofades pas18 guatlles estofades pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/66/72/08/guatlles-estofades-pas18.jpeg)
Podeu posar una copa de vi blanc sencera, però si és aquest Gran Chef, us recomano posar-ne meitat vi meitat aigua, ja que és molt intens.
![guatlles estofades pas19 guatlles estofades pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/66/72/35/guatlles-estofades-pas19.jpeg)
I ho tapem. Com veureu, hem posat tots els ingredients gairebé en fred.
![guatlles estofades pas20 guatlles estofades pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/66/72/62/guatlles-estofades-pas20.jpeg)
Ara només cal deixar-ho coure una horeta.
![guatlles estofades pas21 guatlles estofades pas21](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/66/72/89/guatlles-estofades-pas21.jpeg)
De tant en tant ho vigileu i li doneu la volta a les guatlles.
![guatlles estofades pas22 guatlles estofades pas22](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/66/73/16/guatlles-estofades-pas22.jpeg)
A mitja cocció, si falta líquid, afegiu un got d'aigua i rectifiqueu de sal.
![guatlles estofades pas23 guatlles estofades pas23](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/66/73/43/guatlles-estofades-pas23.jpeg)
Passada l'hora... ja tindreu la carn cuita.
![guatlles estofades pas24 guatlles estofades pas24](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/66/73/70/guatlles-estofades-pas24.jpeg)
Parem el foc i ho deixem reposar. Si són unes horetes molt millor.
![guatlles estofades pas25 guatlles estofades pas25](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/66/73/97/guatlles-estofades-pas25.jpeg)
Quina flaire!... ja podem emplatar.
![guatlles estofades pas26 guatlles estofades pas26](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/66/74/24/guatlles-estofades-pas26.jpeg)
I aquí teniu les guatlles estofades.
![guatlles estofades pas27 guatlles estofades pas27](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/66/74/51/guatlles-estofades-pas27.jpeg)
Els trossets de salsitxa i pernil estan de vici.
![guatlles estofades pas28 guatlles estofades pas28](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/66/74/78/guatlles-estofades-pas28.jpeg)
... i menjar-se una cuixeta de guatlla amb les mans... què?
![guatlles estofades pas29 guatlles estofades pas29](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/66/75/05/guatlles-estofades-pas29.jpeg)
Espero que us agradi la recepta tot i que la carn de guatlla pot resultar especial per molts.
![guatlles estofades pas30 guatlles estofades pas30](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/66/75/32/guatlles-estofades-pas30.jpeg)
Bon Profit!