De sempre, a casa meva, que s'han menjat les guatlles escabetxades... amb la seva vinagreta. Molt bones, les recomano a tothom. Però vet aquí una recepta que està a la mateixa alçada... si no més. Aquesta forma de fer les guatlles... és estupenda. Molt saborosa. Proveu-la i en parlem.
4 guatlles
100gr. pernil a daus
6 cebes petites
4 salsitxes de porc
2 cullerades d'oli d'oliva
1 cullerada de puré de tomàquet
1 copa de vi blanc
farigola esmicolada
canyella en pols
pebre negre en pols
sal
Variants:
- Es poden acompanyar les guatlles amb una amanida
- Hi podeu posar una rameta de romaní
Preparem tots els ingredients.
Tallem les cebes a trossos grans.
Posem una cassola de fang a escalfar... a foc baix... i incorporem la ceba.
De seguida hi posarem la canyella...
... molt bé.
També el pebre negre...
... molt bé.
Al mateix temps incorporem el pernil tallat a daus... si és de gla, molt millor.
També les salsitxes a trossos... o també les podeu deixar senceres.
Ara... una mica de farigola esmicolada per sobre de tot.
A mi m'agrada deixar també una rameta de farigola sencera... així com un altre de romaní.
És una pasta força intensa...
... en posem un parell de culleradetes....
... i finalment, fem una mica de lloc, i posem les guatlles que hem netejat.
Un polsim de sal.
... i el vi blanc, jo utilitzo aquest per cuinar... que és força aromàtic.
Podeu posar una copa de vi blanc sencera, però si és aquest Gran Chef, us recomano posar-ne meitat vi meitat aigua, ja que és molt intens.
I ho tapem. Com veureu, hem posat tots els ingredients gairebé en fred.
Ara només cal deixar-ho coure una horeta.
De tant en tant ho vigileu i li doneu la volta a les guatlles.
A mitja cocció, si falta líquid, afegiu un got d'aigua i rectifiqueu de sal.
Passada l'hora... ja tindreu la carn cuita.
Parem el foc i ho deixem reposar. Si són unes horetes molt millor.
Quina flaire!... ja podem emplatar.
I aquí teniu les guatlles estofades.
Els trossets de salsitxa i pernil estan de vici.
... i menjar-se una cuixeta de guatlla amb les mans... què?
Espero que us agradi la recepta tot i que la carn de guatlla pot resultar especial per molts.
Bon Profit!