De sempre, a casa meva, que s'han menjat les guatlles escabetxades... amb la seva vinagreta. Molt bones, les recomano a tothom. Però vet aquí una recepta que està a la mateixa alçada... si no més. Aquesta forma de fer les guatlles... és estupenda. Molt saborosa. Proveu-la i en parlem.

Ingredients

4 guatlles

100gr. pernil a daus

6 cebes petites

4 salsitxes de porc

2 cullerades d'oli d'oliva

1 cullerada de puré de tomàquet

1 copa de vi blanc

farigola esmicolada

canyella en pols

pebre negre en pols

sal

 

Variants:

- Es poden acompanyar les guatlles amb una amanida

- Hi podeu posar una rameta de romaní

Preparació
1.

Preparem tots els ingredients.

2.

Tallem les cebes a trossos grans.

3.

Posem una cassola de fang a escalfar... a foc baix... i incorporem la ceba.

4.

De seguida hi posarem la canyella...

5.

... molt bé.

6.

També el pebre negre...

7.

... molt bé.

8.

Al mateix temps incorporem el pernil tallat a daus... si és de gla, molt millor.

9.

També les salsitxes a trossos... o també les podeu deixar senceres.

10.

Ara... una mica de farigola esmicolada per sobre de tot.

11.

A mi m'agrada deixar també una rameta de farigola sencera... així com un altre de romaní.

12.

És una pasta força intensa...

13.

... en posem un parell de culleradetes....

14.

... i finalment, fem una mica de lloc, i posem les guatlles que hem netejat.

15.

Un polsim de sal.

16.

... i el vi blanc, jo utilitzo aquest per cuinar... que és força aromàtic.

17.

Podeu posar una copa de vi blanc sencera, però si és aquest Gran Chef, us recomano posar-ne meitat vi meitat aigua, ja que és molt intens.

18.

I ho tapem. Com veureu, hem posat tots els ingredients gairebé en fred.

19.

Ara només cal deixar-ho coure una horeta.

20.

De tant en tant ho vigileu i li doneu la volta a les guatlles.

21.

A mitja cocció, si falta líquid, afegiu un got d'aigua i rectifiqueu de sal.

22.

Passada l'hora... ja tindreu la carn cuita.

23.

Parem el foc i ho deixem reposar. Si són unes horetes molt millor.

24.

Quina flaire!... ja podem emplatar.

25.

I aquí teniu les guatlles estofades.

26.

Els trossets de salsitxa i pernil estan de vici.

27.

... i menjar-se una cuixeta de guatlla amb les mans... què?

28.

Espero que us agradi la recepta tot i que la carn de guatlla pot resultar especial per molts.

29.

Bon Profit!