Us presenten un plat excel·lent, unes guatlles al forn. Les guatlles són ocells d'aspecte arrodonit i d'alimentació principalment granívora per bé que també complementen la seva dieta amb insectes. Fan el niu a terra, de vegades dins dels camps de cereals. Són objecte també de l'avicultura i se n'aprofita sobretot la carn i els ous.

Val a dir que es tracta d'una carn peculiar, una mica dura potser, de tipus caça i amb un sabor intens. A mi com m'agraden és amb escabetx, però he de reconèixer que a la brasa o al forn, com veurem avui, també són força bones. Que vagi de gust!

Ingredients

8 guatlles

4 patates a rodanxes

4 tomàquets tallats per la meitat

oli d'oliva

1 ceba trinxada

1 got d'aigua

1 got de vi ranci

1 llimona

orenga

farigola

pebre

sal

julivert

all

Variants:

- Hi podeu posar altres herbes (romaní, sajolida, etc..)

- Si no teniu vi ranci, podeu fer servir vi blanc

Preparació
1.
guatlles al forn pas1

Prepareu les verdures.

2.
guatlles al forn pas2

I les guatlles. Demaneu a la carnisseria que us les netegin però conserveu-les senceres, tot i que també es poden fer al forn obertes per la meitat.

3.
guatlles al forn pas3

Poseu el forn a escalfar, a uns 200 graus centígrads. Saleu les guatlles.

4.
guatlles al forn pas4

I empebreu-les.

5.
guatlles al forn pas5

Peleu i talleu les patates a rodanxes.

6.
guatlles al forn pas6

Ara, en una safata de forn, tireu-hi un bon raig d'oli d'oliva i col·loqueu la ceba tallada.

7.
guatlles al forn pas7

Poseu també les patates i els tomàquets tallats per la meitat. Jo he fet servir tomàquets de penjar.

8.
guatlles al forn pas8

Poseu-hi també la llimona, tallada a trossos.

9.
guatlles al forn pas10

I l'all i julivert. No cal que el talleu massa petit, és per donar gust.

10.
guatlles al forn pas11

De nou, tireu un bon raig d'oli d'oliva per sobre de tot plegat. Saleu i empebreu una mica els tomàquets i les patates.

11.
guatlles al forn pas12

Col·loqueu les guatlles a sobre i poseu-hi una mica d'orenga.

12.
guatlles al forn pas13

Molt bé.

13.
guatlles al forn pas14
14.
guatlles al forn pas15

Ja ho tenim gairebé a punt.

15.
guatlles al forn pas16

Tireu un raig de vi ranci. Com una copa aproximadament. Si no teniu vi ranci hi podeu posar vi blanc.

16.
guatlles al forn pas17

I la mateixa quantitat d'aigua.

17.
guatlles al forn pas18

Ho enforneu a 200 graus on hi estaran al menys uns 45 minuts. Cada 15 minuts procureu ruixar la carn amb el suquet.

18.
guatlles al forn pas19

Als 20 minuts de cocció li podeu donar la volta a les guatlles.

19.
guatlles al forn pas20

Passats els 45 minuts tasteu si la carn està ben cuita, així com les patates.

20.
guatlles al forn pas21

Si considereu que necessita un cop de torrat, poseu-les amb el grill superior uns 10 minuts més.

21.
guatlles al forn pas22

Fins que tinguin aquest bonic color daurat. Un aspecte magnífic!

22.
guatlles al forn pas23

I ja les podeu servir, amb patateta, ceba, tomàquet i salsa. Bon Profit!