De nou, us portem un guisadet dels que fan caliu a casa, d'aquells de cullera, però també forquilla i ganivet, i de sucar pa. Ho té tot!

Un plat sa i saborós amb el que podeu omplir el tàper i el congelador.

Som-hi!

Ingredients

1 conill tallat a trossos

1/2 porro trinxat

1/2 branca d'api trinxada

1 ceba vermella trinxada

1 cabeça d'alls sencera

1 l de brou d'au

1 copa de vi blanc

300 g de tomàquet ratllat

un grapat de barreja de bolets rehidratats

2 fulles de llorer

500 g de pèsols

oli d'oliva verge extra

pebre negre

sal

Variants:

- S'hi pot afegir una picada de pa torrat amb fruits secs, xocolata i el fetge del conill fregit

- Podeu fer el mateix plat amb pollastre o gall dindi

Preparació
1.
IMG 5213

Prepareu tots els ingredients.

2.
IMG 5225

Poseu els bolets a hidratar amb aigua.

3.
IMG 5226

En una cassola amb un bon raig d'oli d'oliva, enrossiu el conill salat i empebrat.

4.
IMG 5238

Doneu-li la volta.

5.
IMG 5249

Afegiu-hi la cabeça d'alls pelada amb alguns talls. També el llorer.

6.
IMG 5268

Quan estigui el conill ben daurat, ho treieu tot i ho reserveu.

7.
IMG 5267

Ara, recollirem tots els sucres incrustats a la cassola sofregint la ceba, el porro i l'api trinxats. Un polsim de sal.

8.
IMG 5272

Remeneu-ho i de seguida notareu que es neteja la cassola i es barregen tots els sabors i colors.

9.
IMG 5280

Quan la verdura estigui ben sofregida, afegiu-hi el tomàquet.

10.
IMG 5284

Deixeu que el sofregit perdi tota l'aigua i comenci a enganxar-se. Llavors, passeu-lo a un recipient per triturar-ho. 

11.
IMG 5290

Deixeu el sofregit ben fi amb la batedora elèctrica i el torneu a incorporar a la cassola.

12.
IMG 5299

Ara, afegiu-hi el conill reservat.

13.
IMG 5304

HI aboqueu un got de vi blanc.

14.
IMG 5311

Ho remeneu bé, ho tapeu i deixeu evaporar l'alcohol durant uns 10 minuts a foc mig. Vigileu no es cremi si poseu poc vi.

15.
IMG 5320

A continuació, ja hi podeu abocar el brou d'au calent. Deixeu fer la carn durant 30-35 minuts a foc mig. Saleu-ho una mica.

16.
IMG 5325

En aquest mateix punt, afegiu-hi també l'aigua d'hidratar els bolets colada.

17.
IMG 5332

Passat aquest temps i quan la carn comenci a estar cuita, afegiu-hi els pèsols. Si son frescos de temporada millor, altrament congelats de bona qualitat.

18.
IMG 5338

I ara també els bolets.

19.
IMG 5330

A més a més, i per lligar la salsa, prepareu dues cullerades de farina de blat de moro dissolta en mig got d'aigua freda.

20.
IMG 5341

Afegiu aquesta barreja a la cassola.

21.
IMG 5356

Deixeu-ho coure a foc mig-baix durant 20 minuts més, fins que la carn gairebé es desfaci. Rectifiqueu de sal. Ara, si voleu, s'hi podria afegir una picada tradicional.

22.
IMG 5367

Com tots els guisats, deixeu-lo refredar i reposar unes hores. 

23.
IMG 5402

Després, només us caldrà escalfar-ho i gaudir d'un plat exquisit.

24.
IMG 5396

Bon profit!