De nou, us portem un guisadet dels que fan caliu a casa, d'aquells de cullera, però també forquilla i ganivet, i de sucar pa. Ho té tot!
Un plat sa i saborós amb el que podeu omplir el tàper i el congelador.
Som-hi!
1 conill tallat a trossos
1/2 porro trinxat
1/2 branca d'api trinxada
1 ceba vermella trinxada
1 cabeça d'alls sencera
1 l de brou d'au
1 copa de vi blanc
300 g de tomàquet ratllat
un grapat de barreja de bolets rehidratats
2 fulles de llorer
500 g de pèsols
oli d'oliva verge extra
pebre negre
sal
Variants:
- S'hi pot afegir una picada de pa torrat amb fruits secs, xocolata i el fetge del conill fregit
- Podeu fer el mateix plat amb pollastre o gall dindi
![IMG 5213 IMG 5213](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/36/93/01/img-5213.jpeg)
Prepareu tots els ingredients.
![IMG 5225 IMG 5225](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/36/93/57/img-5225.jpeg)
Poseu els bolets a hidratar amb aigua.
![IMG 5226 IMG 5226](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/36/93/79/img-5226.jpeg)
En una cassola amb un bon raig d'oli d'oliva, enrossiu el conill salat i empebrat.
![IMG 5238 IMG 5238](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/36/94/11/img-5238.jpeg)
Doneu-li la volta.
![IMG 5249 IMG 5249](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/36/94/37/img-5249.jpeg)
Afegiu-hi la cabeça d'alls pelada amb alguns talls. També el llorer.
![IMG 5268 IMG 5268](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/36/94/69/img-5268.jpeg)
Quan estigui el conill ben daurat, ho treieu tot i ho reserveu.
![IMG 5267 IMG 5267](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/36/94/97/img-5267.jpeg)
Ara, recollirem tots els sucres incrustats a la cassola sofregint la ceba, el porro i l'api trinxats. Un polsim de sal.
![IMG 5272 IMG 5272](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/36/95/25/img-5272.jpeg)
Remeneu-ho i de seguida notareu que es neteja la cassola i es barregen tots els sabors i colors.
![IMG 5280 IMG 5280](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/36/98/31/img-5280.jpeg)
Quan la verdura estigui ben sofregida, afegiu-hi el tomàquet.
![IMG 5284 IMG 5284](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/36/98/57/img-5284.jpeg)
Deixeu que el sofregit perdi tota l'aigua i comenci a enganxar-se. Llavors, passeu-lo a un recipient per triturar-ho.
![IMG 5290 IMG 5290](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/36/98/79/img-5290.jpeg)
Deixeu el sofregit ben fi amb la batedora elèctrica i el torneu a incorporar a la cassola.
![IMG 5299 IMG 5299](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/36/99/15/img-5299.jpeg)
Ara, afegiu-hi el conill reservat.
![IMG 5304 IMG 5304](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/36/99/39/img-5304.jpeg)
HI aboqueu un got de vi blanc.
![IMG 5311 IMG 5311](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/36/99/71/img-5311.jpeg)
Ho remeneu bé, ho tapeu i deixeu evaporar l'alcohol durant uns 10 minuts a foc mig. Vigileu no es cremi si poseu poc vi.
![IMG 5320 IMG 5320](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/36/99/99/img-5320.jpeg)
A continuació, ja hi podeu abocar el brou d'au calent. Deixeu fer la carn durant 30-35 minuts a foc mig. Saleu-ho una mica.
![IMG 5325 IMG 5325](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/37/00/23/img-5325.jpeg)
En aquest mateix punt, afegiu-hi també l'aigua d'hidratar els bolets colada.
![IMG 5332 IMG 5332](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/37/00/53/img-5332.jpeg)
Passat aquest temps i quan la carn comenci a estar cuita, afegiu-hi els pèsols. Si son frescos de temporada millor, altrament congelats de bona qualitat.
![IMG 5338 IMG 5338](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/37/00/83/img-5338.jpeg)
I ara també els bolets.
![IMG 5330 IMG 5330](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/37/01/13/img-5330.jpeg)
A més a més, i per lligar la salsa, prepareu dues cullerades de farina de blat de moro dissolta en mig got d'aigua freda.
![IMG 5341 IMG 5341](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/37/01/43/img-5341.jpeg)
Afegiu aquesta barreja a la cassola.
![IMG 5356 IMG 5356](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/37/01/75/img-5356.jpeg)
Deixeu-ho coure a foc mig-baix durant 20 minuts més, fins que la carn gairebé es desfaci. Rectifiqueu de sal. Ara, si voleu, s'hi podria afegir una picada tradicional.
![IMG 5367 IMG 5367](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/37/02/25/img-5367.jpeg)
Com tots els guisats, deixeu-lo refredar i reposar unes hores.
![IMG 5402 IMG 5402](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/37/02/53/img-5402.jpeg)
Després, només us caldrà escalfar-ho i gaudir d'un plat exquisit.
![IMG 5396 IMG 5396](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/37/02/81/img-5396.jpeg)
Bon profit!