De nou, us portem un guisadet dels que fan caliu a casa, d'aquells de cullera, però també forquilla i ganivet, i de sucar pa. Ho té tot!

Un plat sa i saborós amb el que podeu omplir el tàper i el congelador.

Som-hi!

Ingredients

1 conill tallat a trossos

1/2 porro trinxat

1/2 branca d'api trinxada

1 ceba vermella trinxada

1 cabeça d'alls sencera

1 l de brou d'au

1 copa de vi blanc

300 g de tomàquet ratllat

un grapat de barreja de bolets rehidratats

2 fulles de llorer

500 g de pèsols

oli d'oliva verge extra

pebre negre

sal

Variants:

- S'hi pot afegir una picada de pa torrat amb fruits secs, xocolata i el fetge del conill fregit

- Podeu fer el mateix plat amb pollastre o gall dindi

Preparació
1.

Prepareu tots els ingredients.

2.

Poseu els bolets a hidratar amb aigua.

3.

En una cassola amb un bon raig d'oli d'oliva, enrossiu el conill salat i empebrat.

4.

Doneu-li la volta.

5.

Afegiu-hi la cabeça d'alls pelada amb alguns talls. També el llorer.

6.

Quan estigui el conill ben daurat, ho treieu tot i ho reserveu.

7.

Ara, recollirem tots els sucres incrustats a la cassola sofregint la ceba, el porro i l'api trinxats. Un polsim de sal.

8.

Remeneu-ho i de seguida notareu que es neteja la cassola i es barregen tots els sabors i colors.

9.

Quan la verdura estigui ben sofregida, afegiu-hi el tomàquet.

10.

Deixeu que el sofregit perdi tota l'aigua i comenci a enganxar-se. Llavors, passeu-lo a un recipient per triturar-ho. 

11.

Deixeu el sofregit ben fi amb la batedora elèctrica i el torneu a incorporar a la cassola.

12.

Ara, afegiu-hi el conill reservat.

13.

HI aboqueu un got de vi blanc.

14.

Ho remeneu bé, ho tapeu i deixeu evaporar l'alcohol durant uns 10 minuts a foc mig. Vigileu no es cremi si poseu poc vi.

15.

A continuació, ja hi podeu abocar el brou d'au calent. Deixeu fer la carn durant 30-35 minuts a foc mig. Saleu-ho una mica.

16.

En aquest mateix punt, afegiu-hi també l'aigua d'hidratar els bolets colada.

17.

Passat aquest temps i quan la carn comenci a estar cuita, afegiu-hi els pèsols. Si son frescos de temporada millor, altrament congelats de bona qualitat.

18.

I ara també els bolets.

19.

A més a més, i per lligar la salsa, prepareu dues cullerades de farina de blat de moro dissolta en mig got d'aigua freda.

20.

Afegiu aquesta barreja a la cassola.

21.

Deixeu-ho coure a foc mig-baix durant 20 minuts més, fins que la carn gairebé es desfaci. Rectifiqueu de sal. Ara, si voleu, s'hi podria afegir una picada tradicional.

22.

Com tots els guisats, deixeu-lo refredar i reposar unes hores. 

23.

Després, només us caldrà escalfar-ho i gaudir d'un plat exquisit.

24.

Bon profit!