És curiós com amb poques variacions un mateix plat adquireix gustos diferents. Podeu incorporar nyores, una picadeta, amb pa fregit, o fer servir un altre tipus de peix, o de patata, o de cloïssa, o de brou... podeu afegir espècies de tota mena... i al final al final... un mateix plat queda força diferent.

Ingredients

1 lluç fresc tallat a rodanxes

200gr. cloïssa grossa fresca

3 tomàquets madurs ratllats

4 alls 

2 patates grans

1 ceba trinxada

oli d'oliva

julivert

uns brins de safrà

un got de vi blanc

brou de peix

sal

Variants:

- Podeu utilitzar altres peixos com orada, llobarro, turbot, etc...

- Podeu incorporar una picada de fruits secs i pa fregit

- Podeu omitir fer servir rosellones

- Podeu incorporar la carn d'un nyora al sofregit

Preparació
1.
guisat lluc patates cloisses pas1

Aquest plat es pot fer amb lluç o amb d'altres peixos similars.

2.
guisat lluc patates cloisses pas2

Netegem bé tot el peix.

3.
guisat lluc patates cloisses pas3

Piquem la ceba i l'all a làmines.

4.
guisat lluc patates cloisses pas4

Ratllem els tomàquets.

5.
guisat lluc patates cloisses pas5

En una cassola baixa i ample... sofregirem l'all i la ceba.

6.
guisat lluc patates cloisses pas6

Mentre, podem anar escapçant les patates, és a dir, trencant-les per fer sortir el midó. 

7.
guisat lluc patates cloisses pas8

Quan la ceba i l'all siguin rossos... afegirem uns brins de safrà. 

8.
guisat lluc patates cloisses pas9

També un parell de fulles de llorer... i ho remenem una mica.

9.
guisat lluc patates cloisses pas10

Al tomàquet, hi tirarem una cullerada gran de pebre vermell dolç ( o picant si voleu).

10.
guisat lluc patates cloisses pas11

Incorporem el tomàquet.

11.
guisat lluc patates cloisses pas12

Ho remenem tot i deixem que redueixi una mica l'aigua del tomàquet fins que caramelitzi el sofregit.

12.
guisat lluc patates cloisses pas13

Ara, incorporem les patates.

13.
guisat lluc patates cloisses pas14

Li donem unes quantes voltes, que s'impregnin bé. Remeneu-lo durant 5 minutets, evitant que es cremi.

14.

Hi tirarem la copeta de vi blanc.

15.
guisat lluc patates cloisses pas16

Ho tapem i ho deixem reduïr uns 7-8 minuts també.

16.
guisat lluc patates cloisses pas17

Començarà a fer flaire de la bona ja.

17.
guisat lluc patates cloisses pas18

El brou de peix ja el tenim fet. 

18.
guisat lluc patates cloisses pas19

Cobrim les patates amb el brou de peix. Es pot fer amb aigua directament, però no queda tan bo.

19.
guisat lluc patates cloisses pas20

Ho salem una mica, clar.

20.
guisat lluc patates cloisses pas21

Ho tapem. Les patates estaran toves passats uns 25-30 minuts. Vigileu no falti brou.

21.
guisat lluc patates cloisses pas22

Passat aquest temps... i amb les patates completament fetes... ja podem incorporar el peix.

22.
guisat lluc patates cloisses pas23

Amb cura, ho distribuirem bé per la cassola.

23.

Perfecte.

24.
guisat lluc patates cloisses pas25

Sacsegeu una mica la cassola per repartir-ho bé.

25.
guisat lluc patates cloisses pas26

També és el moment d'incorporar les cloïsses, ben netes.

26.
guisat lluc patates cloisses pas27

Les repartiu.

27.
guisat lluc patates cloisses pas28

Piqueu una mica de julivert fresc.

28.
guisat lluc patates cloisses pas29

Li afegiu també.

29.
guisat lluc patates cloisses pas30

Ara és qüestió de tapar-ho... i esperar a que s'obrin les cloïsses... uns 4-5 minutets.

30.
guisat lluc patates cloisses pas31

Sacsegeu-ho més.

31.
guisat lluc patates cloisses pas32

Quan les cloïsses siguin obertes, el peix també serà cuit. Ja sabeu que el lluç necessita poca calor per fer-se.

32.
guisat lluc patates cloisses pas33

I ara què faltaria?

33.
guisat lluc patates cloisses pas34

Efectivament, torrar una mica el guisadet al forn.

34.
guisat lluc patates cloisses pas35

Poseu-lo uns 5 minutets a 200 graus... en mode grill.

35.
guisat lluc patates cloisses pas36

Quin color que agafa, eh?

36.
guisat lluc patates cloisses pas37

Ja ho podem portar a taula i servir ben calent.   

37.
guisat lluc patates cloisses pas38

Muntem un plat, ben ple... amb una mica de tot... i molt suquet.

38.
guisat lluc patates cloisses pas39

A que fa bona pinta?... i quina oloreta.

39.
guisat lluc patates cloisses pas40

Forquilla, ganivet i cullera... eh?

40.
guisat lluc patates cloisses pas41

Què bo... combinar peix amb patata i suquet.

41.
guisat lluc patates cloisses pas42

Ho haurem d'acompanyar d'un bon vinet fresc. Ben fresc.

42.

Bon Profit!