Feia un temps que anava al darrere d'aquesta recepta. Si, ja sé que no té res a veure amb la cuina catalana, ni tan sols amb la cuina representativa de cap país o cultura. Però em feia molta gràcia fer-la. De fet, no és la primera vegada que ho faig.

Ingredients

500 g de mongetes bullides  

100 g de cansalada viada a trossos

50 g de daus de pernil serrà  

1 ceba gran en juliana

un bon raig de cervesa de fermentació alta  

1 cullerada de pebre vermell de "La Vera"

3 cullerades grans de salsa barbacoa

6 cullerades grans de tomàquet fregit  

1 sobre de formatge parmesà  

1 o 2 bitxos

3 alls laminats

pebre negre 

oli d'oliva  

sal  

Variants:  

- Hi podeu posar xile picant

- Podeu substituir les mongetes per fesols vermells  

- Podeu afegir tota mena de carn a daus (pernil, llom, xoriço, botifarra crua o negra, carn picada, etc.)

Preparació
1.

Preparem tots els ingredients.

2.

Utilitzaré una paella cutre... de les típiques del "far-west". Jo l'he comprada especialment per fer aquesta recepta... i només m'ha costat 3,80. Però és que em feia molta gràcia fer-ho bé.

3.

Escalfeu bé la paella sense oli i quan sigui calenta afegiu un bon raig d'oli i seguidament la cansalada tallada.

4.

Saleu-la una mica.

5.

Ha que quedar ben daurada. Compte que esquitxa i espetega... així que us recomano fer ús d'una tapadora.

6.

Un cop feta la carn, la reservem... i fregirem els daus de pernil.

7.

Feu servir el mateix oli.

8.

Quan comencin a tenir aspecte torradet, els reservem juntament amb la carn.

9.

En el mateix oli... daurem ara l'all laminat.

10.

Com que estarà calent... l'all de seguida agafarà color... així que compte de no cremar-lo. En aquest mateix moment afegiu el bitxo (o caiena). El podeu picar o posar sencer... o meitat i meitat.

11.

Res, uns segons... que canviï de color... i ja està, que es crema molt ràpid.

12.

Incorporem la ceba trinxada i, per tant, la cocció de l'all i del bitxo es pararà.

13.

Deixeu que la ceba es faci a foc més aviat baix.

14.

Passats uns 8-10 minutets de cocció de la ceba, ja podrem incorporar tot el que havíem reservat.

15.

És el moment d'afegir la cervesa. Jo he utilitzat una "Leffe" rossa, però podeu fer servir la negra també.

16.

Hi tirem un bon raig... gairebé la meitat (uns 150cl).

17.

Ara, deixarem que s'evapori l'alcohol... que faci xup-xup uns 10 minutets.

18.

Tapeu-la.

19.

Passat aquest temps, incorporeu la cullerada de pebre vermell.

20.

També hi posarem la salsa barbacoa. A mi, m'agrada especialment aquesta, feta amb mel.

21.

Aproximadament unes tres cullerades grans.

22.

Ho remenem bé.

23.

Hi posem una bona quantitat de pebre negre.

24.

I el tomàquet, unes 6 o 7 cullerades grans també.

25.

I què ens queda?... les mongetes bullides, és clar.

26.

Ho remenem tot plegat a foc baix.

27.

Per acabar, aboquem un paquet sencer de formatge ratllat (parmesà).

28.

El formatge rebaixarà el color vermellós de la salsa i li donarà un aspecte visual més atractiu... I que li va de meravella el formatge, què coi!

29.

Després de fondre's el formatge... aquest és l'aspecte final del plat.

30.

Sensacional!... Justament el que buscava!

31.

Sembla una bestiesa però m'ha fet il·lusió fer aquest plat i més comprovar-ne el magnífic resultat.

32.

I aquí el teniu acabat. No cal emplatar. Així es com s'ha de servir, eh?

33.

I és clar, a sucar pa sense miraments... i a menjar amb la mateixa cullera emprada per guisar.

34.

Bromes a banda... és un plat extremadament bo... recomano a tots que el tasteu, de veritat. Si, ja sé que no és el més indicat per a guardar la línia... però no deixeu de gaudir algun cop d'aquest plat.

  

 

35.

Vinga va... us el presentaré d'una forma més decent, si voleu.

36.

És un plat força picantó... de grans aromes i millors sabors. Bon profit!