Quan parlem de pop i patata a un de seguida li ve al cap un plat de "Pop a feira", però es poden fer més plats amb aquests dos ingredients. A més, si ja teniu el pop i les patates cuits, aquest en concret es fa en només 15 minuts. Per a fer aquest plat m'he basat en una recepta gallega. L'he incorporat els llagostins i l'he flamejat amb brandi. És un plat bo d'aquells per sucar-hi pa. I pica una mica, sí. Però el picant, com és normal, anirà en funció del vostre gust. A mi m'agrada molt el picant, però s'ha de vigilar sobretot si teniu convidats a qui no els agradi. De fet, amb el resultat d'aquest plat, també podríeu farcir una empanada gallega d'aquelles de tota la vida.
1 pota grossa de pop cuit
1 patata blanca cuita
8 llagostins frescos
1 pebrot vermell
1 ceba
3 grans d'all
un raig de brandi
6 cullerades de salsa de tomàquet
1 cullerada de pebre vermell picant
2 cullerades de pebre vermell dolç
1 cullerada de pebre negre
oli d'oliva
sal
Variants:
- Hi podeu afegir una mica de xoriço
- Hi podeu tirar un bitxo picadet
Preparem els ingredients.
El pop el podeu coure vosaltres o comprar-lo ja cuit en la vostra peixateria de confiança.
Tallem el pebrot a tires llargues la ceba en juliana i l'all a làmines.
Talleu el pop a rodanxes.
Primer de tot, en una cassola de fang escalfada a poc a poc i amb un raig d'oli, farem els llagostins afegint-'hi un polsim de sal.
Els fem per totes dues bandes.
I els reservem, que després els pelarem.
Ara, en el mateix oli, farem el sofregit de ceba, pebrot i all.
A foc baix, millor. Si cal, ho tapeu una estona.
Notareu que la verdura ja és daurada i les textures més toves...
... serà el moment de flamejar-ho amb brandi.
OJO: Molt de compte amb flambejar les coses. Tingueu sempre a mà una tapa per ofegar el foc si cal. Jo, moltes vegades, per fer la foto me la jugo una mica però tot sigui per la causa, jeje.
Hi afegim el picant al gust.
Incorporem també una mica de pebre vermell dolç, que el seu gust i color faran aquest plat més atractiu.
Afegim la salsa de tomàquet. Jo acostumo a fer-la a partir d'una samfaina triturada, però si no teniu temps la podeu comprar.
Afegim també el pebre negre.
Ara ho deixem 5 minutets més, que faci xup-xup...
... serà el moment de rectificar de sal, d'aigua o de picant.
Hi posem el pop i les patates tallades a trossos.
I ho barregem tot junt. Quins colors més macos!
D'altra banda, pelarem els llagostins...
... i també els incorporarem al nostre guisat...
Ho deixem fer 5 minutets més.
Fa una oloreta impressionant. Ara li podríem afegir una mica de xoriço també, si voleu.
Doncs ja està, nanos.
Avui ho servirem en cassoletes individuals que es poden escalfar directament al forn.
Aquí ho teniu.
Podria considerar-se un "platillo" o una tapa aquest plat, eh?
Un trosset de pa... un bon vinet i a gaudir que són dos dies. Bon Profit!