Quan parlem de pop i patata a un de seguida li ve al cap un plat de "Pop a feira", però es poden fer més plats amb aquests dos ingredients. A més, si ja teniu el pop i les patates cuits, aquest en concret es fa en només 15 minuts. Per a fer aquest plat m'he basat en una recepta gallega. L'he incorporat els llagostins i l'he flamejat amb brandi. És un plat bo d'aquells per sucar-hi pa. I pica una mica, sí. Però el picant, com és normal, anirà en funció del vostre gust. A mi m'agrada molt el picant, però s'ha de vigilar sobretot si teniu convidats a qui no els agradi. De fet, amb el resultat d'aquest plat, també podríeu farcir una empanada gallega d'aquelles de tota la vida.
1 pota grossa de pop cuit
1 patata blanca cuita
8 llagostins frescos
1 pebrot vermell
1 ceba
3 grans d'all
un raig de brandi
6 cullerades de salsa de tomàquet
1 cullerada de pebre vermell picant
2 cullerades de pebre vermell dolç
1 cullerada de pebre negre
oli d'oliva
sal
Variants:
- Hi podeu afegir una mica de xoriço
- Hi podeu tirar un bitxo picadet
![guisat pop patates pas1 guisat pop patates pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/10/85/80/guisat-pop-patates-pas1.jpeg)
Preparem els ingredients.
![guisat pop patates pas2 guisat pop patates pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/10/86/22/guisat-pop-patates-pas2.jpeg)
El pop el podeu coure vosaltres o comprar-lo ja cuit en la vostra peixateria de confiança.
![guisat pop patates pas3 guisat pop patates pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/10/86/64/guisat-pop-patates-pas3.jpeg)
Tallem el pebrot a tires llargues la ceba en juliana i l'all a làmines.
![guisat pop patates pas4 guisat pop patates pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/10/87/06/guisat-pop-patates-pas4.jpeg)
Talleu el pop a rodanxes.
![guisat pop patates pas5 guisat pop patates pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/10/87/48/guisat-pop-patates-pas5.jpeg)
Primer de tot, en una cassola de fang escalfada a poc a poc i amb un raig d'oli, farem els llagostins afegint-'hi un polsim de sal.
![guisat pop patates pas6 guisat pop patates pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/10/87/90/guisat-pop-patates-pas6.jpeg)
Els fem per totes dues bandes.
![guisat pop patates pas7 guisat pop patates pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/10/88/32/guisat-pop-patates-pas7.jpeg)
I els reservem, que després els pelarem.
![guisat pop patates pas8 guisat pop patates pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/10/88/74/guisat-pop-patates-pas8.jpeg)
Ara, en el mateix oli, farem el sofregit de ceba, pebrot i all.
![guisat pop patates pas9 guisat pop patates pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/10/89/16/guisat-pop-patates-pas9.jpeg)
A foc baix, millor. Si cal, ho tapeu una estona.
![guisat pop patates pas10 guisat pop patates pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/10/89/58/guisat-pop-patates-pas10.jpeg)
Notareu que la verdura ja és daurada i les textures més toves...
![guisat pop patates pas11 guisat pop patates pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/10/90/00/guisat-pop-patates-pas11.jpeg)
... serà el moment de flamejar-ho amb brandi.
![guisat pop patates pas12 guisat pop patates pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/10/90/42/guisat-pop-patates-pas12.jpeg)
OJO: Molt de compte amb flambejar les coses. Tingueu sempre a mà una tapa per ofegar el foc si cal. Jo, moltes vegades, per fer la foto me la jugo una mica però tot sigui per la causa, jeje.
![guisat pop patates pas13 guisat pop patates pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/10/90/84/guisat-pop-patates-pas13.jpeg)
Hi afegim el picant al gust.
![guisat pop patates pas14 guisat pop patates pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/10/91/26/guisat-pop-patates-pas14.jpeg)
Incorporem també una mica de pebre vermell dolç, que el seu gust i color faran aquest plat més atractiu.
![guisat pop patates pas15 guisat pop patates pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/10/91/68/guisat-pop-patates-pas15.jpeg)
Afegim la salsa de tomàquet. Jo acostumo a fer-la a partir d'una samfaina triturada, però si no teniu temps la podeu comprar.
![guisat pop patates pas16 guisat pop patates pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/10/92/10/guisat-pop-patates-pas16.jpeg)
Afegim també el pebre negre.
![guisat pop patates pas17 guisat pop patates pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/10/92/52/guisat-pop-patates-pas17.jpeg)
Ara ho deixem 5 minutets més, que faci xup-xup...
![guisat pop patates pas18 guisat pop patates pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/10/92/94/guisat-pop-patates-pas18.jpeg)
... serà el moment de rectificar de sal, d'aigua o de picant.
![guisat pop patates pas19 guisat pop patates pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/10/93/36/guisat-pop-patates-pas19.jpeg)
Hi posem el pop i les patates tallades a trossos.
![guisat pop patates pas20 guisat pop patates pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/10/93/78/guisat-pop-patates-pas20.jpeg)
I ho barregem tot junt. Quins colors més macos!
![guisat pop patates pas21 guisat pop patates pas21](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/10/94/20/guisat-pop-patates-pas21.jpeg)
D'altra banda, pelarem els llagostins...
![guisat pop patates pas22 guisat pop patates pas22](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/10/94/62/guisat-pop-patates-pas22.jpeg)
... i també els incorporarem al nostre guisat...
![guisat pop patates pas23 guisat pop patates pas23](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/10/95/04/guisat-pop-patates-pas23.jpeg)
Ho deixem fer 5 minutets més.
![guisat pop patates pas24 guisat pop patates pas24](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/10/95/46/guisat-pop-patates-pas24.jpeg)
Fa una oloreta impressionant. Ara li podríem afegir una mica de xoriço també, si voleu.
![guisat pop patates pas25 guisat pop patates pas25](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/10/95/88/guisat-pop-patates-pas25.jpeg)
Doncs ja està, nanos.
![guisat pop patates pas26 guisat pop patates pas26](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/10/96/30/guisat-pop-patates-pas26.jpeg)
Avui ho servirem en cassoletes individuals que es poden escalfar directament al forn.
![guisat pop patates pas27 guisat pop patates pas27](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/10/96/72/guisat-pop-patates-pas27.jpeg)
Aquí ho teniu.
![guisat pop patates pas28 guisat pop patates pas28](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/10/97/14/guisat-pop-patates-pas28.jpeg)
Podria considerar-se un "platillo" o una tapa aquest plat, eh?
![guisat pop patates pas29 guisat pop patates pas29](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/10/97/56/guisat-pop-patates-pas29.jpeg)
Un trosset de pa... un bon vinet i a gaudir que són dos dies. Bon Profit!