Avui us porto unes postres molt fàcils de fer. Us recomano, però, que prèviament feu els pinyons caramel·litzats. Com veureu, he utilitzat una base de pa de pessic que he sucat amb rom, però podeu fer servir galeta o melindros també. Unes postres molt refrescants al paladar que ajudaran a baixar un dinar copiós.
Les textures també juguen un paper important aquí: el cruixent dels pinyons, la bombolla de la magrana, la melositat del iogurt grec i la suavitat del pa de pessic fan que, de totes totes, aquestes siguin unes postres molt recomanables i ben trobades. Espero que us agradi.
2 iogurts grecs
4 cullerades de melmelada de gerds
1 magrana
Pinyons caramel·litzats
Base de pa de pessic o planxes
Rom
Variants:
- Podeu fer servir altres tipus de melmelada
- Podeu decorar-ho amb ametlla crocant
- Podeu fer servir altres tipus de licor
D'entrada, prepareu els pinyons caramel·litzats.
Vigileu no es cremin i deixeu-los refredar.
Us recomano la lectura prèvia d'aquesta recepta abans de continuar: Pinyons caramel·litzats.
A continuació, obriu la magrana.
Desgraneu-la colpejant-la suaument amb una cullera.
Barregeu la magrana pelada amb el iogurt grec.
I reserveu-ho a la nevera.
Ara munteu les postres dins un got de perfil baix.
Retalleu un tros de pa de pessic de la mida del got.
Col·loqueu-lo a la base.
Que quedi ben ajustat.
Si us ve de gust (ho recomano), podeu posar-hi una mica de rom.
Un raig petit. No abuseu, que ja només busquem aromatitzar una mica el pa de pessic.
A sobre, poseu-hi dues cullerades de melmelada de gerds.
I l'escampeu.
Que quedi una capa uniforme.
A continuació, ja hi podeu posar el iogurt amb magrana.
I també l'escampeu uniformement.
Finalment, decoreu el vaset amb els pinyons caramel·litzats.
Reserveu-los a la nevera. Podeu posar també una fulla de menta. Jo no en tenia.
I ja els podeu servir. Bon profit!