Avui us presento una recepta molt interessant, amb fruita de temporada. Són unes postres molt refrescants i amb diferents textures.
L'explosió del gra de magrana refrescarà el paladar, la dolçor del iogurt i de la melmelada us netejaran la boca del dinar i us faran la sensació d'estar menjant postres i, finalment, el cruixent de la nou amagarà la textura de fusta que sempre té la llavor de la magrana, que no sempre és agradable. La decoració amb xocolata arrodonirà l'estètica del conjunt i ens aportarà aquell punt visual de desig irrefrenable que només la xocolata pot calmar. En general, i des d'un punt de vista nutricional, són unes postres equilibrades. Com veureu, la seva elaboració és extremadament senzilla. Espero que us agradi.
Grans de raïm (sense pinyol)
grans de magrana madura
iogurt de maduixa La Fageda
melmelada de maduixa
un grapat de nous
cobertura de xocolata
Variants:
Podeu fer servir iogurts i melmelada d'altres sabors
Podeu fer aquestes postres sense raïm
S'hi pot posar una mica de licor barrejat amb el iogurt
Preparem els ingredients.
Les nous, les podeu comprar ja pelades.
Les haureu de trossejar una mica. No ha de quedar pols, només a trossets petits.
Avui us recomano el iogurt amb gust de maduixa de La Fageda. Els que coneixeu aquest fabricant ja sabeu que parlem d'un producte de casa i de molta qualitat.
Hi abocarem els trossos de nou i ho barrejarem.
A continuació, treballarem una mica la melmelada per a desfer els possibles grumolls de conservar-la a la nevera.
Seguidament, posarem una cullerada de maduixa a la base dels gots de presentació. Ho podeu fer en copes o en qualsevol altre recipient.
No en poseu massa. Només una petita capa que cobreixi totalment la base del got.
Ara, netejarem i assecarem els grans de raïm. Jo els he comprat sense pinyol, però si tenen pinyol és convenient retirar-lo. Partirem els grans per la meitat.
Col·locarem aquestes meitats sobre la melmelada.
Repetirem el procés fent un got per persona.
Tot seguit, cobrirem els grans de raïm i la melmelada amb la barreja de iogurt i nous.
Així.
Anem per la magrana.
Ja sabeu obrir una magrana? És molt fàcil. Feu un tall al voltant de tota la magrana d'un centímetre de profunditat. Vaja, que no l'heu de tallar per la meitat, només heu de tallar la pell.
Ara, amb totes dues mans, feu una lleugera pressió per obrir la magrana.
Perfecte.
No perdeu el temps treien granet a granet. Amb l'ajuda del mànec del ganivet, colpegeu amb contundència totes per parts de la magrana.
Amb 8 o 10 cops tindreu la magrana a punt. Sense perdre el temps ni la paciència.
Vigileu que sigui ben dolça i madura.
Posarem una capa de magrana sobre el iogurt amb nous.
I ja ho podem reservar a la nevera.
Només ens quedarà fer una decoració amb cobertura de xocolata negra.
Com sempre, poseu-la a desfer al bany maria.
Un cop desfeta i temperada, feu un cornet de paper i ompliu-lo amb xocolata. Us recomano la lectura del Consell: Com fer un cornet de paper.
Talleu la punta amb unes tisores i, sobre un paper Din-A4, feu dibuixos a plaer. Jo he optat per a fer aquesta mena de reixa. Feu tantes com persones o gots tingueu.
Deixeu refredar la cobertura a la nevera durant una bona estona, almenys una hora. Assegureu-vos que està ben quallada. De fet, ho podeu preparar el dia abans si voleu.
A continuació, i amb ganivet, podrem tallar les reixes per la meitat i decorar els nostres gots.
Feu-ho amb rapidesa, que la cobertura es fon ràpidament amb l'escalfor de les mans.
I ja ho tenim acabat. Què us sembla?
Estic segur que aquestes postres us agradaran.
Bon profit!