Avui us presento una recepta molt interessant, amb fruita de temporada. Són unes postres molt refrescants i amb diferents textures.
L'explosió del gra de magrana refrescarà el paladar, la dolçor del iogurt i de la melmelada us netejaran la boca del dinar i us faran la sensació d'estar menjant postres i, finalment, el cruixent de la nou amagarà la textura de fusta que sempre té la llavor de la magrana, que no sempre és agradable. La decoració amb xocolata arrodonirà l'estètica del conjunt i ens aportarà aquell punt visual de desig irrefrenable que només la xocolata pot calmar. En general, i des d'un punt de vista nutricional, són unes postres equilibrades. Com veureu, la seva elaboració és extremadament senzilla. Espero que us agradi.
Grans de raïm (sense pinyol)
grans de magrana madura
iogurt de maduixa La Fageda
melmelada de maduixa
un grapat de nous
cobertura de xocolata
Variants:
Podeu fer servir iogurts i melmelada d'altres sabors
Podeu fer aquestes postres sense raïm
S'hi pot posar una mica de licor barrejat amb el iogurt
![iogurt nous raim magrana pas1 iogurt nous raim magrana pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/99/84/87/iogurt-nous-raim-magrana-pas1.jpeg)
Preparem els ingredients.
![iogurt nous raim magrana pas2 iogurt nous raim magrana pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/99/85/14/iogurt-nous-raim-magrana-pas2.jpeg)
Les nous, les podeu comprar ja pelades.
![iogurt nous raim magrana pas3 iogurt nous raim magrana pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/99/85/41/iogurt-nous-raim-magrana-pas3.jpeg)
Les haureu de trossejar una mica. No ha de quedar pols, només a trossets petits.
![iogurt nous raim magrana pas4 iogurt nous raim magrana pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/99/85/68/iogurt-nous-raim-magrana-pas4.jpeg)
Avui us recomano el iogurt amb gust de maduixa de La Fageda. Els que coneixeu aquest fabricant ja sabeu que parlem d'un producte de casa i de molta qualitat.
![iogurt nous raim magrana pas6 iogurt nous raim magrana pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/99/86/22/iogurt-nous-raim-magrana-pas6.jpeg)
Hi abocarem els trossos de nou i ho barrejarem.
![iogurt nous raim magrana pas7 iogurt nous raim magrana pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/99/86/49/iogurt-nous-raim-magrana-pas7.jpeg)
A continuació, treballarem una mica la melmelada per a desfer els possibles grumolls de conservar-la a la nevera.
![iogurt nous raim magrana pas8 iogurt nous raim magrana pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/99/86/76/iogurt-nous-raim-magrana-pas8.jpeg)
Seguidament, posarem una cullerada de maduixa a la base dels gots de presentació. Ho podeu fer en copes o en qualsevol altre recipient.
![iogurt nous raim magrana pas9 iogurt nous raim magrana pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/99/87/03/iogurt-nous-raim-magrana-pas9.jpeg)
No en poseu massa. Només una petita capa que cobreixi totalment la base del got.
![iogurt nous raim magrana pas10 iogurt nous raim magrana pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/99/87/30/iogurt-nous-raim-magrana-pas10.jpeg)
Ara, netejarem i assecarem els grans de raïm. Jo els he comprat sense pinyol, però si tenen pinyol és convenient retirar-lo. Partirem els grans per la meitat.
![iogurt nous raim magrana pas11 iogurt nous raim magrana pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/99/87/57/iogurt-nous-raim-magrana-pas11.jpeg)
Col·locarem aquestes meitats sobre la melmelada.
![iogurt nous raim magrana pas12 iogurt nous raim magrana pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/99/87/84/iogurt-nous-raim-magrana-pas12.jpeg)
Repetirem el procés fent un got per persona.
![iogurt nous raim magrana pas13 iogurt nous raim magrana pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/99/88/11/iogurt-nous-raim-magrana-pas13.jpeg)
Tot seguit, cobrirem els grans de raïm i la melmelada amb la barreja de iogurt i nous.
![iogurt nous raim magrana pas14 iogurt nous raim magrana pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/99/88/38/iogurt-nous-raim-magrana-pas14.jpeg)
Així.
![iogurt nous raim magrana pas15 iogurt nous raim magrana pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/99/88/65/iogurt-nous-raim-magrana-pas15.jpeg)
Anem per la magrana.
![iogurt nous raim magrana pas16 iogurt nous raim magrana pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/99/88/92/iogurt-nous-raim-magrana-pas16.jpeg)
Ja sabeu obrir una magrana? És molt fàcil. Feu un tall al voltant de tota la magrana d'un centímetre de profunditat. Vaja, que no l'heu de tallar per la meitat, només heu de tallar la pell.
![iogurt nous raim magrana pas17 iogurt nous raim magrana pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/99/89/19/iogurt-nous-raim-magrana-pas17.jpeg)
Ara, amb totes dues mans, feu una lleugera pressió per obrir la magrana.
![iogurt nous raim magrana pas18 iogurt nous raim magrana pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/99/89/46/iogurt-nous-raim-magrana-pas18.jpeg)
Perfecte.
![iogurt nous raim magrana pas19 iogurt nous raim magrana pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/99/89/73/iogurt-nous-raim-magrana-pas19.jpeg)
No perdeu el temps treien granet a granet. Amb l'ajuda del mànec del ganivet, colpegeu amb contundència totes per parts de la magrana.
![iogurt nous raim magrana pas20 iogurt nous raim magrana pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/99/90/00/iogurt-nous-raim-magrana-pas20.jpeg)
Amb 8 o 10 cops tindreu la magrana a punt. Sense perdre el temps ni la paciència.
![iogurt nous raim magrana pas21 iogurt nous raim magrana pas21](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/99/90/27/iogurt-nous-raim-magrana-pas21.jpeg)
Vigileu que sigui ben dolça i madura.
![iogurt nous raim magrana pas22 iogurt nous raim magrana pas22](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/99/90/54/iogurt-nous-raim-magrana-pas22.jpeg)
Posarem una capa de magrana sobre el iogurt amb nous.
![iogurt nous raim magrana pas23 iogurt nous raim magrana pas23](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/99/90/81/iogurt-nous-raim-magrana-pas23.jpeg)
I ja ho podem reservar a la nevera.
![iogurt nous raim magrana pas24 iogurt nous raim magrana pas24](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/99/91/08/iogurt-nous-raim-magrana-pas24.jpeg)
Només ens quedarà fer una decoració amb cobertura de xocolata negra.
![iogurt nous raim magrana pas25 iogurt nous raim magrana pas25](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/99/91/35/iogurt-nous-raim-magrana-pas25.jpeg)
Com sempre, poseu-la a desfer al bany maria.
![iogurt nous raim magrana pas26 iogurt nous raim magrana pas26](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/99/91/62/iogurt-nous-raim-magrana-pas26.jpeg)
Un cop desfeta i temperada, feu un cornet de paper i ompliu-lo amb xocolata. Us recomano la lectura del Consell: Com fer un cornet de paper.
![iogurt nous raim magrana pas27 iogurt nous raim magrana pas27](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/99/91/89/iogurt-nous-raim-magrana-pas27.jpeg)
Talleu la punta amb unes tisores i, sobre un paper Din-A4, feu dibuixos a plaer. Jo he optat per a fer aquesta mena de reixa. Feu tantes com persones o gots tingueu.
![iogurt nous raim magrana pas28 iogurt nous raim magrana pas28](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/99/92/16/iogurt-nous-raim-magrana-pas28.jpeg)
Deixeu refredar la cobertura a la nevera durant una bona estona, almenys una hora. Assegureu-vos que està ben quallada. De fet, ho podeu preparar el dia abans si voleu.
![iogurt nous raim magrana pas29 iogurt nous raim magrana pas29](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/99/92/43/iogurt-nous-raim-magrana-pas29.jpeg)
A continuació, i amb ganivet, podrem tallar les reixes per la meitat i decorar els nostres gots.
![iogurt nous raim magrana pas30 iogurt nous raim magrana pas30](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/99/92/70/iogurt-nous-raim-magrana-pas30.jpeg)
Feu-ho amb rapidesa, que la cobertura es fon ràpidament amb l'escalfor de les mans.
![iogurt nous raim magrana pas31 iogurt nous raim magrana pas31](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/99/92/97/iogurt-nous-raim-magrana-pas31.jpeg)
I ja ho tenim acabat. Què us sembla?
![iogurt nous raim magrana pas32 iogurt nous raim magrana pas32](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/99/93/24/iogurt-nous-raim-magrana-pas32.jpeg)
Estic segur que aquestes postres us agradaran.
![iogurt nous raim magrana pas33 iogurt nous raim magrana pas33](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/99/93/51/iogurt-nous-raim-magrana-pas33.jpeg)
Bon profit!