Feia molt temps que volia fer una lasanya. Em venia de gust, digues-me ximple. No sé jo... si una lasanya pot estar més bona que aquesta... El dia abans he fet la salsa bolonyesa, que és el secret d'aquest plat. Si l'hem de comprar feta... no té gens de gràcia. La resta, ben fàcil de muntar el plat.

Resumint, que el més important d'aquest plat és el farciment, la salsa bolonyesa. I ens podem permetre el luxe de fer algun invent amb la pasta. I els espinacs, perquè sempre que és temporada aprofito d'incorporar-los a les meves receptes, ja que són molt saludables.

Ingredients

1 caixa de pasta de lasanya fàcil El Pavo

salsa bolonyesa casolana

salsa beixamel

formatge ratllat "4 formatges"

mantega

Variants:

El farciment el podem fer de mil maneres. Hi podeu afegir bolets quan sigui temporada.

Preparació
1.
lasanya carn espinacs pas1

Abans de res haurem de preparar una salsa beixamel. Us recomano la lectura de la recepta salsa beixamel.

2.
lasanya carn espinacs pas2

La reservem.

3.
lasanya carn espinacs pas3

Avui utilitzaré, per primer cop, una pasta de lasanya nova que han tret els de "El Pavo" i que no cal bullir.

4.
lasanya carn espinacs pas5

Agafar les làmines...

5.
lasanya carn espinacs pas6

... i de forma separada, una a una, les aneu introduint dins l'aigua. Hi han d'estar uns 10 minuts i ja les podrem utilitzar. Fàcil, no?... aquestes cosetes sí que són progressos tecnològics en la cuina.

6.
lasanya carn espinacs pas7

Agafem la nostra salsa bolonyesa casolana.

7.
lasanya carn espinacs pas8

I posarem els espinacs frescos en remull... submergits en aigua.

8.
lasanya carn espinacs pas9

Ja sabeu que s'han de rentar molt i molt bé... per què tenen molta sorra.

9.
lasanya carn espinacs pas10

Com podeu veure... n'ha quedat molta sorra.

10.
lasanya carn espinacs pas11

Posem la salsa bolonyesa (feta amb carn de vedella i porc) en un bol...

11.
lasanya carn espinacs pas12

... i li afegim dues o tres cullerades grans de beixamel...

12.
lasanya carn espinacs pas13

... ho remenem... la idea és que quedi un farciment suau i untuós...

13.
lasanya carn espinacs pas14

Farem servir safates pel forn d'alumini... és el més adient.

14.
lasanya carn espinacs pas15

Abans de res, posarem en el cul una mica de beixamel, perquè no se'ns moguin les làmines de la lasanya.

15.
lasanya carn espinacs pas16

Anirem muntant capes de carn, espinac i pasta.

16.
lasanya carn espinacs pas17

De mica en mica... fareu com unes 5 o 6 capes, tot depèn del gruix del farciment.

17.
lasanya carn espinacs pas18

Ara escalfem una mica la beixamel... per diluir-la (que se'ns havia refredat una mica)...

18.
lasanya carn espinacs pas19

... i cobrim la nostra lasanya...

19.
lasanya carn espinacs pas20

... poseu beixamel en abundància... eh?... no sigueu tacanys...

20.
lasanya carn espinacs pas21

... ummm...

21.
lasanya carn espinacs pas22

... ja només ens quedarà posar uns daus de mantega per sobre...

22.
lasanya carn espinacs pas23

... tirar el formatge ratllat (4 formatges)... i gratinar-ho.

23.
lasanya carn espinacs pas24

Jo ho he tingut uns 15 minuts en mode grill dins el forn.

24.
lasanya carn espinacs pas25

Que bons que són els gratinats casolans... que res tenen a veure amb els congelats, oi?

25.
lasanya carn espinacs pas26

I aquí teniu una excel·lent lasanya de carn amb espinacs...

26.
lasanya carn espinacs pas27

... que bona que estava senyor!

27.
lasanya carn espinacs pas28

L'espinac li dona el toc vegetal que necessita un farciment amb tant gust de carn... i l'equilibri és total.

28.
lasanya carn espinacs pas29

Un bon vinet negre per acompanyar-la...

29.
lasanya carn espinacs pas30

... i a gaudir que són dos dies...

30.
lasanya carn espinacs pas31

Bon profit!