Feia molt temps que volia fer una lasanya. Em venia de gust, digues-me ximple. No sé jo... si una lasanya pot estar més bona que aquesta... El dia abans he fet la salsa bolonyesa, que és el secret d'aquest plat. Si l'hem de comprar feta... no té gens de gràcia. La resta, ben fàcil de muntar el plat.
Resumint, que el més important d'aquest plat és el farciment, la salsa bolonyesa. I ens podem permetre el luxe de fer algun invent amb la pasta. I els espinacs, perquè sempre que és temporada aprofito d'incorporar-los a les meves receptes, ja que són molt saludables.
1 caixa de pasta de lasanya fàcil El Pavo
salsa bolonyesa casolana
salsa beixamel
formatge ratllat "4 formatges"
mantega
Variants:
El farciment el podem fer de mil maneres. Hi podeu afegir bolets quan sigui temporada.
Abans de res haurem de preparar una salsa beixamel. Us recomano la lectura de la recepta salsa beixamel.
La reservem.
Avui utilitzaré, per primer cop, una pasta de lasanya nova que han tret els de "El Pavo" i que no cal bullir.
Agafar les làmines...
... i de forma separada, una a una, les aneu introduint dins l'aigua. Hi han d'estar uns 10 minuts i ja les podrem utilitzar. Fàcil, no?... aquestes cosetes sí que són progressos tecnològics en la cuina.
Agafem la nostra salsa bolonyesa casolana.
I posarem els espinacs frescos en remull... submergits en aigua.
Ja sabeu que s'han de rentar molt i molt bé... per què tenen molta sorra.
Com podeu veure... n'ha quedat molta sorra.
Posem la salsa bolonyesa (feta amb carn de vedella i porc) en un bol...
... i li afegim dues o tres cullerades grans de beixamel...
... ho remenem... la idea és que quedi un farciment suau i untuós...
Farem servir safates pel forn d'alumini... és el més adient.
Abans de res, posarem en el cul una mica de beixamel, perquè no se'ns moguin les làmines de la lasanya.
Anirem muntant capes de carn, espinac i pasta.
De mica en mica... fareu com unes 5 o 6 capes, tot depèn del gruix del farciment.
Ara escalfem una mica la beixamel... per diluir-la (que se'ns havia refredat una mica)...
... i cobrim la nostra lasanya...
... poseu beixamel en abundància... eh?... no sigueu tacanys...
... ummm...
... ja només ens quedarà posar uns daus de mantega per sobre...
... tirar el formatge ratllat (4 formatges)... i gratinar-ho.
Jo ho he tingut uns 15 minuts en mode grill dins el forn.
Que bons que són els gratinats casolans... que res tenen a veure amb els congelats, oi?
I aquí teniu una excel·lent lasanya de carn amb espinacs...
... que bona que estava senyor!
L'espinac li dona el toc vegetal que necessita un farciment amb tant gust de carn... i l'equilibri és total.
Un bon vinet negre per acompanyar-la...
... i a gaudir que són dos dies...
Bon profit!