Per fer la lasanya serà necessari preparar la salsa bolonyesa i la salsa beixamel. Us recomano preparar la salsa bolonyesa un dia abans, que es necessita temps. Deixar la carn reposar li anirà molt bé i amalgamarà tots els gustos. La salsa estarà més bona. A més, la necessiteu freda per poder muntar les plaques de lasanya. És també una manera de repartir la feina.
Un cop teniu feta la salsa bolonyesa, muntar la lasanya és fàcil i només haureu de dedicar temps a la beixamel. Aquesta recepta és el resultat de totes tres elaboracions. Espero que us agradi!
500 g de salsa bolonyesa
300 g de salsa beixamel
1 caixa de plaques de lasanya
formatge per gratinar
mantega
Variants:
S'hi pot afegir tomàquet fregit a la beixamel
Podeu utilitzar diferents tipus de formatge per gratinar o una barreja de tots
![lasanya carn pas1 lasanya carn pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/63/29/58/lasanya-carn-pas1.jpeg)
Com us explico a la introducció, prèviament heu de preparar la salsa bolonyesa. Millor si ho feu el dia abans i la deixeu reposar.
![lasanya carn pas2 lasanya carn pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/63/29/85/lasanya-carn-pas2.jpeg)
Penseu que aquesta salsa bolonyesa necessita uns 90-100 minuts.
![lasanya carn pas4 lasanya carn pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/63/30/39/lasanya-carn-pas4.jpeg)
Per fer la lasanya, avui en dia es poden utilitzar plaques de pasta que no necessiten cocció prèvia com es feia antigament. Això va a gustos. Per tant, podeu comprar les plaques de tota la vida i coure-les amb aigua bullent (com per fer canelons tradicionals) o fer servir aquestes plaques sense cocció. És cert que aquestes últimes queden lleugerament "al dente". Si us agrada la pasta ben cuita, us recomano les plaques per coure.
![lasanya carn pas5 lasanya carn pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/63/30/66/lasanya-carn-pas5.jpeg)
En qualsevol cas, serà necessari submergir aquestes plaques amb aigua bullent durant un temps (el que indiqui el fabricant).
![lasanya carn pas6 lasanya carn pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/63/30/93/lasanya-carn-pas6.jpeg)
A partir d'aquí, ja podem començar a muntar la lasanya amb una primera capa de pasta.
![lasanya carn pas7 lasanya carn pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/63/31/20/lasanya-carn-pas7.jpeg)
Seguidament, repartiu una capa generosa de salsa bolonyesa per sobre.
![lasanya carn pas8 lasanya carn pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/63/31/47/lasanya-carn-pas8.jpeg)
Repetiu el mateix procés.
![lasanya carn pas9 lasanya carn pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/63/31/74/lasanya-carn-pas9.jpeg)
I així fins a aconseguir tres capes. Podeu posar menys farciment i més pisos de pasta, com us agradi. A l'última capa ja no li heu de posar carn.
![lasanya carn pas10 lasanya carn pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/63/32/01/lasanya-carn-pas10.jpeg)
És el moment de preparar una bona beixamel. Com us indico al principi, us deixo l'enllaç a la recepta detallada en els ingredients.
![lasanya carn pas11 lasanya carn pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/63/32/28/lasanya-carn-pas11.jpeg)
Paciència i bona lletra.
![lasanya carn pas12 lasanya carn pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/63/32/55/lasanya-carn-pas12.jpeg)
Fins que tingui una textura líquida però alhora quallada.
![lasanya carn pas13 lasanya carn pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/63/32/82/lasanya-carn-pas13.jpeg)
La repartiu per sobre de la lasanya. A mi m'agrada posar una mica de formatge per sota de la beixamel.
![lasanya carn pas14 lasanya carn pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/63/33/09/lasanya-carn-pas14.jpeg)
I després posar-ne més per sobre, és clar.
![lasanya carn pas15 lasanya carn pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/63/33/36/lasanya-carn-pas15.jpeg)
Amb aquesta mena d'elaboracions, us recomano fer quantitats més grans i aprofitar per congelar.
![lasanya carn pas16 lasanya carn pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/63/33/63/lasanya-carn-pas16.jpeg)
També podeu fer el mateix amb uns macarrons, i cobrir-los amb beixamel.
![lasanya carn pas17 lasanya carn pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/63/33/90/lasanya-carn-pas17.jpeg)
Així ja teniu alguns dinars arreglats!
![lasanya carn pas18 lasanya carn pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/63/34/17/lasanya-carn-pas18.jpeg)
Finalment, abans de gratinar la lasanya al forn, poseu-hi uns daus de mantega per sobre. Per si faltava greix! Però certament, aporta un sabor i aroma imprescindibles en una pasta gratinada. Us ho recomano, amb moderació.
![lasanya carn pas19 lasanya carn pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/63/34/44/lasanya-carn-pas19.jpeg)
I per fi, ja està feta!
![lasanya carn pas20 lasanya carn pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/63/34/71/lasanya-carn-pas20.jpeg)
Serviu-la ben calenta, sobretot.
![lasanya carn pas21 lasanya carn pas21](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/63/34/98/lasanya-carn-pas21.jpeg)
Aquestes són d'aquelles fotos que no pots mirar quan tens molta gana. No es passa bé, oi?
![lasanya carn pas22 lasanya carn pas22](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/63/35/25/lasanya-carn-pas22.jpeg)
El secret d'una bona lasanya és el farciment, la salsa bolonyesa, i com no, una bona beixamel. La resta, ben fàcil.
![lasanya carn pas23 lasanya carn pas23](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/63/35/52/lasanya-carn-pas23.jpeg)
Bon profit!