Per fer la lasanya serà necessari preparar la salsa bolonyesa i la salsa beixamel. Us recomano preparar la salsa bolonyesa un dia abans, que es necessita temps. Deixar la carn reposar li anirà molt bé i amalgamarà tots els gustos. La salsa estarà més bona. A més, la necessiteu freda per poder muntar les plaques de lasanya. És també una manera de repartir la feina.
Un cop teniu feta la salsa bolonyesa, muntar la lasanya és fàcil i només haureu de dedicar temps a la beixamel. Aquesta recepta és el resultat de totes tres elaboracions. Espero que us agradi!
500 g de salsa bolonyesa
300 g de salsa beixamel
1 caixa de plaques de lasanya
formatge per gratinar
mantega
Variants:
S'hi pot afegir tomàquet fregit a la beixamel
Podeu utilitzar diferents tipus de formatge per gratinar o una barreja de tots
Com us explico a la introducció, prèviament heu de preparar la salsa bolonyesa. Millor si ho feu el dia abans i la deixeu reposar.
Penseu que aquesta salsa bolonyesa necessita uns 90-100 minuts.
Per fer la lasanya, avui en dia es poden utilitzar plaques de pasta que no necessiten cocció prèvia com es feia antigament. Això va a gustos. Per tant, podeu comprar les plaques de tota la vida i coure-les amb aigua bullent (com per fer canelons tradicionals) o fer servir aquestes plaques sense cocció. És cert que aquestes últimes queden lleugerament "al dente". Si us agrada la pasta ben cuita, us recomano les plaques per coure.
En qualsevol cas, serà necessari submergir aquestes plaques amb aigua bullent durant un temps (el que indiqui el fabricant).
A partir d'aquí, ja podem començar a muntar la lasanya amb una primera capa de pasta.
Seguidament, repartiu una capa generosa de salsa bolonyesa per sobre.
Repetiu el mateix procés.
I així fins a aconseguir tres capes. Podeu posar menys farciment i més pisos de pasta, com us agradi. A l'última capa ja no li heu de posar carn.
És el moment de preparar una bona beixamel. Com us indico al principi, us deixo l'enllaç a la recepta detallada en els ingredients.
Paciència i bona lletra.
Fins que tingui una textura líquida però alhora quallada.
La repartiu per sobre de la lasanya. A mi m'agrada posar una mica de formatge per sota de la beixamel.
I després posar-ne més per sobre, és clar.
Amb aquesta mena d'elaboracions, us recomano fer quantitats més grans i aprofitar per congelar.
També podeu fer el mateix amb uns macarrons, i cobrir-los amb beixamel.
Així ja teniu alguns dinars arreglats!
Finalment, abans de gratinar la lasanya al forn, poseu-hi uns daus de mantega per sobre. Per si faltava greix! Però certament, aporta un sabor i aroma imprescindibles en una pasta gratinada. Us ho recomano, amb moderació.
I per fi, ja està feta!
Serviu-la ben calenta, sobretot.
Aquestes són d'aquelles fotos que no pots mirar quan tens molta gana. No es passa bé, oi?
El secret d'una bona lasanya és el farciment, la salsa bolonyesa, i com no, una bona beixamel. La resta, ben fàcil.
Bon profit!