Aquestes postres són d'aquelles que fa "Diumenge", oi?... és com el tortell de nata.  Són unes postres molt catalanes, tot i que és originari de França. Ningú li farà mai un lleig a una lionesa... i sabeu per què? Per la seva mida. És ideal.

Acompanyeu-les d'un bon cava i gaudiu-les fent petar la xerrada amb els amics... durant una sobretaula. Són superfàcils de fer. Només heu de tenir la precaució de fer-les el dia abans, juntament amb la trufa per muntar. Us ho explico més avall. Ara veurem com fer-les.

 

Ingredients

Pasta "choux" (recepta de 250gr. de farina. que us sortiran unes 50)

400gr. nata per muntar + 60gr. sucre

400 gr. trufa clara per muntar + 60gr. sucre

50gr. cobertura de xocolata (per banyar les lioneses de trufa)

cacao en pols per decorar

sucre llustre per decorar

Preparació
1.

De la mateixa manera, el dia anterior haureu d'haver preparat la trufa clara per muntar.

2.

I ara si, ja estarem en disposició de fer (o acabar de fer) les nostres lioneses.

3.

Posarem una mica de cobertura de xocolata a escalfar, al bany maria.

4.

Fins que no quedi cap grumoll.

5.

Ja podem apagar el foc, però conservar el bany maria... així ens aguantarà i no es trabarà.

6.

Les banyem, però només la part superior.

7.

Les anirem col·locant en una safata.

8.

Quan les tinguem totes, les posarem al congelador una estona, per solidificar la xocolata i poder-les tallar.

9.

Mentre, podem anar muntant la trufa.

10.

... i començar a remenar amb una varilla...

11.

... si teniu batidora elèctrica, molt millor.

12.

Quan tingui la textura de la nata muntada... i s'aguanti al dit... ja podem parar. No cal que fem mantega!

13.

Utilitzarem una mànega amb una "boquilla" estriada gran.

14.

L'omplim.

15.

I ara ja podem treure les lioneses del congelador, que les podrem tallar sense problemes. Jo utilitzo un ganivet de serra, però aneu amb molt de compte que us podeu tallar molt fàcilment d'aquesta manera.

16.

Escudilleu les lioneses...

17.

... el seu conjunt ha de quedar com una bola. Un cop fetes, al congelador de nou.

18.

Ara, anirem a per les de nata. Tallarem les altres lioneses que no porten xocolata.

19.

Afegim el sucre i amb una varilla muntem la nata.

20.

Igual que abans, fins que estigui ben muntada.

21.

Omplim un altre mànega.

22.

I les ompliu, poc a poc i bona lletra.

23.

Un truc?... utilitzeu una mà per apretar la mànega i l'altre per aguantar la lionesa amb la tapa aixecada. No sé si m'explico. Guardeu-les al congelador.

24.

Si us agrada la nata congelada (com a mi) les podeu treure pel postre directament del congelador. Si no, les haureu de treure 15 minuts abans de menjar-les. Com podeu veure, m'he oblidat de posar el sucre llustre per sobre de les lioneses de nata. No passa res, però no queden tan maques.

25.

He tirat una mica de cacao en pols al plat, a mode decoratiu... i he afegit unes fulles de menta, que sempre fan gràcia.

26.

Quan les serveixes així a taula... tothom diu un "OHHHHHHHHHHH !!!!" molt gran... juas,juas!

27.

I el bo que tenen és que les pots guardar congelades durant molt de temps...

28.

... i anar treient quan tens convidats. Clar, has de tenir un bon congelador. Jo ja fa temps que vaig optar per tenir una nevera sense congelador... i aquest tenir-lo apart. Va molt millor.

29.

Serviu-les amb un bon cava ben fresc.

30.

I res més per avui. Bon Profit!