Llagostí bullit o llagostí cuit. Hi ha diferents tipus de llagostins, però els peixaters sempre recomanen la varietat "tigre", sembla que són més bons. A mi m'agraden molt, tot i que prefereixo la gamba salada més petitona. Per a obtenir un bon llagostí cuit heu de comprar bona matèria primera, com sempre passa amb el marisc, l'únic secret és utilitzar aigua bullent per a coure'ls i, seguidament, aigua glaçada per a tallar la cocció. Veiem com fer-ho.
1 Kg de llagostins frescos
un bon grapat de sal
aigua
gel
Variants:
- Es poden bullir amb aigua de mar
- Els podeu servir amb una mica de maionesa casolana
Netegem bé els llagostins.
Com podeu veure, són peces fresques i crues de la varietat "tigre".
Poseu abundant aigua en una cassola i tireu-hi un parell de grapats de sal.
Quan l'aigua arrenqui el bull... hi abocarem els llagostins.
Pràcticament només s'han d'escaldar. De seguida canviaran de color.
Els podeu bullir una mica però no més de cinc minuts.
Els llagostins s'han de refredar amb aigua glaçada. Per tant, prepararem un bol amb aigua i gel.
Un cop cuits els llagostins, aboqueu-los dins l'aigua glaçada per tallar la cocció.
Un cop freds, ja els podeu reservar a la nevera fins el moment de ser consumits.
Ummmm....
Els podeu servir amb una mica de maionesa casolana.
Una bona tapa.
Bon profit!