Una nova recepta tradicional catalana que farà llepar-vos els dits. Recepta bàsica, però bona. I el millor de tot és que només necessitareu 15 minuts per fer aquest plat: la meitat per preparar-ho i la meitat per coure-ho.
Serviu els llagostins calentons, del forn a la taula i, si us ve de gust, tireu-hi per sobre una mica d'all i julivert. Com sempre, si són frescos i grossos millor. Jo compro del tipus "tigre" que diuen, varietat gegant, marró o verd, tot i que també podeu fer la mateixa recepta amb gambes o gambots. Aquest és un plat que podeu fer a qualsevol època de l'any, però que entra especialment bé a l'estiu. A què sí?
1 kg de llagostins
sal gruixuda
oli d'oliva
Variants:
Es poden servir amb all i julivert
Podeu acompanyar-los de la salsa que més us agradi
Renteu els llagostins.
És important que tinguin una bona mida.
Ara, escampeu sal gruixuda en una plata de forn.
Que quedi ben repartida.
A sobre, col·loqueu-hi els llagostins de forma equidistant per a garantir una cocció regular.
Un raig d'oli d'oliva per sobre, que no falti.
Ja ho tenim preparat. Escalfeu el forn a uns 200 graus.
Poseu la safata al forn fins que els llagostins estiguin cuits, que dependrà de la mida però seran uns 7-8 minuts.
Passat aquest temps, notareu que han canviat de color.
Ja els tindreu a punt per menjar.
Poseu-los ben calents en un plat.
Si us ve de gust, tritureu un all amb una mica d'oli, sal i julivert.
Tireu-ho per sobre dels llagostins.
I ja ho podeu servir a taula.
Bon profit!