Una nova recepta tradicional catalana que farà llepar-vos els dits. Recepta bàsica, però bona. I el millor de tot és que només necessitareu 15 minuts per fer aquest plat: la meitat per preparar-ho i la meitat per coure-ho.

Serviu els llagostins calentons, del forn a la taula i, si us ve de gust, tireu-hi per sobre una mica d'all i julivert. Com sempre, si són frescos i grossos millor. Jo compro del tipus "tigre" que diuen, varietat gegant, marró o verd, tot i que també podeu fer la mateixa recepta amb gambes o gambots. Aquest és un plat que podeu fer a qualsevol època de l'any, però que entra especialment bé a l'estiu. A què sí?

Ingredients

1 kg de llagostins

sal gruixuda

oli d'oliva

Variants:

Es poden servir amb all i julivert

Podeu acompanyar-los de la salsa que més us agradi

Preparació
1.
llagostins al forn pas1

Renteu els llagostins.

2.
llagostins al forn pas2

És important que tinguin una bona mida.

3.
llagostins al forn pas3

Ara, escampeu sal gruixuda en una plata de forn.

4.
llagostins al forn pas4

Que quedi ben repartida.

5.
llagostins al forn pas5

A sobre, col·loqueu-hi els llagostins de forma equidistant per a garantir una cocció regular.

6.
llagostins al forn pas6

Un raig d'oli d'oliva per sobre, que no falti.

7.
llagostins al forn pas7

Ja ho tenim preparat. Escalfeu el forn a uns 200 graus.

8.
llagostins al forn pas8

Poseu la safata al forn fins que els llagostins estiguin cuits, que dependrà de la mida però seran uns 7-8 minuts.

9.
llagostins al forn pas9

Passat aquest temps, notareu que han canviat de color.

10.
llagostins al forn pas10

Ja els tindreu a punt per menjar.

11.
llagostins al forn pas11

Poseu-los ben calents en un plat.

12.
llagostins al forn pas12

Si us ve de gust, tritureu un all amb una mica d'oli, sal i julivert.

13.
llagostins al forn pas13

Tireu-ho per sobre dels llagostins.

14.
llagostins al forn pas14

I ja ho podeu servir a taula.

15.
llagostins al forn pas15

Bon profit!