Una nova recepta tradicional catalana que farà llepar-vos els dits. Recepta bàsica, però bona. I el millor de tot és que només necessitareu 15 minuts per fer aquest plat: la meitat per preparar-ho i la meitat per coure-ho.
Serviu els llagostins calentons, del forn a la taula i, si us ve de gust, tireu-hi per sobre una mica d'all i julivert. Com sempre, si són frescos i grossos millor. Jo compro del tipus "tigre" que diuen, varietat gegant, marró o verd, tot i que també podeu fer la mateixa recepta amb gambes o gambots. Aquest és un plat que podeu fer a qualsevol època de l'any, però que entra especialment bé a l'estiu. A què sí?
1 kg de llagostins
sal gruixuda
oli d'oliva
Variants:
Es poden servir amb all i julivert
Podeu acompanyar-los de la salsa que més us agradi
![llagostins al forn pas1 llagostins al forn pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/78/62/22/llagostins-al-forn-pas1.jpeg)
Renteu els llagostins.
![llagostins al forn pas2 llagostins al forn pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/78/62/49/llagostins-al-forn-pas2.jpeg)
És important que tinguin una bona mida.
![llagostins al forn pas3 llagostins al forn pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/78/62/76/llagostins-al-forn-pas3.jpeg)
Ara, escampeu sal gruixuda en una plata de forn.
![llagostins al forn pas4 llagostins al forn pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/78/63/03/llagostins-al-forn-pas4.jpeg)
Que quedi ben repartida.
![llagostins al forn pas5 llagostins al forn pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/78/63/30/llagostins-al-forn-pas5.jpeg)
A sobre, col·loqueu-hi els llagostins de forma equidistant per a garantir una cocció regular.
![llagostins al forn pas6 llagostins al forn pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/78/63/57/llagostins-al-forn-pas6.jpeg)
Un raig d'oli d'oliva per sobre, que no falti.
![llagostins al forn pas7 llagostins al forn pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/78/63/84/llagostins-al-forn-pas7.jpeg)
Ja ho tenim preparat. Escalfeu el forn a uns 200 graus.
![llagostins al forn pas8 llagostins al forn pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/78/64/11/llagostins-al-forn-pas8.jpeg)
Poseu la safata al forn fins que els llagostins estiguin cuits, que dependrà de la mida però seran uns 7-8 minuts.
![llagostins al forn pas9 llagostins al forn pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/78/64/38/llagostins-al-forn-pas9.jpeg)
Passat aquest temps, notareu que han canviat de color.
![llagostins al forn pas10 llagostins al forn pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/78/64/65/llagostins-al-forn-pas10.jpeg)
Ja els tindreu a punt per menjar.
![llagostins al forn pas11 llagostins al forn pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/78/64/92/llagostins-al-forn-pas11.jpeg)
Poseu-los ben calents en un plat.
![llagostins al forn pas12 llagostins al forn pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/78/65/19/llagostins-al-forn-pas12.jpeg)
Si us ve de gust, tritureu un all amb una mica d'oli, sal i julivert.
![llagostins al forn pas13 llagostins al forn pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/78/65/46/llagostins-al-forn-pas13.jpeg)
Tireu-ho per sobre dels llagostins.
![llagostins al forn pas14 llagostins al forn pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/78/65/73/llagostins-al-forn-pas14.jpeg)
I ja ho podeu servir a taula.
![llagostins al forn pas15 llagostins al forn pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/78/66/00/llagostins-al-forn-pas15.jpeg)
Bon profit!