Us presento una de les formes més atractives de servir uns llagostins que podeu presentar tipus aperitiu, tapa o pintxo. Trobareu força variants de la pasta amb la que cobrirem els llagostins i que està entre una Pasta Orly i un arrebossat clàssic. Com explico, és interessant deixar reposar la barreja una hora a la nevera i permetre als ferments de la cervesa que facin la seva feina. Un cop fregits, es poden acompanyar de la salsa que més us agradi.

 

Ingredients

15 llagostins "tigre"

250 g de farina

3 ous

1 raig de cervesa

1/2 sobre de llevat químic en pols

oli per fregir

 

Variants:

- Podeu servir-los amb maionesa o amb salsa de pebrots de Piquillo

Preparació
1.
llagostins gavardina pas1

Diuen que els llagostins de la raça "tigre" són els més bons de tots.

2.
llagostins gavardina pas2

Pesem i prepararem la resta d'ingredients.

3.
llagostins gavardina pas3

Rentem els llagostins...

4.
llagostins gavardina pas4

... i els pelem, procurant conservar la cua.

5.
llagostins gavardina pas5

Us han de quedar així.

6.
llagostins gavardina pas6

A més a més, aprofiteu per estirar els budells des de la part superior...

7.
llagostins gavardina pas7

... i us sortiran d'una sola vegada. Aquesta part del llagostí no és massa agradable en boca.

8.
llagostins gavardina pas8

Perfecte.

9.
llagostins gavardina pas9

Hi ha qui clava un escuradents al llagostí...

10.
llagostins gavardina pas10

... per a garantir, així, que mantinguin una forma totalment recta, però jo no ho he fet. Només és un exemple.

11.
llagostins gavardina pas11

Reservem els llagostins a la nevera i preparem l'arrebossat. Posem la farina en un bol.

12.
llagostins gavardina pas12

A continuació hi afegirem els ous.

13.
llagostins gavardina pas13

Ho remenarem fins a integrar els ous amb la farina. Us quedarà una barreja dura.

14.
llagostins gavardina pas14

Ara hi afegirem un bon raig de cervesa. Jo n'he posat mitja llauna.

15.
llagostins gavardina pas15

Ho remenem per comprovar la textura. Sembla que necessita més líquid.

16.
llagostins gavardina pas16

Hi posem fins a 3/4 parts d'una llauna de cervesa.

17.
llagostins gavardina pas17

Ens ha de quedar una textura cremosa.

18.
llagostins gavardina pas18

Hi afegirem el llevat químic en pols...

19.
llagostins gavardina pas19

... i una mica de sal.

20.
llagostins gavardina pas20

Ho barregem tot plegat...

21.
llagostins gavardina pas21

... i ho deixem reposar a la nevera durant almenys una hora.

22.
llagostins gavardina pas22

A continuació, posarem abundant oli per fregir en una paella o fregidora i l'escalfarem.

23.
llagostins gavardina pas23

Quan l'oli sigui ben calent, anirem banyant els llagostins un per un.

24.
llagostins gavardina pas24

Agafeu un llagostí i banyeu-lo en la nostra preparació evitant d'arrebossar la cua.

25.
llagostins gavardina pas26

Deixarem escórrer l'excés de pasta...

26.
llagostins gavardina pas27

... i el submergirem en oli roent.

27.
llagostins gavardina pas28

Compte! no us cremeu!

28.
llagostins gavardina pas29

Quan tingui aquest bonic color daurat per totes dues bandes...

29.
llagostins gavardina pas30

... el reservarem sobre un paper absorbent.

30.
llagostins gavardina pas31

Repetirem el mateix procés amb la resta de llagostins.

31.
llagostins gavardina pas32

Fins tenir-los tots fregits.

32.
llagostins gavardina pas33

I els servirem immediatament, ben calentons.

33.
llagostins gavardina pas34

Els llagostins amb gavardina són un bon aperitiu que agrada a tothom.

34.
llagostins gavardina pas35

Jo els he acompanyat amb una mica de maionesa i tabasc.

35.
llagostins gavardina pas36

Bon Profit!