Us presento una de les formes més atractives de servir uns llagostins que podeu presentar tipus aperitiu, tapa o pintxo. Trobareu força variants de la pasta amb la que cobrirem els llagostins i que està entre una Pasta Orly i un arrebossat clàssic. Com explico, és interessant deixar reposar la barreja una hora a la nevera i permetre als ferments de la cervesa que facin la seva feina. Un cop fregits, es poden acompanyar de la salsa que més us agradi.
15 llagostins "tigre"
250 g de farina
3 ous
1 raig de cervesa
1/2 sobre de llevat químic en pols
oli per fregir
Variants:
- Podeu servir-los amb maionesa o amb salsa de pebrots de Piquillo
![llagostins gavardina pas1 llagostins gavardina pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/55/20/45/llagostins-gavardina-pas1.jpeg)
Diuen que els llagostins de la raça "tigre" són els més bons de tots.
![llagostins gavardina pas2 llagostins gavardina pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/55/20/72/llagostins-gavardina-pas2.jpeg)
Pesem i prepararem la resta d'ingredients.
![llagostins gavardina pas3 llagostins gavardina pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/55/20/99/llagostins-gavardina-pas3.jpeg)
Rentem els llagostins...
![llagostins gavardina pas4 llagostins gavardina pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/55/21/26/llagostins-gavardina-pas4.jpeg)
... i els pelem, procurant conservar la cua.
![llagostins gavardina pas5 llagostins gavardina pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/55/21/53/llagostins-gavardina-pas5.jpeg)
Us han de quedar així.
![llagostins gavardina pas6 llagostins gavardina pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/55/21/80/llagostins-gavardina-pas6.jpeg)
A més a més, aprofiteu per estirar els budells des de la part superior...
![llagostins gavardina pas7 llagostins gavardina pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/55/22/07/llagostins-gavardina-pas7.jpeg)
... i us sortiran d'una sola vegada. Aquesta part del llagostí no és massa agradable en boca.
![llagostins gavardina pas8 llagostins gavardina pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/55/22/34/llagostins-gavardina-pas8.jpeg)
Perfecte.
![llagostins gavardina pas9 llagostins gavardina pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/55/22/61/llagostins-gavardina-pas9.jpeg)
Hi ha qui clava un escuradents al llagostí...
![llagostins gavardina pas10 llagostins gavardina pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/55/23/30/llagostins-gavardina-pas10.jpeg)
... per a garantir, així, que mantinguin una forma totalment recta, però jo no ho he fet. Només és un exemple.
![llagostins gavardina pas11 llagostins gavardina pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/55/23/57/llagostins-gavardina-pas11.jpeg)
Reservem els llagostins a la nevera i preparem l'arrebossat. Posem la farina en un bol.
![llagostins gavardina pas12 llagostins gavardina pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/55/23/87/llagostins-gavardina-pas12.jpeg)
A continuació hi afegirem els ous.
![llagostins gavardina pas13 llagostins gavardina pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/55/24/14/llagostins-gavardina-pas13.jpeg)
Ho remenarem fins a integrar els ous amb la farina. Us quedarà una barreja dura.
![llagostins gavardina pas14 llagostins gavardina pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/55/24/41/llagostins-gavardina-pas14.jpeg)
Ara hi afegirem un bon raig de cervesa. Jo n'he posat mitja llauna.
![llagostins gavardina pas15 llagostins gavardina pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/55/24/68/llagostins-gavardina-pas15.jpeg)
Ho remenem per comprovar la textura. Sembla que necessita més líquid.
![llagostins gavardina pas16 llagostins gavardina pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/55/24/95/llagostins-gavardina-pas16.jpeg)
Hi posem fins a 3/4 parts d'una llauna de cervesa.
![llagostins gavardina pas17 llagostins gavardina pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/55/25/22/llagostins-gavardina-pas17.jpeg)
Ens ha de quedar una textura cremosa.
![llagostins gavardina pas18 llagostins gavardina pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/55/25/49/llagostins-gavardina-pas18.jpeg)
Hi afegirem el llevat químic en pols...
![llagostins gavardina pas19 llagostins gavardina pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/55/25/76/llagostins-gavardina-pas19.jpeg)
... i una mica de sal.
![llagostins gavardina pas20 llagostins gavardina pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/55/26/03/llagostins-gavardina-pas20.jpeg)
Ho barregem tot plegat...
![llagostins gavardina pas21 llagostins gavardina pas21](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/55/26/30/llagostins-gavardina-pas21.jpeg)
... i ho deixem reposar a la nevera durant almenys una hora.
![llagostins gavardina pas22 llagostins gavardina pas22](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/55/26/57/llagostins-gavardina-pas22.jpeg)
A continuació, posarem abundant oli per fregir en una paella o fregidora i l'escalfarem.
![llagostins gavardina pas23 llagostins gavardina pas23](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/55/26/84/llagostins-gavardina-pas23.jpeg)
Quan l'oli sigui ben calent, anirem banyant els llagostins un per un.
![llagostins gavardina pas24 llagostins gavardina pas24](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/55/27/11/llagostins-gavardina-pas24.jpeg)
Agafeu un llagostí i banyeu-lo en la nostra preparació evitant d'arrebossar la cua.
![llagostins gavardina pas26 llagostins gavardina pas26](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/55/27/65/llagostins-gavardina-pas26.jpeg)
Deixarem escórrer l'excés de pasta...
![llagostins gavardina pas27 llagostins gavardina pas27](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/55/27/92/llagostins-gavardina-pas27.jpeg)
... i el submergirem en oli roent.
![llagostins gavardina pas28 llagostins gavardina pas28](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/55/28/19/llagostins-gavardina-pas28.jpeg)
Compte! no us cremeu!
![llagostins gavardina pas29 llagostins gavardina pas29](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/55/28/46/llagostins-gavardina-pas29.jpeg)
Quan tingui aquest bonic color daurat per totes dues bandes...
![llagostins gavardina pas30 llagostins gavardina pas30](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/55/28/73/llagostins-gavardina-pas30.jpeg)
... el reservarem sobre un paper absorbent.
![llagostins gavardina pas31 llagostins gavardina pas31](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/55/29/00/llagostins-gavardina-pas31.jpeg)
Repetirem el mateix procés amb la resta de llagostins.
![llagostins gavardina pas32 llagostins gavardina pas32](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/55/29/27/llagostins-gavardina-pas32.jpeg)
Fins tenir-los tots fregits.
![llagostins gavardina pas33 llagostins gavardina pas33](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/55/29/54/llagostins-gavardina-pas33.jpeg)
I els servirem immediatament, ben calentons.
![llagostins gavardina pas34 llagostins gavardina pas34](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/55/29/81/llagostins-gavardina-pas34.jpeg)
Els llagostins amb gavardina són un bon aperitiu que agrada a tothom.
![llagostins gavardina pas35 llagostins gavardina pas35](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/55/30/08/llagostins-gavardina-pas35.jpeg)
Jo els he acompanyat amb una mica de maionesa i tabasc.
![llagostins gavardina pas36 llagostins gavardina pas36](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/55/30/35/llagostins-gavardina-pas36.jpeg)
Bon Profit!