Us presento una de les formes més atractives de servir uns llagostins que podeu presentar tipus aperitiu, tapa o pintxo. Trobareu força variants de la pasta amb la que cobrirem els llagostins i que està entre una Pasta Orly i un arrebossat clàssic. Com explico, és interessant deixar reposar la barreja una hora a la nevera i permetre als ferments de la cervesa que facin la seva feina. Un cop fregits, es poden acompanyar de la salsa que més us agradi.

 

Ingredients

15 llagostins "tigre"

250 g de farina

3 ous

1 raig de cervesa

1/2 sobre de llevat químic en pols

oli per fregir

 

Variants:

- Podeu servir-los amb maionesa o amb salsa de pebrots de Piquillo

Preparació
1.

Diuen que els llagostins de la raça "tigre" són els més bons de tots.

2.

Pesem i prepararem la resta d'ingredients.

3.

Rentem els llagostins...

4.

... i els pelem, procurant conservar la cua.

5.

Us han de quedar així.

6.

A més a més, aprofiteu per estirar els budells des de la part superior...

7.

... i us sortiran d'una sola vegada. Aquesta part del llagostí no és massa agradable en boca.

8.

Perfecte.

9.

Hi ha qui clava un escuradents al llagostí...

10.

... per a garantir, així, que mantinguin una forma totalment recta, però jo no ho he fet. Només és un exemple.

11.

Reservem els llagostins a la nevera i preparem l'arrebossat. Posem la farina en un bol.

12.

A continuació hi afegirem els ous.

13.

Ho remenarem fins a integrar els ous amb la farina. Us quedarà una barreja dura.

14.

Ara hi afegirem un bon raig de cervesa. Jo n'he posat mitja llauna.

15.

Ho remenem per comprovar la textura. Sembla que necessita més líquid.

16.

Hi posem fins a 3/4 parts d'una llauna de cervesa.

17.

Ens ha de quedar una textura cremosa.

18.

Hi afegirem el llevat químic en pols...

19.

... i una mica de sal.

20.

Ho barregem tot plegat...

21.

... i ho deixem reposar a la nevera durant almenys una hora.

22.

A continuació, posarem abundant oli per fregir en una paella o fregidora i l'escalfarem.

23.

Quan l'oli sigui ben calent, anirem banyant els llagostins un per un.

24.

Agafeu un llagostí i banyeu-lo en la nostra preparació evitant d'arrebossar la cua.

25.

Deixarem escórrer l'excés de pasta...

26.

... i el submergirem en oli roent.

27.

Compte! no us cremeu!

28.

Quan tingui aquest bonic color daurat per totes dues bandes...

29.

... el reservarem sobre un paper absorbent.

30.

Repetirem el mateix procés amb la resta de llagostins.

31.

Fins tenir-los tots fregits.

32.

I els servirem immediatament, ben calentons.

33.

Els llagostins amb gavardina són un bon aperitiu que agrada a tothom.

34.

Jo els he acompanyat amb una mica de maionesa i tabasc.

35.

Bon Profit!