Una recepta d'aquelles per xuclar-se els dits! Et portarà més feina pelar i netejar els llagostins, que no pas fer la recepta. Això sí, val molt la pena fer-la. En poca estona tindràs un entrant de luxe, i de ben segur que repetiràs! Som-hi!
- 20 llagostins frescos
- 60 g de mantega
- 3-4 alls laminats
- 1 cullerada de pebre vermell dolç
- 1 cullerada de xili picant (o barreja d'espècies mexicanes)
- Una mica de coriandre fresc
- El suc de mitja llimona
- 2 cullerades de soja
- 2 cullerades de mel
- Pebre negre
- Oli d'oliva verge extra
- Sal
Variants:
- Es pot fer la mateixa elaboració amb gambes, galeres, cloïsses, calamar, sípia, etc.

Prepara tots els ingredients.

Pots utilitzar julivert, però jo et recomano el coriandre, doncs li aportarà un toc a cítric més refrescant en boca.

Pots utilitzar llagostins frescos normals o "tigre", més cars però més saborosos.

Pela els llagostins. Fes un tall petit al llom del llagostí. Això et permetrà retirar les tripes amb un escuradents.

Han de quedar ben nets i una mica oberts.

Reserva'ls.

En una paella, posa una mica d'oli d'oliva i la mantega. Quan estigui calent, tira-hi els alls.

Mentrestant, ja pots anar salant i empebrant els llagostins.

Tira'ls a la paella. En un minut canviaran de color. Els dones la volta perquè es facin de totes dues bandes. En 2 minuts els tindràs a punt.

Seguidament, incorpora la mel.

La soja.

El pebre vermell.

El xili picant.

I el suc de mitja llimona.

Remena-ho tot junt fins que la salsa agafi textura. Un minut més i ja està.

Ja els tens fets! Has vist que ràpid?

I cap a taula!

Bon profit!