Una recepta d'aquelles per xuclar-se els dits! Et portarà més feina pelar i netejar els llagostins, que no pas fer la recepta. Això sí, val molt la pena fer-la. En poca estona tindràs un entrant de luxe, i de ben segur que repetiràs! Som-hi!

Ingredients
  • 20 llagostins frescos 
  • 60 g de mantega
  • 3-4 alls laminats
  • 1 cullerada de pebre vermell dolç
  • 1 cullerada de xili picant (o barreja d'espècies mexicanes)
  • Una mica de coriandre fresc
  • El suc de mitja llimona
  • 2 cullerades de soja
  • 2 cullerades de mel
  • Pebre negre
  • Oli d'oliva verge extra
  • Sal

Variants:

  • Es pot fer la mateixa elaboració amb gambes, galeres, cloïsses, calamar, sípia, etc.
Preparació
1.
IMG 3403

Prepara tots els ingredients.

2.
IMG 3399

Pots utilitzar julivert, però jo et recomano el coriandre, doncs li aportarà un toc a cítric més refrescant en boca.

3.
IMG 3406

Pots utilitzar llagostins frescos normals o "tigre", més cars però més saborosos.

4.
IMG 3409

Pela els llagostins. Fes un tall petit al llom del llagostí. Això et permetrà retirar les tripes amb un escuradents. 

5.
IMG 3414

Han de quedar ben nets i una mica oberts.

6.
IMG 3413

Reserva'ls.

7.
IMG 3460

En una paella, posa una mica d'oli d'oliva i la mantega. Quan estigui calent, tira-hi els alls. 

8.
IMG 3463

Mentrestant, ja pots anar salant i empebrant els llagostins.

9.
IMG 3465

Tira'ls a la paella. En un minut canviaran de color. Els dones la volta perquè es facin de totes dues bandes. En 2 minuts els tindràs a punt.

10.
IMG 3474

Seguidament, incorpora la mel.

11.
IMG 3477

La soja.

12.
IMG 3480

El pebre vermell.

13.
IMG 3485

El xili picant.

14.
IMG 3487

I el suc de mitja llimona. 

15.
IMG 3495

Remena-ho tot junt fins que la salsa agafi textura. Un minut més i ja està.

16.
IMG 3501

Ja els tens fets! Has vist que ràpid?

17.
IMG 3514

I cap a taula!

18.
IMG 3523

Bon profit!