Una recepta d'aquelles per xuclar-se els dits! Et portarà més feina pelar i netejar els llagostins, que no pas fer la recepta. Això sí, val molt la pena fer-la. En poca estona tindràs un entrant de luxe, i de ben segur que repetiràs! Som-hi!

Ingredients
  • 20 llagostins frescos 
  • 60 g de mantega
  • 3-4 alls laminats
  • 1 cullerada de pebre vermell dolç
  • 1 cullerada de xili picant (o barreja d'espècies mexicanes)
  • Una mica de coriandre fresc
  • El suc de mitja llimona
  • 2 cullerades de soja
  • 2 cullerades de mel
  • Pebre negre
  • Oli d'oliva verge extra
  • Sal

Variants:

  • Es pot fer la mateixa elaboració amb gambes, galeres, cloïsses, calamar, sípia, etc.
Preparació
1.

Prepara tots els ingredients.

2.

Pots utilitzar julivert, però jo et recomano el coriandre, doncs li aportarà un toc a cítric més refrescant en boca.

3.

Pots utilitzar llagostins frescos normals o "tigre", més cars però més saborosos.

4.

Pela els llagostins. Fes un tall petit al llom del llagostí. Això et permetrà retirar les tripes amb un escuradents. 

5.

Han de quedar ben nets i una mica oberts.

6.

Reserva'ls.

7.

En una paella, posa una mica d'oli d'oliva i la mantega. Quan estigui calent, tira-hi els alls. 

8.

Mentrestant, ja pots anar salant i empebrant els llagostins.

9.

Tira'ls a la paella. En un minut canviaran de color. Els dones la volta perquè es facin de totes dues bandes. En 2 minuts els tindràs a punt.

10.

Seguidament, incorpora la mel.

11.

La soja.

12.

El pebre vermell.

13.

El xili picant.

14.

I el suc de mitja llimona. 

15.

Remena-ho tot junt fins que la salsa agafi textura. Un minut més i ja està.

16.

Ja els tens fets! Has vist que ràpid?

17.

I cap a taula!

18.

Bon profit!