Un plat dels que fa diumenge! Unes verduretes al forn coronades amb un llamàntol, ben saborós, i que entra per la vista. A què esperes? A més, es cuina sol. 

Som-hi!

Ingredients
  • 1 llamàntol per cada 2 persones
  • 1 patata per persona
  • 1 pebrot vermell
  • 1 pebre verd
  • 1 cabeça d'alls
  • Xampinyons Portobello
  • Julivert fresc
  • Pebre negre
  • 1 llimona
  • 1 tros de branca d'api
  • Pebre vermell dolç i picant
  • Oli d'oliva verge extra
  • Un raig de vi blanc
  • Mantega
  • Sal
Preparació
1.

Com sempre, és important que el llamàntol estigui viu. El pots posar 20 minuts al congelador abans de partir-lo.

2.

Prepara primer totes les verdures.

3.

Pela i talla les patates a rodanxes.

4.

Posa-les en una safata de forn amb oli, sal, pebre negre, pebre vermell dolç i picant.

5.

Talla també uns xampinyons.

6.

Talla els pebrots i l'api i posa-ho tot a sobre de les patates. També una cabeça d'alls partida per la meitat. Ho sales i ho regues amb oli d'oliva. Tira-hi un raig de vi blanc.

7.

Ara, tapa-ho amb paper d'alumini i posa-ho a coure al forn a uns 185 graus durant 30-35 minuts.

8.

Fins que la verdura estigui feta.

9.

Un cop feta la verdura, deixa-la reposar.

10.

Talla el llamàntol a trossos i parteix les pinces.

11.

En una planxa ben calenta, tira-hi uns daus de mantega.

12.

Daura el llamàntol.

13.

Fins que agafi aquest bonic color.

14.

Quan estigui daurat, ja el podràs posar a sobre la verdura.

15.

Tira-hi uns daus més de mantega i gratina-ho tot junt al forn.

16.

I cap a taula!

17.

Bon profit!