Un plat dels que fa diumenge! Unes verduretes al forn coronades amb un llamàntol, ben saborós, i que entra per la vista. A què esperes? A més, es cuina sol.
Som-hi!
- 1 llamàntol per cada 2 persones
- 1 patata per persona
- 1 pebrot vermell
- 1 pebre verd
- 1 cabeça d'alls
- Xampinyons Portobello
- Julivert fresc
- Pebre negre
- 1 llimona
- 1 tros de branca d'api
- Pebre vermell dolç i picant
- Oli d'oliva verge extra
- Un raig de vi blanc
- Mantega
- Sal
Com sempre, és important que el llamàntol estigui viu. El pots posar 20 minuts al congelador abans de partir-lo.
Prepara primer totes les verdures.
Pela i talla les patates a rodanxes.
Posa-les en una safata de forn amb oli, sal, pebre negre, pebre vermell dolç i picant.
Talla també uns xampinyons.
Talla els pebrots i l'api i posa-ho tot a sobre de les patates. També una cabeça d'alls partida per la meitat. Ho sales i ho regues amb oli d'oliva. Tira-hi un raig de vi blanc.
Ara, tapa-ho amb paper d'alumini i posa-ho a coure al forn a uns 185 graus durant 30-35 minuts.
Fins que la verdura estigui feta.
Un cop feta la verdura, deixa-la reposar.
Talla el llamàntol a trossos i parteix les pinces.
En una planxa ben calenta, tira-hi uns daus de mantega.
Daura el llamàntol.
Fins que agafi aquest bonic color.
Quan estigui daurat, ja el podràs posar a sobre la verdura.
Tira-hi uns daus més de mantega i gratina-ho tot junt al forn.
I cap a taula!
Bon profit!