Avui veurem com, amb poca feina, podem muntar un plat realment magnífic... d'aquells que en un bon restaurant et claven 30 euros (sempre estic igual, oi?... però és que les coses no haurien de ser tan cares). Utilitzaré una crema d'espàrrecs com a base per a servir un llenguado a la planxa acompanyat d'uns escamarlans diminuts que he trobat avui al mercat.

Si, si, són diminuts... i per això li he preguntat al peixater si era legal pescar-los tan petits... i m'ha dit que si... de fet m'ha ensenyat l'etiqueta del Ministeri d'Agricultura, Ramaderia i Pesca que autoritza la venda d'aquest producte. Sembla que hi ha una superpoblació ara mateix... o això diuen. Són molt bons tan petitets, clar, però a mi em fa ràbia que no els deixin créixer. Afortunadament, no s'acostumen a vendre. En fi. Anem al plat.

Ingredients

2 llenguados preparats per la planxa (sense pell)

un grapat d'escamarlans petits

crema d'espàrrecs

oli d'oliva

sal normal

sal maldon

Preparació
1.
llenguado crema desparrecs pas1

Preparem els ingredients, com sempre. Netegem bé el peix.

2.
llenguado crema desparrecs pas2

Aquests escamarlanets són un crim... ho reconec, però que hi farem... "por un perro que maté...".

3.
llenguado crema desparrecs pas4

Posem els escamarlans en una paella amb un raig d'oli i els vigilem fins que estiguin daurats.

4.
llenguado crema desparrecs pas5

Els reservarem en un plat per a muntar el plat al final.

5.
llenguado crema desparrecs pas6

Ara agafem els dos llenguados.

6.
llenguado crema desparrecs pas8

Quan deixi de petar la mantega... és quan s'ha de tirar el peix.

7.
llenguado crema desparrecs pas9

Els col·loquem a sobre de la mantega i els deixem fer a foc ben fort uns minuts.

8.
llenguado crema desparrecs pas11

Quan quedin torradets al vostre gust (sense assecar massa el peix) ja els podeu treure.

9.
llenguado crema desparrecs pas12

Farem una base de crema d'espàrrecs, que és molt bona i li va de meravella. Us recomano la lectura d'aquesta recepta... que es fa en un moment.

10.
llenguado crema desparrecs pas13

A sobre de la crema hi posem el llenguado i decorem amb els escamarlanets.

11.
llenguado crema desparrecs pas14

Uns grans de sal maldon... no poden faltar.

12.
llenguado crema desparrecs pas15

... i un raig d'oli d'oliva, clar.

13.
llenguado crema desparrecs pas16

Ja ho tenim.

14.
llenguado crema desparrecs pas17

Un vinet fresquet... magnífic, nanos.

15.
llenguado crema desparrecs pas18

Un trosset de la carn del peix amb una mica d'aquesta crema... és un bé de Déu!

16.
llenguado crema desparrecs pas19

Jo per què he volgut presentar el peix sencer, però en un restaurant et servirien els filets ja nets d'espines... però és que a mi m'agrada llepar les espines torradetes que el llenguado té als costats... i també té la seva gràcia haver-lo de netejar, no? Bon Profit!