Un plat senzillet, sense massa elaboració certament, però quan el producte és bo no cal més filigranes, oi? Que vagi de gust!
4 llenguados
farina
oli
sal
Variants:
- També es poden fer filets del llenguado i fregir-los o arrebossar-los
- Es pot tirar una salsa d'ametlles per sobre del llenguado
![llenguado fregit pas1 llenguado fregit pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/62/07/94/llenguado-fregit-pas1.jpeg)
Renteu els llenguados, un per persona.
![llenguado fregit pas2 llenguado fregit pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/62/08/21/llenguado-fregit-pas2.jpeg)
Quan els compreu demaneu a la peixateria que us els netegin i li treguin la pell.
![llenguado fregit pas3 llenguado fregit pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/62/08/48/llenguado-fregit-pas3.jpeg)
Un cop rentats, assequeu-los bé, per les dues bandes.
![llenguado fregit pas4 llenguado fregit pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/62/08/75/llenguado-fregit-pas4.jpeg)
D'aquesta manera no se us enganxaran si els feu a la planxa i, en el cas d'avui, la farina agafarà millor.
![llenguado fregit pas5 llenguado fregit pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/62/09/02/llenguado-fregit-pas5.jpeg)
Poseu-hi sal.
![llenguado fregit pas6 llenguado fregit pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/62/09/29/llenguado-fregit-pas6.jpeg)
Jo utilitzo farina especial per fregir, la trobareu a tots els supermercats. Però ho podeu fer amb qualsevol mena de farina.
![llenguado fregit pas7 llenguado fregit pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/62/09/56/llenguado-fregit-pas7.jpeg)
Arrebosseu bé el peix per totes bandes i retireu l'excés de farina.
![llenguado fregit pas8 llenguado fregit pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/62/09/83/llenguado-fregit-pas8.jpeg)
Poseu abundant oli a escalfar i quan sigui ben calent poseu-hi el peix.
![llenguado fregit pas9 llenguado fregit pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/62/10/10/llenguado-fregit-pas9.jpeg)
L'haureu de tenir un minut per cada banda, no li cal més. Que quedi torradet per fora i sucós per dins.
![llenguado fregit pas10 llenguado fregit pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/62/10/37/llenguado-fregit-pas10.jpeg)
Poseu-lo sobre un paper absorbent per retirar l'excés d'oli i seguiment al plat.
![llenguado fregit pas11 llenguado fregit pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/62/10/64/llenguado-fregit-pas11.jpeg)
Un raig d'oli d'oliva per sobre i a menjar. Bon profit!