Un plat senzillet, sense massa elaboració certament, però quan el producte és bo no cal més filigranes, oi? Que vagi de gust!
4 llenguados
farina
oli
sal
Variants:
- També es poden fer filets del llenguado i fregir-los o arrebossar-los
- Es pot tirar una salsa d'ametlles per sobre del llenguado
Renteu els llenguados, un per persona.
Quan els compreu demaneu a la peixateria que us els netegin i li treguin la pell.
Un cop rentats, assequeu-los bé, per les dues bandes.
D'aquesta manera no se us enganxaran si els feu a la planxa i, en el cas d'avui, la farina agafarà millor.
Poseu-hi sal.
Jo utilitzo farina especial per fregir, la trobareu a tots els supermercats. Però ho podeu fer amb qualsevol mena de farina.
Arrebosseu bé el peix per totes bandes i retireu l'excés de farina.
Poseu abundant oli a escalfar i quan sigui ben calent poseu-hi el peix.
L'haureu de tenir un minut per cada banda, no li cal més. Que quedi torradet per fora i sucós per dins.
Poseu-lo sobre un paper absorbent per retirar l'excés d'oli i seguiment al plat.
Un raig d'oli d'oliva per sobre i a menjar. Bon profit!