Un plat senzillet, sense massa elaboració certament, però quan el producte és bo no cal més filigranes, oi? Que vagi de gust!

Ingredients

4 llenguados

farina

oli

sal

Variants:

- També es poden fer filets del llenguado i fregir-los o arrebossar-los

- Es pot tirar una salsa d'ametlles per sobre del llenguado

Preparació
1.

Renteu els llenguados, un per persona.

2.

Quan els compreu demaneu a la peixateria que us els netegin i li treguin la pell.

3.

Un cop rentats, assequeu-los bé, per les dues bandes.

4.

D'aquesta manera no se us enganxaran si els feu a la planxa i, en el cas d'avui, la farina agafarà millor.

5.

Poseu-hi sal.

6.

Jo utilitzo farina especial per fregir, la trobareu a tots els supermercats. Però ho podeu fer amb qualsevol mena de farina.

7.

Arrebosseu bé el peix per totes bandes i retireu l'excés de farina.

8.

Poseu abundant oli a escalfar i quan sigui ben calent poseu-hi el peix.

9.

L'haureu de tenir un minut per cada banda, no li cal més. Que quedi torradet per fora i sucós per dins.

10.

Poseu-lo sobre un paper absorbent per retirar l'excés d'oli i seguiment al plat.

11.

Un raig d'oli d'oliva per sobre i a menjar. Bon profit!