Ja us vaig mostrar com fer el Llenguado fregit. Doncs aquesta és una variant d'aquell plat. Un cop tenia el peix fregit, i aprofitant una mica de l'oli de fregir-lo, heu de saltar els fruits secs i tirar-los per sobre del llenguado. La combinació de gustos és excel·lent, molt millor del que podeu pensar a primer cop d'ull. No cal dir que podeu utilitzar qualsevol altre peix blanc per servir-lo de la mateixa manera, a la nyoca. Són receptes bàsiques, però molt tradicionals que mereixen, com altres plats més elaborats, un lloc en el receptari.
4 llenguados
un grapat de pinyons, panses i ametlles
farina
oli
sal
Prepareu el peix.
Els podeu posar sencers, però a mi m'agrada esmicolats, almenys l'ametlla.
Un cop net el peix sota l'aixeta...
És interessant assecar-lo.
Per totes dues bandes. Això farà més difícil que se us pugui enganxar a la planxa, que haurà d'estar ben calenta també.
Saleu el peix.
Per les dues bandes. Podeu fer servir farina especial per fregir.
Quan l'oli sigui ben roent, fregiu el peix.
No l'heu de tenir massa estona. Jo us diria que un minut per cada banda.
Tot just agafi bon coloret...
Ja el podeu reservar sobre un paper absorbent.
Ara, aprofiteu una mica de l'oli de fregir el peix per saltar els fruits secs.
Tot de cop en una altra paella.
Remeneu una mica, durant uns segons, que agafi color i que les panses s'inflin.
I ara si, serviu el peix al plat.
I tireu per sobre els fruits secs.
I ja ho teniu!
Fàcil i molt més bo del que aparentment us imagineu, feu-me cas!
Bon profit!