Ja us vaig mostrar com fer el Llenguado fregit. Doncs aquesta és una variant d'aquell plat. Un cop tenia el peix fregit, i aprofitant una mica de l'oli de fregir-lo, heu de saltar els fruits secs i tirar-los per sobre del llenguado. La combinació de gustos és excel·lent, molt millor del que podeu pensar a primer cop d'ull. No cal dir que podeu utilitzar qualsevol altre peix blanc per servir-lo de la mateixa manera, a la nyoca. Són receptes bàsiques, però molt tradicionals que mereixen, com altres plats més elaborats, un lloc en el receptari.
4 llenguados
un grapat de pinyons, panses i ametlles
farina
oli
sal
![llenguado nyoca pas1 llenguado nyoca pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/64/38/82/llenguado-nyoca-pas1.jpeg)
Prepareu el peix.
![llenguado nyoca pas3 llenguado nyoca pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/64/39/66/llenguado-nyoca-pas3.jpeg)
Els podeu posar sencers, però a mi m'agrada esmicolats, almenys l'ametlla.
![llenguado nyoca pas4 llenguado nyoca pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/64/40/08/llenguado-nyoca-pas4.jpeg)
Un cop net el peix sota l'aixeta...
![llenguado nyoca pas5 llenguado nyoca pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/64/40/50/llenguado-nyoca-pas5.jpeg)
És interessant assecar-lo.
![llenguado nyoca pas6 llenguado nyoca pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/64/40/92/llenguado-nyoca-pas6.jpeg)
Per totes dues bandes. Això farà més difícil que se us pugui enganxar a la planxa, que haurà d'estar ben calenta també.
![llenguado nyoca pas7 llenguado nyoca pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/64/41/34/llenguado-nyoca-pas7.jpeg)
Saleu el peix.
![llenguado nyoca pas8 llenguado nyoca pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/64/41/76/llenguado-nyoca-pas8.jpeg)
![llenguado nyoca pas9 llenguado nyoca pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/64/42/18/llenguado-nyoca-pas9.jpeg)
Per les dues bandes. Podeu fer servir farina especial per fregir.
![llenguado nyoca pas10 llenguado nyoca pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/64/42/60/llenguado-nyoca-pas10.jpeg)
Quan l'oli sigui ben roent, fregiu el peix.
![llenguado nyoca pas11 llenguado nyoca pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/64/43/02/llenguado-nyoca-pas11.jpeg)
No l'heu de tenir massa estona. Jo us diria que un minut per cada banda.
![llenguado nyoca pas12 llenguado nyoca pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/64/43/44/llenguado-nyoca-pas12.jpeg)
Tot just agafi bon coloret...
![llenguado nyoca pas13 llenguado nyoca pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/64/43/86/llenguado-nyoca-pas13.jpeg)
Ja el podeu reservar sobre un paper absorbent.
![llenguado nyoca pas14 llenguado nyoca pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/64/44/28/llenguado-nyoca-pas14.jpeg)
Ara, aprofiteu una mica de l'oli de fregir el peix per saltar els fruits secs.
![llenguado nyoca pas15 llenguado nyoca pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/64/45/06/llenguado-nyoca-pas15.jpeg)
Tot de cop en una altra paella.
![llenguado nyoca pas16 llenguado nyoca pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/64/45/48/llenguado-nyoca-pas16.jpeg)
Remeneu una mica, durant uns segons, que agafi color i que les panses s'inflin.
![llenguado nyoca pas17 llenguado nyoca pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/64/45/90/llenguado-nyoca-pas17.jpeg)
I ara si, serviu el peix al plat.
![llenguado nyoca pas18 llenguado nyoca pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/64/46/32/llenguado-nyoca-pas18.jpeg)
I tireu per sobre els fruits secs.
![llenguado nyoca pas19 llenguado nyoca pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/64/46/74/llenguado-nyoca-pas19.jpeg)
I ja ho teniu!
![llenguado nyoca pas20 llenguado nyoca pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/64/47/16/llenguado-nyoca-pas20.jpeg)
Fàcil i molt més bo del que aparentment us imagineu, feu-me cas!
![llenguado nyoca pas21 llenguado nyoca pas21](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/64/47/58/llenguado-nyoca-pas21.jpeg)
Bon profit!
![llenguado nyoca pas22 llenguado nyoca pas22](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/64/48/00/llenguado-nyoca-pas22.jpeg)