Segons la viquipèdia, el terme de la cuina francesa Meunière se sol referir per igual a una tècnica culinària com a una salsa.  La tècnica culinària fa referència al fet de fregir en mantega un peix (ja sigui sencer, tallat en trossos, o en rodanxes) que ha estat prèviament enfarinat. Per tant, a aquesta preparació se li sol denominar «a la Meunière». La salsa meunière consisteix en una preparació simple a base de mantega marró, julivert picat i llimona.  Avui us mostraré com fer aquesta senzilla tècnica/salsa: pocs ingredients i gran resultat.

A internet trobareu moltes preparacions de meuniere. La salsa la podeu fer més clara o més fosca de color segons el mètode emprat. En aquest cas, jo l'he fet més fosca aprofitant l'oli de fregir el peix enfarinat. D'aquesta manera també s'aprofiten més matisos del peix. Si la voleu més clara, no aprofiteu l'oli sobrant i desfeu la mantega en una paella neta. El julivert, es pot afegir al final de la cocció o una mica abans, segons us agradi. Som-hi!

Ingredients

1 llenguado per persona  

1 llimona  

mantega  

julivert fresc trinxat  

farina  

oli d'oliva

pebre negre  

sal    

Variants:

- Podeu afegir el julivert per sobre del peix just abans de servir  

- Podeu fer la salsa més clara si no aprofiteu l'oli de fregir el peix

- Aquesta salsa es pot utilitzar per a napar qualsevol peix o, fins i tot, carn

Preparació
1.
llenguado salsa meuniere pas1

Preparem tots els ingredients.

2.
llenguado salsa meuniere pas2

Recordeu demanar al peixater o peixatera que us el prepari per la planxa, és a dir, sense pell.

3.
llenguado salsa meuniere pas3

Abans de començar ho prepararem tot. Tallarem uns trossos de mantega, a ull.

4.
llenguado salsa meuniere pas4

Extraurem el suc d'una llimona sencera.

5.
llenguado salsa meuniere pas5

Trinxarem el julivert.

6.
llenguado salsa meuniere pas6

Mentre posem la planxa o paella a escalfar, salem el peix.

7.
llenguado salsa meuniere pas8

L'arrebossarem amb farina.

8.
llenguado salsa meuniere pas9

Bé, per totes dues bandes.

9.
llenguado salsa meuniere pas10

Ara, tirarem un raig d'oli d'oliva a la planxa o paella i...

10.
llenguado salsa meuniere pas11

fregirem el peix.

11.
llenguado salsa meuniere pas12

La planxa/paella ha d'estar molt calenta.

12.
llenguado salsa meuniere pas13

L'heu de tenir entre dos i tres minuts a foc fort, fins que es torri una mica.

13.
llenguado salsa meuniere pas14

Quan tingui bon color per les dues bandes ja estarà.

14.
llenguado salsa meuniere pas15

L'emplatem.

15.
16.
llenguado salsa meuniere pas17

Desfem la mantega.

17.
llenguado salsa meuniere pas18

Seguidament, abocarem a la paella el julivert trinxat.

18.
llenguado salsa meuniere pas19

Es fa de seguida, dues voltes i...

19.
llenguado salsa meuniere pas20

aboquem el suc de llimona.

20.
llenguado salsa meuniere pas21

Compte amb la reacció. De seguida que deixi de fer reacció ja podeu apagar el foc.

21.
llenguado salsa meuniere pas22

Ja només ens queda napar el peix amb una mica de salsa.

22.
llenguado salsa meuniere pas23

I a dinar.

23.
llenguado salsa meuniere pas24

El peix té un agradable sabor a mantega i llimona.

24.
llenguado salsa meuniere pas25

Bon profit!

25.I PER BEURE...
llenguado salsa meuniere pas26