Llibret de llom, per què no. Últimament, estic recuperant diverses receptes de les quals jo anomeno 'bàsiques'. Quants llibrets us hauran fet les vostres mares i àvies de petits? Molts, oi? I ara ve l'altra pregunta... Quants llibrets esteu fent vosaltres als vostres fills? Però fets per vosaltres, no comprats congelats. Espero que molts també. O com a mínim els suficients. Els llibrets també són un plat tradicional de la nostra gastronomia.
6 llibrets de llom
Pernil dolç
Formatge per fondre (en aquest cas emmental suís)
Pa ratllat
Farina
2 ous
Oli per fregir
Sal
Comencem per preparar-ho tot. Us recordo que a la vostra xarcuteria heu de demanar directament llibrets i us els prepararan com un llibre obert. Es poden fer amb totes dues bandes separades, però el fet d'obrir-los ajuda a què no s'escapi el farciment mentre els treballem.
Posem un bon raig d'oli per fregir a escalfar.
Salem els llibrets de llom per totes bandes.
Els farcim amb un tros de pernil dolç.
Jo he utilitzat un formatge per fondre suís, però podeu fer servir el que més us agradi.
Posarem un tall de formatge plegat a sobre del pernil.
I tanquem amb l'altra part del llom.
Fem el mateix amb tots.
... i ho batem bé.
Passem el llibret per farina.
Ben arrebossat.
El suquem dins l'ou batut...
I finalment...
... l'arrebossem bé amb pa ratllat.
Quan l'oli sigui calent... el posarem dins la paella acompanyant-lo per tal que no esquitxi.
Deixeu que agafi bon color per tots dos costats.
El reserveu sobre un paper absorbent.
I ja els podem servir. Els podeu acompanyar de mil guarnicions (patates, verdura, pebrots, arròs, pasta, etc...)
N'obrim un?
Si està molt, molt calent, el formatge es mostrarà pràcticament líquid.
Si els aguanteu una mica... que siguin calents però no massa, massa... el formatge es mostrarà més cremós i atractiu a la vista.