Un plat de festa. La carn del llobarro és molt fina i gustosa. Té molt poc greix i moltes proteïnes, a més de potassi, fòsfor, ferro i vitamina B. I recordeu que la vitamina B intervé en el sistema nerviós i en la generació d'hormones sexuals... així que... un bon vinet per acompanyar... i potser acabeu celebrant-ho... juass. De fet, amb aquesta mateixa recepta podeu fer el peix que més us agradi, com per exemple, el rap.

Ingredients

1 llobarro net i preparat pel forn  

6/8 gambes vermelles

8/10 cloïsses grans (gallega)

4 tomàquets de penjar  

4 patates  

1 llimona  

4 alls  

julivert  

1 got de vi blanc

oli d'oliva verge extra  

pebre vermell dolç

sal i pebre

Preparació
1.
llobarro al forn gambes cloisses pas1

Primer de tot, prepararem tots els ingredients i netejarem tot el peix. Seguidament, en una safata pel forn, farem un llit de patates.

2.
llobarro al forn gambes cloisses pas2

Les salpebrem, una mica d'all i julivert per sobre... i una mica de pebre vermell. També hi col.locarem els tomàquets oberts per la meitat. Ho regarem tot amb un bon raig d'oli d'oliva i ho enfornarem a 180 graus durant uns 15-20 minuts.

3.
llobarro al forn gambes cloisses pas3

Als 10 minuts de cocció en el forn, li afegirem un raig de vi blanc a les patates.

4.
llobarro al forn gambes cloisses pas4

Netejarem bé el llobarro i li posarem uns trossos de llimona a cada tall. Per dins també hi posarem un mica d'all i julivert picadet. I el salpebrem, clar.

5.
llobarro al forn gambes cloisses pas5
6.
llobarro al forn gambes cloisses pas6

Ho tornem a regar amb oli i ho enfornem a la mateixa temperatura durant 15-20 minuts més. A mitja cocció, li tirarem un bon raig de vi blanc.

7.
llobarro al forn gambes cloisses pas7

Mentrestant, en una paella a banda, fregirem una miqueta d'all i farem les gambes.

8.
llobarro al forn gambes cloisses pas8

Les cloïsses les hem tingut 24 hores en aigua i sal, per a extreure tota la sorra que puguin tenir.

9.
llobarro al forn gambes cloisses pas9

Quines llengües que tenen, eh?

10.
llobarro al forn gambes cloisses pas10

La gallega, és la millor cloïssa de totes, per a mi. Són molt grans i gustoses... i mai fallen.

11.
12.
llobarro al forn gambes cloisses pas13

En la mateixa paella, farem les cloïsses, que les hem rentades prèviament. Amb el foc ben fort, un raig d'oli, sal, un raig de vi blanc i les tapem. Les deixarem coure fins que estiguin obertes només.

13.
llobarro al forn gambes cloisses pas14

Mentrestant, anem regant el peix amb el propi suquet que deixa anar.

14.
llobarro al forn gambes cloisses pas15

Amb amor i passió, eh?... si no ho feu així, no sortirà bé... jeje.

15.
llobarro al forn gambes cloisses pas16

Ja les tenim a punt, les cloïsses.

16.
17.
llobarro al forn gambes cloisses pas18

Incorporem les cloïsses al nostre plat.

18.
llobarro al forn gambes cloisses pas19

... i l'aigua que han deixat anar, també... és molt important... doncs té molt gust de mar... si tenim brou de peix... ara seria el moment d'afegir-lo...

19.
llobarro al forn gambes cloisses pas20

Incorporem també les gambes.

20.
llobarro al forn gambes cloisses pas22

La gamba farà que la salsa sigui més vermelleta... i tingui un gust molt bo. Deixeu-lo coure fins que estigui daurada la pell del peix.

21.
llobarro al forn gambes cloisses pas23

Ja el tenim.

22.
llobarro al forn gambes cloisses pas24

Ummmm!

23.
llobarro al forn gambes cloisses pas25

Un plat bo de debò.

24.
llobarro al forn gambes cloisses pas26

Com sempre, un vi blanc fresquet.

25.
llobarro al forn gambes cloisses pas27

La blanca i gustosa carn d'aquest peix combinada amb les patates que es desfan... les gambes... i les cloïsses... us deixarà bocabadats!

26.
llobarro al forn gambes cloisses pas28

... ahh!... i suqueu pa, eh?... no em vingueu amb tonteries... sobretot!... s'ha de sucar pa als tomàquets... i a la salsa...

27.RECEPTA ALTERNATIVA
llobarro al forn gambes cloisses pas29

I si no teniu gambes ni cloïsses, podeu fer-lo igualment... es fa exactament igual... que la recepta inicial. Només heu d'obviar les gambes i cloïsses. En aquesta ocasió he abusat una mica més del pebre vermell dolç per aportar una mica més de color, ja que no hi ha gambes.

28.
llobarro al forn gambes cloisses pas30

Assegureu-vos bé, durant la cocció, d'anar tirant el suquet que deixa per sobre.

29.
llobarro al forn gambes cloisses pas31

Quina bona pinta.

30.
llobarro al forn gambes cloisses pas32

I poca cosa més... emplatar...

31.
llobarro al forn gambes cloisses pas33

... i a gaudir...

32.
llobarro al forn gambes cloisses pas34

... d'una carn neta, blanca, carnosa i gustosa...

33.
llobarro al forn gambes cloisses pas35

Bon Profit!