Un plat de festa. La carn del llobarro és molt fina i gustosa. Té molt poc greix i moltes proteïnes, a més de potassi, fòsfor, ferro i vitamina B. I recordeu que la vitamina B intervé en el sistema nerviós i en la generació d'hormones sexuals... així que... un bon vinet per acompanyar... i potser acabeu celebrant-ho... juass. De fet, amb aquesta mateixa recepta podeu fer el peix que més us agradi, com per exemple, el rap.

Ingredients

1 llobarro net i preparat pel forn  

6/8 gambes vermelles

8/10 cloïsses grans (gallega)

4 tomàquets de penjar  

4 patates  

1 llimona  

4 alls  

julivert  

1 got de vi blanc

oli d'oliva verge extra  

pebre vermell dolç

sal i pebre

Preparació
1.

Primer de tot, prepararem tots els ingredients i netejarem tot el peix. Seguidament, en una safata pel forn, farem un llit de patates.

2.

Les salpebrem, una mica d'all i julivert per sobre... i una mica de pebre vermell. També hi col.locarem els tomàquets oberts per la meitat. Ho regarem tot amb un bon raig d'oli d'oliva i ho enfornarem a 180 graus durant uns 15-20 minuts.

3.

Als 10 minuts de cocció en el forn, li afegirem un raig de vi blanc a les patates.

4.

Netejarem bé el llobarro i li posarem uns trossos de llimona a cada tall. Per dins també hi posarem un mica d'all i julivert picadet. I el salpebrem, clar.

5.
6.

Ho tornem a regar amb oli i ho enfornem a la mateixa temperatura durant 15-20 minuts més. A mitja cocció, li tirarem un bon raig de vi blanc.

7.

Mentrestant, en una paella a banda, fregirem una miqueta d'all i farem les gambes.

8.

Les cloïsses les hem tingut 24 hores en aigua i sal, per a extreure tota la sorra que puguin tenir.

9.

Quines llengües que tenen, eh?

10.

La gallega, és la millor cloïssa de totes, per a mi. Són molt grans i gustoses... i mai fallen.

11.
12.

En la mateixa paella, farem les cloïsses, que les hem rentades prèviament. Amb el foc ben fort, un raig d'oli, sal, un raig de vi blanc i les tapem. Les deixarem coure fins que estiguin obertes només.

13.

Mentrestant, anem regant el peix amb el propi suquet que deixa anar.

14.

Amb amor i passió, eh?... si no ho feu així, no sortirà bé... jeje.

15.

Ja les tenim a punt, les cloïsses.

16.
17.

Incorporem les cloïsses al nostre plat.

18.

... i l'aigua que han deixat anar, també... és molt important... doncs té molt gust de mar... si tenim brou de peix... ara seria el moment d'afegir-lo...

19.

Incorporem també les gambes.

20.

La gamba farà que la salsa sigui més vermelleta... i tingui un gust molt bo. Deixeu-lo coure fins que estigui daurada la pell del peix.

21.

Ja el tenim.

22.

Ummmm!

23.

Un plat bo de debò.

24.

Com sempre, un vi blanc fresquet.

25.

La blanca i gustosa carn d'aquest peix combinada amb les patates que es desfan... les gambes... i les cloïsses... us deixarà bocabadats!

26.

... ahh!... i suqueu pa, eh?... no em vingueu amb tonteries... sobretot!... s'ha de sucar pa als tomàquets... i a la salsa...

27.RECEPTA ALTERNATIVA

I si no teniu gambes ni cloïsses, podeu fer-lo igualment... es fa exactament igual... que la recepta inicial. Només heu d'obviar les gambes i cloïsses. En aquesta ocasió he abusat una mica més del pebre vermell dolç per aportar una mica més de color, ja que no hi ha gambes.

28.

Assegureu-vos bé, durant la cocció, d'anar tirant el suquet que deixa per sobre.

29.

Quina bona pinta.

30.

I poca cosa més... emplatar...

31.

... i a gaudir...

32.

... d'una carn neta, blanca, carnosa i gustosa...

33.

Bon Profit!