Espectacular plat de mar i muntanya! D'aquells catalans que fan diumenge. Per tant, un plat candidat de coronar la taula en qualsevol celebració amb amics o família. Com sempre, et recomanem que aprofitis la temporada de bolets al màxim. El llobarro és una carn fina, suau, que contrasta amb la potència del rovelló. T'encantarà!

Ingredients
  • 2 llobarros frescos (1 per a cada 2 persones)
  • 500 g de rovellons frescos
  • 2 pebrots verdes a tires
  • 1 copa de vi blanc
  • 3 patates a rodanxes
  • 1 cabeça d'alls
  • Julivert fresc 
  • Oli d'oliva verge extra
  • 1 cullerada de pebre vermell
  • Pebre negre
  • Una fulla d'api
  • Sal i sal en escates

Variants:

  • Es pot fer el mateix plat amb orada o rap
Preparació
1.

Quan compris els llobarros, demana a la peixeteria que t'els netegin d'escates i els marquin per fer al forn.

2.

Amb els bolets, doncs ja se sap, paciència i anar netejant-los amb un drap humit, descartant els que tinguin "habitants".

3.

Prepara també la verdura, que no falti res. 

4.

Pela les patates i talla-les a llesques no gaire gruixudes.

5.

Posa un raig d'oli en una safata de forn i col·loca les patates. Sal i pebre, i un altre raig d'oli d'oliva, una mica d'all i julivert per sobre i llestos.

6.

Talla els pebrots a trossos i trinxa una mica de full d'api. Tira-ho tot per sobre, amb un punt de sal.

7.

Finalment, col·loca els bolets a sobre, amb una mica d'oli i sal també.

8.

La copa de vi blanc i cap al forn. Ho has de fer a uns 180-190 graus durant uns 20-25 minuts. 

9.

Passat aquest temps, retira els bolets per evitar que quedin massa eixuts. Les patates també hauran xuclat l'essència dels rovellons, que és el que busquem.

10.

Prepara els llobarros amb una mica d'oli i sal i pebre vermell per sobre, i també uns alls dins els talls.

11.

Posa els llobarros a sobre de les patates i deixa-ho coure uns 13-18 minuts, segons la mida. 

12.

Quan el llobarro estigui fet, torna a incorporar els bolets per escalfar-los.

13.

Serviu-ho immediatament a taula.

14.

Et recomanem treure els filets del llobarro i llavors emplatar.

15.

La pell surt fàcilment.

16.

Les patates concentren els aromes del peix i dels bolets alhora. Per tant, tenen gairebé la mateixa importància que la resta d'ingredients principals en aquest plat.

17.

Entren per la vista, oi?

18.

Sobre una base de patates, ja es pot servir el peix acompanyat d'uns quants bolets. Només caldrà una mica de sal en escates per fer d'aquest plat tot un desig. Bon profit!