Si ets un amant del peix al forn, no pots deixar de fer aquesta recepta. Com veuràs, la seva elaboració no oculta cap misteri. Això sí, la qualitat del producte i l'afecte que hi posis seran determinants. Vaja, com passa amb totes les receptes. És molt fàcil dir-ho, però massa vegades les coses fallen per aquesta banda. Som-hi!
- 2 llobarros nets i oberts
- 3 patates mitjanes tallades a rodanxes fines
- 1 moniato tallat a rodanxes fines
- Uns bitxos picants o caienes
- 1 cabeça d'alls sense pelar
- 2 grans d'all pelats
- 1 cullerada de pebre vermell dolç
- 1/2 llimona tallada a rodanxes
- 1/2 got de vi blanc
- 1/3 got de vi ranci
- Oli d'oliva verge extra
- Pebre negre
- Una mica d'orenga
- Julivert fresc
- Sal

Pela les patates i el moniato. Talla-ho a rodanxes fines i ho vas col·locant en una safata de forn untada amb oli. Tira-hi sal, pebre negre i pebre vermell. Una mica d'oli d'oliva per sobre i 6-8 alls sencers. Si t'agrada, unes caienes picants i una mica d'orenga per sobre.

Ara, hi tires el vi blanc.

I el vi ranci. I ho enfornes uns 30 minuts, o fins que la patata estigui tova.

Mentrestant, neteja el peix.

Pots demanar a la peixateria que te l'obrin i et treguin el cap, és a dir, per fer a "l'espatlla".

També pots anar preparant una picada amb tres alls sense pell, oli, sal i julivert fresc. I ho reserves.

Vigila no es cremi el que tens al forn.

Un cop cuites les patates, remena-les.

Passa-ho tot a una banda de la safata.

A l'altra banda, col·loca el llobarro. Tira-hi un bon raig de picada d'all i julivert per sobre. I ho sales lleugerament.

Ara, posa-hi les patates i els moniatos sobre una de les parts del llobarro.

I el tanques, que quedin dins. No passa res si sobresurten per fora. De fet, és com ha de quedar.

Una mica més d'all i julivert per sobre del peix. I sal.

Posa-hi dues rodanxes de llimona a sobre de cada llobarro.

Una mica de pebre vermell i cap al forn, fins que quedi torrat.

En 10 minuts a uns 190-200 graus tindràs el peix fet i ben daurat.

Finalment, serveix el llobarro sencer farcit, amb una mica més d'all i julivert per sobre en cru, i unes escates de sal.

I a gaudir.

En un moment donat, pots servir el llobarro ja net, sense espines. Especialment per als més petits de casa.

Bon profit!