Avui veurem com preparar un llom de porc adobat al forn que acompanyarem amb unes patates micro. Per fer aquest plat, us recomano preparar l'adob el dia abans i deixar la carn macerant tota la nit. L'endemà, només us caldrà una petita estona per enfornar-ho i dinar enllestit.
Si sou dels que teletreballeu a casa, aquesta és d'aquelles receptes que us arreglarà la vida. Ja sabeu que la carn de porc s'ha de cuinar al punt, altrament pot quedar eixuta. Tot i que a molts ens agrada eixuta, també s'ha de dir. Som-hi!
1kg aprox llom de porc
20 patates micro
oli d'oliva
sal
pebre
una branca de romaní fresc
Per fer l'adob:
5 alls laminats
2 cullerades de pebre vermell
1 cullerada d'orenga
1 cullerada de sal
1 cullerada de pebre negre
mig got d'oli d'oliva
Variants:
- Podeu afegir altres espècies, i posar-hi una mica de pebre picant
Compreu un bon tros de llom, de 800g a 1000g. Netegeu l'excés de greix.
Talleu els alls en làmines i poseu-los en uns bols amb la sal.
Afegiu-hi el pebre vermell dolç, tot i que podeu posar-ne picant o barrejats.
Afegiu-hi l'orenga.
I el pebre negre.
Ara, poseu-hi l'oli.
I remeneu-ho bé.
Seguidament, suqueu la carn amb aquest adob.
Apliqueu bé l'adob per totes bandes.
Un cop ben adobat, tapeu-ho amb paper film i reserveu la carn a la nevera. Com explico al principi, és interessant tenir la carn en adob un mínim de quatre hores, però jo us recomano preparar-la el dia o la nit anterior. Com més temps hi estigui millor.
L'endemà (o passades quatre hores) ja podeu preparar-ho per enfornar. Primer de tot peleu les patates micro i renteu-les.
Poseu un bon raig d'oli en una safata de forn.
Col·loqueu la carn a dins.
I aprofiteu tot l'adob. Tireu-lo per sobre.
Afegiu les patates a la safata, ben repartides.
Saleu les patates.
I empebreu-les.
Poseu unes branques de romaní.
Finalment, tireu un raig d'oli per sobre de les patates sobretot.
Perfecte. Prepareu el forn a uns 180 graus.
Enforneu-ho durant uns 20-30 minuts per cada banda, en funció de la peça si esta entre 800g i 1kg. Passats els primers 30 minuts, doneu-li la volta a la carn.
Passats els 20-30 minuts finals, ja podeu retirar la safata del forn.
Ara, talleu el llom. La carn estarà cuita però al punt. Així ja es podria servir.
A mi, personalment m'agrada el porc ben cuit. Per tant, un cop tallat l'he enfornat 5 minuts més, ruixant el llom amb els sucs de la safata.
I ja el podeu servir ben calent.
Si us agrada, podeu posar una mica de sal en escates per sobre i decorar amb més romaní.
I a gaudir que són dos dies!
Bon profit!