Feia temps que tenia ganes de fer i tastar aquesta recepta. No l'havia feta mai, sincerament, i encara no sé de quina zona és típica. Doncs l'he fet i m'ha sorprès molt la textura tan melosa que la cocció amb llet ha provocat en la carn. Un plat extraordinàriament senzill de cuinar i molt recomanable. Fins i tot, si trobeu la guarnició oportuna, podeu oferir-lo com un gran plat de Nadal.

Ingredients

600gr. llom de porc

200gr. d'ametlles torrades  

30cl. de llet  

oli d'oliva  

pebre negre  

sal

 

Variants:  

- Podeu utilitzar llom de porc de dos colors i/o ibèric

- La salsa ha de tenir una textura espessa i un color blanc

- Podeu afegir una cullerada de farina a la llet per espessir encara més la salsa  

- Es pot fer amb el llom tallat molt molt prim, com un pernil dolç

Preparació
1.
llom llet pas1

Preparem els ingredients.

2.
llom llet pas2

El llom, si és de dos colors millor, és més tendre.

3.
llom llet pas3

El salem...

4.
llom llet pas4

... l'empebrem...

5.
llom llet pas5

... i l'enfarinem...

6.
llom llet pas6

... per totes dues bandes.

7.
llom llet pas7

En una paella amb abundant oli roent... fregirem els talls de llom

 

8.
llom llet pas9

Que quedin una mica torradets per fora, sense passar-nos de cocció.

 

9.
llom llet pas10

Els anirem reservant en una cassola de terrissa o similar, per anar al forn.

10.
llom llet pas11

Els podeu apilar sense problemes.

11.
llom llet pas12

Ara traiem la pell a les ametlles torrades.

12.
llom llet pas13

... o amb una picadora elèctrica, com vulgueu.

13.
llom llet pas15

Les incorporem al llom, tot i que es poden barrejar directament amb la llet.

14.
llom llet pas16

Ara, hi aboquem la llet, que no cal que estigui calenta.

15.
llom llet pas17

Ho empebrem una mica...

16.
llom llet pas18

... ho salem....

17.
llom llet pas19

I ho posarem a coure uns 30 minuts al forn, a uns 190 graus.

18.
llom llet pas20

No cal remenar-ho, però de tant en tant, sacsegeu la cassola.

19.
llom llet pas21

Tasteu i rectifiqueu de sal si cal. Poc a poc anirà agafant textura. Si noteu que no espessa el suficient podeu incorporar una mica més de farina deixatada amb llet.

20.
llom llet pas22

Passats els 30 minuts aproximadament, obtindreu una salseta espesa.

21.
llom llet pas23

I ja podeu servir, ben calent.

22.
llom llet pas24

Jo he acompanyat el plat de torradetes de pa.

23.
llom llet pas25

I ara, una copeta de vi negre, no?

24.

Bon profit!