Quina flipada amb el nom, eh? juas! Avui us porto un plat d'aquell de cuina d'autor. Que sóc de cuina tradicional, sí, però m'agrada fer les meves coses també. He volgut, per sobre de tot, donar una bona presentació al plat... però respectant l'equilibri de gustos dels ingredients. És una recepta que es pot preparar en menys d'una hora. I és econòmica. No cal dir que podeu utilitzar el peix que més us agradi... com podria ser una cueta de rap. En qualsevol cas, que sigui ben fresc... i que es treguin totes les espines... que us deixen els lloms nets. Espero que us agradi.
2 lloms de lluç fresc
6 tomàquets xerri
2 galeres
oli d'oliva
sal
Picada d'all i julivert
1 dent d'all
una mica de julivert fresc
oli d'oliva
sal
Pel cous-cous
1 got de cous-cous
1 got d'aigua
25gr. mantega
Per la confitura de tomàquet
300gr. tomàquets madurs
50gr. sucre
2 claus
1 fulla d'api
50gr de Malvasia de Sitges
50gr. aigua
el suc de mitja llimona
![llom lluc sobre cous cous reduccio tomaquet malvasia sitges pas3 llom lluc sobre cous cous reduccio tomaquet malvasia sitges pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/66/59/89/llom-lluc-sobre-cous-cous-reduccio-tomaquet-malvasia-sitges-pas3.jpeg)
Incorporem el sucre.
![llom lluc sobre cous cous reduccio tomaquet malvasia sitges pas6 llom lluc sobre cous cous reduccio tomaquet malvasia sitges pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/66/59/47/llom-lluc-sobre-cous-cous-reduccio-tomaquet-malvasia-sitges-pas6.jpeg)
Diuen que la Malvasia Robert és la millor de Sitges. Jo no sé, però sé que és molt bona.
![llom lluc sobre cous cous reduccio tomaquet malvasia sitges pas8 llom lluc sobre cous cous reduccio tomaquet malvasia sitges pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/66/60/73/llom-lluc-sobre-cous-cous-reduccio-tomaquet-malvasia-sitges-pas8.jpeg)
L'aigua...
![llom lluc sobre cous cous reduccio tomaquet malvasia sitges pas12 llom lluc sobre cous cous reduccio tomaquet malvasia sitges pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/66/61/57/llom-lluc-sobre-cous-cous-reduccio-tomaquet-malvasia-sitges-pas12.jpeg)
Quan gairebé estigui feta la confitura de tomàquet, anirem preparant el cous-cous. Jo sempre utilitzo la marca Tria, que m'agrada.
![llom lluc sobre cous cous reduccio tomaquet malvasia sitges pas13 llom lluc sobre cous cous reduccio tomaquet malvasia sitges pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/66/61/99/llom-lluc-sobre-cous-cous-reduccio-tomaquet-malvasia-sitges-pas13.jpeg)
Posem un got de cous-cous...
![llom lluc sobre cous cous reduccio tomaquet malvasia sitges pas14 llom lluc sobre cous cous reduccio tomaquet malvasia sitges pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/66/62/83/llom-lluc-sobre-cous-cous-reduccio-tomaquet-malvasia-sitges-pas14.jpeg)
... per tres quarts de got d'aigua bullint.
![llom lluc sobre cous cous reduccio tomaquet malvasia sitges pas15 llom lluc sobre cous cous reduccio tomaquet malvasia sitges pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/66/63/37/llom-lluc-sobre-cous-cous-reduccio-tomaquet-malvasia-sitges-pas15.jpeg)
Tapeu-lo, ni que sigui amb un drap durant uns 6-7 minuts.
![llom lluc sobre cous cous reduccio tomaquet malvasia sitges pas16 llom lluc sobre cous cous reduccio tomaquet malvasia sitges pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/66/64/09/llom-lluc-sobre-cous-cous-reduccio-tomaquet-malvasia-sitges-pas16.jpeg)
Afegiu una mica de mantega, que es fondrà sola amb la calor.
![llom lluc sobre cous cous reduccio tomaquet malvasia sitges pas17 llom lluc sobre cous cous reduccio tomaquet malvasia sitges pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/66/64/84/llom-lluc-sobre-cous-cous-reduccio-tomaquet-malvasia-sitges-pas17.jpeg)
Per cert, la full d'api la traurem al final de la cocció. Ja haurà fet la seva feina.
![llom lluc sobre cous cous reduccio tomaquet malvasia sitges pas18 llom lluc sobre cous cous reduccio tomaquet malvasia sitges pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/66/65/35/llom-lluc-sobre-cous-cous-reduccio-tomaquet-malvasia-sitges-pas18.jpeg)
Ja tenim feta la confitura. Ho reservem.
![llom lluc sobre cous cous reduccio tomaquet malvasia sitges pas19 llom lluc sobre cous cous reduccio tomaquet malvasia sitges pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/66/66/07/llom-lluc-sobre-cous-cous-reduccio-tomaquet-malvasia-sitges-pas19.jpeg)
Ara prepararem una picadeta d'all i julivert amb el turmix.
![llom lluc sobre cous cous reduccio tomaquet malvasia sitges pas20 llom lluc sobre cous cous reduccio tomaquet malvasia sitges pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/66/66/79/llom-lluc-sobre-cous-cous-reduccio-tomaquet-malvasia-sitges-pas20.jpeg)
Hi posem un dent d'all, una mica de julivert i una mica de sal...
![llom lluc sobre cous cous reduccio tomaquet malvasia sitges pas21 llom lluc sobre cous cous reduccio tomaquet malvasia sitges pas21](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/66/67/33/llom-lluc-sobre-cous-cous-reduccio-tomaquet-malvasia-sitges-pas21.jpeg)
... i un bon xorret d'oli clar. Ho triturem que quedi ben fi. Ho reservem.
![llom lluc sobre cous cous reduccio tomaquet malvasia sitges pas22 llom lluc sobre cous cous reduccio tomaquet malvasia sitges pas22](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/66/67/87/llom-lluc-sobre-cous-cous-reduccio-tomaquet-malvasia-sitges-pas22.jpeg)
Anem a pel peix. Rentem els lloms de lluç i les galeres.
![llom lluc sobre cous cous reduccio tomaquet malvasia sitges pas23 llom lluc sobre cous cous reduccio tomaquet malvasia sitges pas23](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/66/68/35/llom-lluc-sobre-cous-cous-reduccio-tomaquet-malvasia-sitges-pas23.jpeg)
En una paella ben calenta, fem les galeres a la planxa... amb un xorret d'oli i sal.
![llom lluc sobre cous cous reduccio tomaquet malvasia sitges pas24 llom lluc sobre cous cous reduccio tomaquet malvasia sitges pas24](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/66/68/77/llom-lluc-sobre-cous-cous-reduccio-tomaquet-malvasia-sitges-pas24.jpeg)
Ja les tenim fetes.
![llom lluc sobre cous cous reduccio tomaquet malvasia sitges pas25 llom lluc sobre cous cous reduccio tomaquet malvasia sitges pas25](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/66/69/19/llom-lluc-sobre-cous-cous-reduccio-tomaquet-malvasia-sitges-pas25.jpeg)
En la mateixa paella calenta, saltegem uns tomacons mini....
![llom lluc sobre cous cous reduccio tomaquet malvasia sitges pas26 llom lluc sobre cous cous reduccio tomaquet malvasia sitges pas26](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/66/69/61/llom-lluc-sobre-cous-cous-reduccio-tomaquet-malvasia-sitges-pas26.jpeg)
... tallats per la meitat.
![llom lluc sobre cous cous reduccio tomaquet malvasia sitges pas27 llom lluc sobre cous cous reduccio tomaquet malvasia sitges pas27](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/66/70/03/llom-lluc-sobre-cous-cous-reduccio-tomaquet-malvasia-sitges-pas27.jpeg)
... i tot seguit fem el lluç a la planxa... que no triga res.
![llom lluc sobre cous cous reduccio tomaquet malvasia sitges pas28 llom lluc sobre cous cous reduccio tomaquet malvasia sitges pas28](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/66/70/45/llom-lluc-sobre-cous-cous-reduccio-tomaquet-malvasia-sitges-pas28.jpeg)
Remeneu bé el cous-cous, per que el gra quedi separat... i comenceu a emplatar.
![llom lluc sobre cous cous reduccio tomaquet malvasia sitges pas29 llom lluc sobre cous cous reduccio tomaquet malvasia sitges pas29](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/66/70/87/llom-lluc-sobre-cous-cous-reduccio-tomaquet-malvasia-sitges-pas29.jpeg)
Feu pressió al cous-cous per donar estabilitat.
![llom lluc sobre cous cous reduccio tomaquet malvasia sitges pas30 llom lluc sobre cous cous reduccio tomaquet malvasia sitges pas30](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/66/71/29/llom-lluc-sobre-cous-cous-reduccio-tomaquet-malvasia-sitges-pas30.jpeg)
Aprofiteu la pell del lluç per coure bé el lluç... i podreu treure la pell al final.
![llom lluc sobre cous cous reduccio tomaquet malvasia sitges pas32 llom lluc sobre cous cous reduccio tomaquet malvasia sitges pas32](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/66/72/13/llom-lluc-sobre-cous-cous-reduccio-tomaquet-malvasia-sitges-pas32.jpeg)
Apliquem la confitura de tomàquet a sobre del cous-cous.
![llom lluc sobre cous cous reduccio tomaquet malvasia sitges pas33 llom lluc sobre cous cous reduccio tomaquet malvasia sitges pas33](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/66/72/55/llom-lluc-sobre-cous-cous-reduccio-tomaquet-malvasia-sitges-pas33.jpeg)
Traiem el motlle.
![llom lluc sobre cous cous reduccio tomaquet malvasia sitges pas34 llom lluc sobre cous cous reduccio tomaquet malvasia sitges pas34](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/66/73/39/llom-lluc-sobre-cous-cous-reduccio-tomaquet-malvasia-sitges-pas34.jpeg)
Queda ben pulit.
![llom lluc sobre cous cous reduccio tomaquet malvasia sitges pas35 llom lluc sobre cous cous reduccio tomaquet malvasia sitges pas35](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/66/73/81/llom-lluc-sobre-cous-cous-reduccio-tomaquet-malvasia-sitges-pas35.jpeg)
Incorporem el llom de lluç... els tomacons... i una galera partida per la meitat.
![llom lluc sobre cous cous reduccio tomaquet malvasia sitges pas36 llom lluc sobre cous cous reduccio tomaquet malvasia sitges pas36](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/66/74/23/llom-lluc-sobre-cous-cous-reduccio-tomaquet-malvasia-sitges-pas36.jpeg)
Finalment, el toc d'all i julivert per sobre.
![llom lluc sobre cous cous reduccio tomaquet malvasia sitges pas37 llom lluc sobre cous cous reduccio tomaquet malvasia sitges pas37](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/66/74/65/llom-lluc-sobre-cous-cous-reduccio-tomaquet-malvasia-sitges-pas37.jpeg)
... desordenadament...
![llom lluc sobre cous cous reduccio tomaquet malvasia sitges pas38 llom lluc sobre cous cous reduccio tomaquet malvasia sitges pas38](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/66/75/07/llom-lluc-sobre-cous-cous-reduccio-tomaquet-malvasia-sitges-pas38.jpeg)
Umm... quins aromes i quines olors!
![llom lluc sobre cous cous reduccio tomaquet malvasia sitges pas40 llom lluc sobre cous cous reduccio tomaquet malvasia sitges pas40](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/66/75/49/llom-lluc-sobre-cous-cous-reduccio-tomaquet-malvasia-sitges-pas40.jpeg)
... i la galera... sembla que estigui abraçant al lluç, eh?... jeje.
![llom lluc sobre cous cous reduccio tomaquet malvasia sitges pas42 llom lluc sobre cous cous reduccio tomaquet malvasia sitges pas42](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/66/76/33/llom-lluc-sobre-cous-cous-reduccio-tomaquet-malvasia-sitges-pas42.jpeg)
Que no falti un bon vi blanc ben fresquet.
![llom lluc sobre cous cous reduccio tomaquet malvasia sitges pas43 llom lluc sobre cous cous reduccio tomaquet malvasia sitges pas43](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/66/76/75/llom-lluc-sobre-cous-cous-reduccio-tomaquet-malvasia-sitges-pas43.jpeg)
Bon Profit!