Quina flipada amb el nom, eh? juas! Avui us porto un plat d'aquell de cuina d'autor. Que sóc de cuina tradicional, sí, però m'agrada fer les meves coses també. He volgut, per sobre de tot, donar una bona presentació al plat... però respectant l'equilibri de gustos dels ingredients. És una recepta que es pot preparar en menys d'una hora. I és econòmica. No cal dir que podeu utilitzar el peix que més us agradi... com podria ser una cueta de rap. En qualsevol cas, que sigui ben fresc... i que es treguin totes les espines... que us deixen els lloms nets. Espero que us agradi.
2 lloms de lluç fresc
6 tomàquets xerri
2 galeres
oli d'oliva
sal
Picada d'all i julivert
1 dent d'all
una mica de julivert fresc
oli d'oliva
sal
Pel cous-cous
1 got de cous-cous
1 got d'aigua
25gr. mantega
Per la confitura de tomàquet
300gr. tomàquets madurs
50gr. sucre
2 claus
1 fulla d'api
50gr de Malvasia de Sitges
50gr. aigua
el suc de mitja llimona
Incorporem el sucre.
Diuen que la Malvasia Robert és la millor de Sitges. Jo no sé, però sé que és molt bona.
L'aigua...
Quan gairebé estigui feta la confitura de tomàquet, anirem preparant el cous-cous. Jo sempre utilitzo la marca Tria, que m'agrada.
Posem un got de cous-cous...
... per tres quarts de got d'aigua bullint.
Tapeu-lo, ni que sigui amb un drap durant uns 6-7 minuts.
Afegiu una mica de mantega, que es fondrà sola amb la calor.
Per cert, la full d'api la traurem al final de la cocció. Ja haurà fet la seva feina.
Ja tenim feta la confitura. Ho reservem.
Ara prepararem una picadeta d'all i julivert amb el turmix.
Hi posem un dent d'all, una mica de julivert i una mica de sal...
... i un bon xorret d'oli clar. Ho triturem que quedi ben fi. Ho reservem.
Anem a pel peix. Rentem els lloms de lluç i les galeres.
En una paella ben calenta, fem les galeres a la planxa... amb un xorret d'oli i sal.
Ja les tenim fetes.
En la mateixa paella calenta, saltegem uns tomacons mini....
... tallats per la meitat.
... i tot seguit fem el lluç a la planxa... que no triga res.
Remeneu bé el cous-cous, per que el gra quedi separat... i comenceu a emplatar.
Feu pressió al cous-cous per donar estabilitat.
Aprofiteu la pell del lluç per coure bé el lluç... i podreu treure la pell al final.
Apliquem la confitura de tomàquet a sobre del cous-cous.
Traiem el motlle.
Queda ben pulit.
Incorporem el llom de lluç... els tomacons... i una galera partida per la meitat.
Finalment, el toc d'all i julivert per sobre.
... desordenadament...
Umm... quins aromes i quines olors!
... i la galera... sembla que estigui abraçant al lluç, eh?... jeje.
Que no falti un bon vi blanc ben fresquet.
Bon Profit!